Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης (Ν.Χ.Α) ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα ο ίδιος. Υποκριτής, λαϊκιστής και υποχθόνιος. Στις προεδρικές του 2008 υπέσκαψε μαζί τον νυν αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ τον κομματικό του υποψήφιο Ιωάννη Κασουλίδη για να κάψει το χαρτί ενός εσωκομματικού εν δυνάμει αντιπάλου και να αναδείξει στην εξουσία τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ γιατί γνώριζε ότι μόνο αν προηγηθεί στην εξουσία το κουμμουνιστικό ΑΚΕΛ θα είχε κάποιες πιθανότητες να εκλεγεί αυτός πρόεδρος. Φυσικά ούτε και ίδιος ανέμενε, ο ανεκδιήγητος Χριστόφιας να κάνει τόσες συσσωρευμένες μαλακίες και βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης να πτωχεύσει η Κύπρος και να αρπάξει την εξουσία. Εγκλωβίστηκε δυστυχώς ο Λαός σε επιλογές που δεν επιθυμούσε, έτσι εγκλωβίστηκε η Δημοκρατία. Έτσι δυστυχώς συμβαίνει πάντα, τα ακραία σενάρια στη πολιτική υλοποιούνται και επιβάλλονται μέσα σε έκτακτες συνθήκες και έκρυθμες καταστάσεις, και αυτό συνέβηκε και τώρα. Όλα ήρθαν βολικά στον ΝΧΑ για να υφαρπάξει την εξουσία η οποία λίγους μήνες πριν φάνταζε για αυτόν όνειρο θερινής νυκτός. Αυτοανικυρήχθηκε υποψήφιος του Κόμματος του έναν ολόκληρο χρόνο πριν τις Προεδρικές για να μην τον προλάβουν άλλοι, και από τότε έπεξε έναν ύπουλο παιχνίδι μαζί με την πόρνη της πολιτικής ζωής της Κύπρου το ΔΗ.ΚΟ του Μάριου Κάρογιαν για διαμοιρασμό της εξουσίας. Κατά την προσωπική μου άποψη ο ΝΧΑ είναι ο ηθικός αυτουργός της καταστροφικής πενταετίας Χριστόφια και ότι και να πετύχει σαν Πρόεδρος δεν μπορεί να επανορθώσει το μεγάλο κακό που έχει συμβεί ούτε μπορεί να εξιλεωθεί.

Ενώ ο ΝΧΑ διατυμπάνιζε μέρα νύκτα μέχρι και την εκλογή του ότι θα έφερνε νέο ήθος στην πολιτική και εκσυγχρονισμό με νέους ανθρώπους, επιστήμονες και τεχνοκράτες, τελικά διαμοίρασε τα υπουργεία του σε  κομματόσκυλλα, άνεργους και ανειδίκευτους κομματικούς οι οποίοι δούλεψαν για την εκλογή του. Για να καταλάβετε πόσο αξιοκρατικά επέλεξε τους υπουργούς του, υπήρξε ένα τριήμερο σκληρότατο παζάρι με τον έτερο πατριάρχη της διαφθοράς και του ρουσφετιού, Μάριο Κάρογιαν με αποτέλεσμα κάθε μια ώρα οι υπουργικοί θώκοι να αλλάζουν συνεχώς χέρια. Ούτε ένας μη κομματικός, ούτε ένας επιστήμονας – τεχνοκράτης και ούτε μια γυναίκα δεν ήταν στις επιλογές του Προέδρου. Υποκριτής και ανατολίτης όνομα και πράμαν. Πώς να επιλέξει όμως επιστήμονες και τεχνοκράτες, μια που αυτοί αντιπροσωπεύουν την αλήθεια και το φως σε αντιδιαστολή με τους πολιτικούς που αντιπροσωπεύουν το ψέμα και το σκότος;

Η μεγάλη όμως στάχτη στα μάτια των πολιτών είναι η περίφημη Χάρτα διαφάνειας που επέβαλε στους υπουργούς του να υπογράψουν. Η περίφημη αυτή Χάρτα  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρόνοιες όπως, (1) Λογοδοσία υπουργών και πολιτειακών αξιωματούχων στους πολίτες, και (2) Δήλωση περιουσιακών στοιχείων πριν την ανάληψη εξουσίας καθώς επίσης και κατά την αποχώρηση τους. Όσο αφορά το πρώτο, αδυνατώ ειλικρινά να αντιληφθώ με ποίον θεσμοθετημένο, χειροπιαστό και συγκεκριμένο τρόπο  ένας πολίτης θα μπορούσε να ασκήσει αυτό το δήθεν δικαίωμα. Λογοδοσία δεν έπρεπε να οφείλεται μόνο στους πολίτες μέσω του εκλογικού τους δικαιώματος που ασκούν κάθε 5 χρόνια αλλά πρώτιστα λογοδοσία έπρεπε να υπάρχει έναντι της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Όσο αφορά το δεύτερο, δηλαδή ‘’ Το πόθεν έσχες’’ εδώ και αν υπάρχει το μεγάλο δούλεμα!! Κύριε Αναστασιάδη νομίζω ότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα ίσως από τον οιονδήποτε ότι κάποιος που πλουτίζει αθέμιτα υπάρχει τρόπος να το κρύψει γιατί έχει την δυνατότητα να το κάνει πάνω σε υπεράκτιες εταιρείες(Το δικηγορικό σας γραφείο γνωρίζει καλά τον τρόπο), Είτε πάνω σε άλλα ονόματα η ψευδώνυμα, όπως π.χ  Χρυσάνθου κ.λ.π που κάνατε και εσείς κατά την απάτη του Χρηματιστηρίου το 1999. Αν πράγματι επιθυμούσατε καταπολέμηση του αθέμιτου πλουτισμού από τους πολιτικούς, θα κάνατε δύο πράγματα: (α) Δημοσιοποίηση των εισφορέων και οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και (β) την αποδοχή και υπογραφή των προνοιών της ευρωπαϊκής οργάνωσης GRECO που απαγορεύει σε κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα να δέχονται εισφορές από το εξωτερικό. Αφού δεν υιοθετείτε ούτε το ένα ούτε το άλλο, εμείς οι πολίτες δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι οι χρηματοδότες της κομματοκρατίας είναι οι τραπεζίτες, ο υπόκοσμος και ξένοι οργανισμοί και κέντρα αποφάσεων.

Ο εκσυγχρονισμός, η διαφάνεια και το νέο ήθος στην πολιτική κύριε ΝΧΑ δεν μπορεί να προέλθει από τους πατριάρχες της διαφθοράς και τα κομματόσκυλλα υπουργούς του. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι επιθυμείτε να κάνετε προσωπικά τα πάντα για να εξιλεωθείτε και να ξεφύγετε από το αμαρτωλό σας παρελθόν, τα κομματόσκυλα υπουργοί που επιλέξατε και τα οποία προέρχονται από το γνωστό και άθλιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο δεν θα σας άφηναν ποτέ να το πετύχετε. Το οικοδόμημα δεν μπορεί να είναι στέρεο όταν οικοδομείται πάνω σε φθαρμένα και ξαναχρησιμοποιημένα υλικά. Η παθογένεια του πολιτικού συστήματος είναι η άθλια κομματοκρατία και η έλλειψη πολιτικού και όχι μόνον ήθους των πατρώνων της και όσο αυτοί κατέχουν εξουσία τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.     

Όμηρος Αλεξάνδρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου