Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΡΙΚ ΚΑΙ ΑΚΕΛ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ


Προχθές Πέμπτη στη τηλεοπτική πολιτική εκπομπή του ΡΙΚ ‘’ Προεκτάσεις’’ ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρεκλάς φιλοξένησε τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος ΑΚΕΛ Κύπρου Άνδρο Κυπριανού. Μέρες πριν από την εκπομπή, το ΡΙΚ διαφήμιζε τον ‘’σπουδαίο’’ του καλεσμένο αναφέροντας ότι αυτός θα προβεί σε σημαντικές εισηγήσεις στο πώς η Κύπρος θα μπορούσε να βγει από την σημερινή χαοτική οικονομική κατάσταση που το ίδιο του το κόμμα και ο ανεκδιήγητος πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας την οδήγησαν κατά την 5ετή διακυβέρνηση τους. Ακούω καλά;
Προσωπικά άκουσα την διαφήμιση αυτή τουλάχιστο 5 με 6 φορές, και κάθε φορά αναρωτιόμουνα  αν οι ιθύνοντες σε αυτό το κανάλι είναι όντως σε θέση να αξιολογούν και να αποφασίζουν, μέσα από τις σημερινές δοσμένες συνθήκες, ποίους και για ποίο λόγο πρέπει να φιλοξενούν στις εκπομπές τους. Αναρωτήθηκα επίσης ποίος κύπριος πολίτης και με τι κουράγιο θα μπορούσε να αντέχει να βλέπει αυτήν την περίεργη φιγούρα ενός ανόητου κομμουνιστή να μας κάνει μαθήματα και εισηγήσεις πώς να ξεπεράσουμε την οικονομική καταβαράθρωση που οι ίδιοι από γινάτι και δογματισμό μας έχουν οδηγήσει. Είμαι σίγουρος ότι την δική μου οργή και αγανάκτηση για την θλιβερή μας σημερινή κατάσταση την συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού συμπεριλαμβανομένων και των απλών και τίμιων οπαδών του ΑΚΕΛ.

Η άθλια ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο μπουρλοτιέρης και από κάθε άποψη άρρωστος και γραφικός Χριστόφιας έπρεπε να εξαφανιστούν από την Κύπρο, η τουλάχιστο να μην επιδιώκουν να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να προκαλούν ακόμη περισσότερο τον απλό πολίτη που βιώνει την οικονομική εξαθλίωση. Έπρεπε να στραφούν στα του οίκου τους να παραδεχθούν τα ολέθρια και σκόπιμα τους λάθη και να ζητήσουν συγνώμη από το κυπριακό λαό και από τους οπαδούς τους. Έπρεπε να προσπαθήσουν να ανανεώσουν και να εκσυγχρονίσουν το Κόμμα τους, οι οπαδοί του οποίου στην πλειοψηφία τους, αν και ανώριμοι πολιτικά, είναι αγνοί και καλοί άνθρωποι και γνήσιοι πατριώτες.

Από την άλλη στο κρατικό κανάλι έπρεπε να καρατομηθούν δημοσιογράφοι όμοιοι του σφουγγοκολάριου Γιάννη Καρεκλά που υπηρετούν δουλικά την εκάστοτε εξουσία και την άθλια κομματοκρατία με την οποία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Το ΡΙΚ που αποτελεί την μικρογραφία μιας αναποτελεσματικής και ανεπαρκούς κρατικής μηχανής όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του σαν κρατικό κανάλι, όχι μόνο δεν προσφέρει σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση στο πολίτη, αλλά επιβαρύνει και από πάνω το πτωχευμένο κράτος με τεράστια έξοδα, δεδομένου ότι οι 150 περίπου υπάλληλοι του κοστίζουν στο κύπριο φορολογούμενο κατά μέσο όρο €6850 ο κάθε ένας μηνιαίως.

Τα αμαρτωλά κυπριακά ΜΜΕ πρωτοστατούντος του ΡΙΚ συνετέλεσαν τα μέγιστα στην διατήρηση της άθλιας κομματοκρατίας και των πατρώνων της γιατί ‘’τα παίρνουν’’ για να αναδεικνύουν στην πολιτική ανίκανους και να συγκαλύπτουν την κάθε βρωμιά τους. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα σκάνδαλα και εγκλήματα που διαπράττει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο αποκαλύπτονται από τους ξένους και από απλούς πολίτες που επικοινωνούν μέσω του διαδυκτίου. Είμαι βέβαιος ότι τώρα που το κομματικό και τραπεζικό κατεστημένο έχει χρεοκοπήσει και δεν θα μπορεί να χρηματοδοτεί τα ΜΜΕ, πολλοί από τους εκδότες και καναλάρχες θα βάλουν λουκέτο και αυτό μόνο κακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο κόσμος που επιθυμεί πλέον να μαθαίνει την αλήθεια θα αποστρέψει το πρόσωπο του από την συμβατική πληροφόρηση και θα στραφεί στην ηλεκτρονική πληροφόρηση και στο διαδύκτιο, εκεί όπου πολίτες τολμούν να εκφράζουν την άποψη τους ελεύθερα και με παρρησία.

Όμηρος Αλεξάνδρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου