Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ‘’ΑΡΧΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ’’

Ο Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης (ΝΧΑ) διόρισε Τριμελή Διερευνητική Επιτροπή για να διερευνήσει το έγκλημα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που οδήγησε την Κύπρο στην οικονομική κατάρρευση και την πτώχευση και τους πολίτες της στη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Υπενθυμίζω ότι Διερευνητικές Επιτροπές είχαν και στο παρελθόν διορισθεί για να διερευνήσουν (1). Το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή το 1974, (2). Το χρηματιστηριακό έγκλημα του 1999, (3). Το Αεροπορικό δυστύχημα της ΗΛΙΟΣ και (4). Την έκρηξη στο Μαρί. Όλα αυτά τα πορίσματα, είτε καταλόγιζαν ευθύνες είτε όχι, κατέληγαν στον κάλαθο των αχρήστων χωρίς να καταδικασθεί και να πληρώσει κανείς από το κατεστημένο που διέπραξε τα πιο πάνω εγκλήματα και έτσι δυστυχώς θα γίνει και τώρα. Το διεφθαρμένο κατεστημένο προκειμένου να κουκουλώσει τα εγκλήματα του σε βάρος της Κύπρου, πάντα κατέφευγε στο διορισμό Διερευνητικών Επιτροπών για να αποπροσανατολίζει τους πολίτες και να τους  ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Ο Πρόεδρος ΝΧΑ κατά την τελετή της ορκωμοσίας της Επιτροπής που αποτελείται από 3 υπέργηρους πρώην δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου χωρίς την στοιχειώδη χρηματοοικονομικής εμπειρία δήλωσε μεταξύ άλλων: ‘’Αρχίστε πρώτα από εμένα’’ Κόψε κάτι … εντιμώτατε... ηγέτη, ακόμη δεν πρόλαβες να τους διορίσες και άρχισες αμέσως να τους δουλεύεις, όπως δούλεψες και τον κυπριακόν λαό και υπέκλεψες την εξουσία. Από πού δηλαδή επιθυμείς να αρχίσουν; από τον Νίκο Χρύσανθου, ψευδώνυμου που χρησιμοποιούσες για να κάνεις χρηματιστηριακές συναλλαγές για να θυσαβρίζεις και να μην γίνεσε αντιληπτός από τους εξαπατημένους επενδυτές του χρηματιστηρίου; ή από το δικηγορικό σου γραφείο, που όπως έγραψαν αρκετά έντυπά πρόσφατα εμπλέκεται στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και που αθώωσε προκλητικά ο ολετήρας της Κυπριακής Δικαιοσύνης, Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης;

Η επιτροπή των υπέργηρων δικαστικών (Δεν έχω ρατσιστικές διαθέσεις έναντι των ανθρώπων της ‘’τρίτης ηλικίας’’ αρκεί αυτοί να σέβονται την νοημοσύνη των πολιτών και να μην μετατρέπονται σε πιόνια της εκτελεστικής εξουσίας όπως ο Γενικός Εισαγγελέας και η πλειοψηφία του Δικαστικού Σώματος)  έπιασε δουλειά πριν από δύο μέρες και σήμερα παραιτήθηκε ο ένας εκ των τριών λόγω προβλημάτων υγείας…. Κάτι μου θυμίζει αυτή η παραίτηση …λόγω προβλήματος υγείας, α.. τώρα θυμήθηκα, ήταν του  Υπουργού Οικονομικών και συντρόφου του μπουρλοτοτιέρη  Δημήτρη Χρηστόφια, Κίκη Καζαμία που ….πονούσε το πόδι του….και δεν μπορούσε… να σκεφτεί οικονομικά θέματα. Τι να πει ο ‘’καημένος’’ Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  που αν και καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι για χρόνια τώρα μας  γ….ει καθημερινά το κέρατο; Στην πραγματικότητα, η αιτία της τότε παραίτησης του Κίκη Καζαμία είχε να κάνει με την ηλιθιότητα του Δημήτρη Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και της επιμονής τους να διαλύσουν τη Κύπρο, η δε σημερινή παραίτηση του μέλους της Επιτροπής Γιαννάκη Κωνσταντινίδη υποθέτω ότι έχει να κάνει με την υποκρισία του ΝΧΑ και της εμπλοκής αυτού και του υπόλοιπου κομματικού κατεστημένου στην καταστροφή της Κύπρου.

Δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί αυτός ο αποχαυνωμένος λαός τι του έχει συμβεί ακόμη, δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τις συνέπειες των βλακωδών του επιλογών και της επιμονής του να εναλλάσσει και να ανακυκλώνει στη εξουσία μετρίους και αθλίους. Είμαι σίγουρος όμως ότι εντός των ολίγων προσεχών μηνών, όταν θα βιώνει την απόλυτη εξαθλίωση, θα αντιληφθεί επιτέλους τα ολέθρια λάθη του και θα αναλάβει ο ίδιος δράση για να υποκαταστήσει τους υπέργηρους της Τριμελούς Επιτροπής που ενδεχομένως και  να πεθάνουν από γηρατειά(μη κακό τους ανθρώπους) πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το επίπονο και χρονοβόρο έργο τους.

Όμηρος Αλεξάνδρου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου