Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΚΑΙ Ο ''ΛΙΟ'' ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Πριν από λίγες μέρες σας έστειλα ένα άρθρο με τίτλο, ’Από τον Ρόσκο στο Λίο του Προέδρου του ΝΧΑ’’ το οποίο έχω αναρτημένο στο Μπλοκ μου http://omirosalexandrou.blogspot.com’’ στο οποίο μεταξύ άλλων αναδείκνυα και τα φιλοζωικά μου αισθήματα. Με τα σκυλιά και τον απλό άνθρωπο μια χαρά τα πάω, με τους πολιτικούς μας έχω το πρόβλημα. Στην πιο πάνω φωτογραφία ο ΝΧΑ συνομιλεί με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ για το Κυπριακό, στην παρουσία βέβαια και του σκύλου του, του Λίο.....George Bush Junior American Style; η κάτι ίσως χειρότερο συμβαίνει με τον Πρόεδρο τον τελευταίο καιρό;

Ένα κατοικίδιο σκυλί είναι το καλύτερο φάρμακο για την καρδιά και τις ψυχικές παθήσεις όπως διάβασα πρόσφατα σε κάποιο έντυπο. Αν όλοι είχαμε την οικονομική άνεση, το χρόνο και τον χώρο, το σκυλί θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στον εαυτό μας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα. Η πιο πάνω εικόνα όμως δεν δείχνει κάτι το ανθρώπινο, πρωτότυπο και το νεωτεριστικό που ενδεχομένως ο ΝΧΑ επέλεξε να βγάλει προς τα έξω, δείχνει κάτι πιο προβληματικό για τον ίδιο και αυτό αποτυπώνεται και στο ύφος των δύο ανδρών

Παρακολουθώ την πολιτική διαδρομή του ΝΧΑ για δεκαετίες τώρα αλλά και τα όσα αναφέρονται για αυτόν στον ημερήσιο τύπο της Κύπρου και δεν θυμάμαι να έχει καταγραφεί κάπου, μέχρι την έλευση του ‘’Λίο’’ στο Προεδρικό, κάποια ιδιαίτερη σχέση του Προέδρου ΝΧΑ με τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου, τα σκυλιά.

Ο ΝΧΑ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα είναι ο ίδιος συνομιλητής για το κυπριακό αλλά θα βάλει αντιπρόσωπο. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος, ίσως καλά κάνει γιατί δεν νομίζω με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να μπορεί να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των σκληρών διαπραγματεύσεων για το κυπριακό  

Ο Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης όσο ήταν στην αντιπολίτευση, χωρίς την πίεση της εξουσίας, με τις ατάκες του, τις καππακοτές του χειραψίες και τις ανέξοδες υποσχέσεις του, έδειχνε ‘άνετος’. Με την βοήθεια των επικοινωνιολόγων του προσπάθησε να βγάλει μια διαφορετική εικόνα, την εικόνα του ‘’δυναμικού και άξιου ηγέτη’’ που θα σώσει την Κύπρο από τα σημερινά δεινά της.
 Με την άνοδο του στον προεδρικό θώκο και την τεράστια πίεση της εξουσίας, αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα της προσωπικότητας του και οι αδυναμίες του στα οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχω αναφερθεί με άρθρα μου. Η προ των εκλογών εικόνα έχει παντελώς απομυθοποιηθεί. Βλέπουμε  δυστυχώς εσχάτως έναν άνθρωπο ψυχικά καταβεβλημένο, χωρίς σπιρτάδα και αυτοπεποίθηση, έναν άνθρωπο που χάνει τα λόγια του, που ξεχνά και γενικά ένα πρόεδρο που άγεται και φέρεται από τους στενούς του συνεργάτες.

Όντας στην αξιωματική αντιπολίτευση για χρόνια, ο ΝΧΑ έκανε τα πάντα για να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του και να εκλεγεί πρόεδρος. Χρησιμοποίησε θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την υλοποίηση του στόχου του, με αποκορύφωμα την υπόσκαψη της υποψηφιότητας του υποψήφιου του κόμματος του Γιαννάκη Κασουλίδη το 2008 και τη ανάδειξη στην εξουσία του αχάπαρου και προβληματικού Χριστόφια που έφερε την διάλυση της Κύπρου.  Δυστυχώς όμως για το ίδιον, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ του άφησαν καμένη γη που δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθεί λόγω κυρίως των προσωπικών του αδυναμιών και εξαρτήσεων. Το είπα και το επαναλαμβάνω ο ηθικός αυτουργός της καταστροφικής πενταετίας Χριστόφια είναι ο Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης και ότι και αν πετύχει από εδώ και εμπρός δεν θα μπορέσει να εξιλεωθεί.

Κλείνοντας επιθυμώ και πάλιν να επαναλαμβάνω ότι μοναδικός μου στόχος για όσα γράφω εναντίον των πολιτικών και της κομματοκρατίας, είναι η μεγάλη μου αγάπη για την Κύπρο μας για την οποία θυσιάστηκαν δικοί μου άνθρωποι και τίποτα προσωπικό δεν έχω με τον ΝΧΑ η τον κάθε ΝΧΑ. Εδώ που έχουμε αφήσει, εμείς οι ανώριμοι πολιτικά πολίτες, να φθάσουν τα πράγματα ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις, όσο ο Λίο μπορεί να σώσει τον ΝΧΑ από τα προσωπικά του προβλήματα, άλλο τόσο ο ίδιος ο ΝΧΑ μπορεί να σώσει την Κύπρο από την καταστροφή που ο ίδιος και οι όμοιοι του την έχουν οδηγήσει. Δυστυχώς το μεγάλο στοίχημα για την Κύπρο μας χάθηκε στις Προεδρικές Εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Όμηρος Αλεξάνδρου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου