Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ.. ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ (Α)ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Υπερπολυτελής λιμουζίνα… στον (Α)Χριστόφια! ....Τον βόλεψαν οι βο(υ)λευτές της Κυπριακής μπανανίας!
  

Παρά την οργή που προκάλεσε στην κυπριακή κοινή γνώμη η απαίτηση του εκδιωχθέντος από την εξουσία πρώην Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για αγορά υπερπολυτελούς αυτοκινήτου η Κυπριακή Βουλή φαίνεται να προσανατολίζεται στην ικανοποίηση του μπουρλοτιέρη.


Σε μια περίοδο που η Κύπρος έχει πτωχεύσει και οι πολίτες της άρχισαν να βιώνουν με βίαιο τρόπο τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, πέραν της τεράστιας δαπάνης για αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων, ποσό που ξεπερνά τα €500.000 δαπανά το Κράτος ετησίως για τη συντήρηση και χρήση (καύσιμα) των υπηρεσιακών λιμουζίνων που έχουν στη διάθεσή τους οι νυν και τέως κρατικοί αξιωματούχοι, όπως και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, οι αξιωματούχοι που κατέχουν υπηρεσιακό όχημα –άνω των 20 αλόγων– αριθμούνται σε 51.

Πρόκειται για τους ακόλουθους:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, οι 11 Υπουργοί, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γενικός Εισαγγελέας, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου, Επίτροπος Νομοθεσίας, Επίτροπος Προεδρίας, έξι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής (Γιώργος Βασιλείου, Γλαύκος Κληρίδης, Μάριος Καρογιάν, Βάσος Λυσσαρίδης, Αλέξης Γαλανός και Δημήτρης Χριστόφιας), Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Επίτροπος Διοικήσεως, Επίτροπος Περιβάλλοντος, Γενικός Ελεγκτής, Πρόεδρος Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, οι 11 Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων καθώς και οι Γενικοί Διευθυντές της Βουλής και του Γραφείου Προγραμματισμού, Γενικός Λογιστής, Αρχιπρωτοκολλητής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και ο Εκπρόσωπος για τους Αγνοουμένους. Παραδόξως, στον κατάλογο δεν συμπεριλαμβάνονται οι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Όλοι οι πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους όχημα, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου και τα Σαββατοκύριακα και συνεπώς και για τις προσωπικές τους διακινήσεις. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το κράτος επωμίζεται ακόμη και το κόστος για την καθαριότητά τους. Όσον δε αφορά στη διάρκεια χρήσης τους, οι υπηρεσιακές λιμουζίνες αντικαθίστανται με καινούργιες, μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια χρήσης.

 Μέσα στις σημερινές φοβερά δύσκολες οικονομικά συνθήκες όχι μόνον πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων υπηρεσιακών αυτοκινήτων αλλά και ο κυβισμός των λιμουζίνων που κυμαίνεται από 20 μέχρι 30 άλογα. Είναι να απορεί κάποιος, από πού κι ώς πού, η σύζυγος του νυν προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος για τους Αγνοουμένους, όπως και διάφοροι Επίτροποι, ακόμη και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, να έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσιακό αυτοκίνητο. 


Κλείνοντας καλώ τους κύπριους πολίτες αν σέβονται τους εαυτούς τους και αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την οργή τους για να εξαναγκάσουν τους Βο(υ)λευτές να καταψηφίσουν την απόφαση της κυβέρνησης του Νίκου Χρυσάνθου* Αναστασιάδη να ικανοποιήσει την απαίτηση του καταστροφέα της Κύπρου Χριστόφια, καθώς επίσης και να προωθήσουν άμεσα στην Βουλή πρόταση νόμου που να καταργεί τα πιο πάνω υπερπρονόμια και την απίστευτη ασυδοσία. Αν παραταύτα δεν πεισθούν οι Βο(υ)λευτές και προχωρήσουν, και νοουμένου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να υφίσταται σαν κράτος, τότε να μην τους ψηφίσουν στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές.  


* Το Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο ‘’αδιάφθορος’’ Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές κατά την διάρκεια της χρηματιστηριακής απάτης του 1999-2000 για να θησαυρίζει σε βάρος των εξαπατημένων επενδυτών και να μην γίνεται αντιληπτός

Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου