Σάββατο 15 Ιουνίου 2013



ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ..ΧΑΡΙΝ ''ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ''


Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο δικηγόρος, και αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ θα διαδεχθεί τον Άκη Παπασάββα ο οποίος αποχωρεί, από την 1η Ιουλίου 2013.

Αναφέρεται επίσης ότι η επιλογή του προέδρου Νίκου Χρυσάνθου* Αναστασιάδη ΝΧΑ προκαλεί ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, και στενοί συνεργάτες του προέδρου καταβάλλουν προσπάθειες να αποτρέψουν το διορισμό Ερωτοκρίτου. Σημειώνεται όμως ότι η απόφαση είναι οριστική καθώς πρόκειται για προεκλογική δέσμευση του Νίκου Χρυσάνθου* Αναστασιάδη ΝΧΑ έναντι της ηγεσίας του ΕΥΡΩΚΟ.
Ποίος είναι ο Ρίκος Ερωτοκρίτου και ποία η σχέση του με τον Πρόεδρο Νίκο Χρυσάνθου* Αναστασιάδη(ΝΧΑ);
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου διετέλεσε Βουλευτής του κόμματος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), στο οποίο κόμμα, ο ΝΧΑ διετέλεσε αρχηγός μέχρι και την εκλογή του πρόσφατα στην προεδρία της Δημοκρατίας
Το 2003 ο Ρίκος Ερωτοκρίτου ήρθε σε ρήξη με τον ΝΧΑ, λόγω σύγκρουσης προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών καθώς επίσης και  υποβόσκουσας έχθρας και αντιπαλότητας. Το ίδιο ακριβώς συνέβηκε και με τους Δημήτρη Συλλούρη (Πρόεδρο ΕΥΡΩΚΟ) και Πρόδρομο Προδρόμου αμφότεροι πρώην βουλευτές του ΔΗΣΥ,  οι οποίοι αφού διείδαν την από έτους προδιαγραφόμενη άνοδο του ΝΧΑ στην προεδρία της Δημοκρατίας, προτίμησαν να καβαλήσουν ‘’σίγουρο άλογο’’ για να καρπωθούν προσωπικά και πολιτικά οφέλη.

Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης έχουν σχεδόν πανομοιότυπους χαρακτήρες με κύρια χαρακτηριστικά όπως: φιλόδοξοι, συμφεροντολόγοι, εριστικοί, εκδικητικοί, ψεύτες, υποκριτές και γενικά πολιτικοί μειωμένου πολιτικού ήθους. Άνθρωποι που ποτέ  δεν σέβονται τους πολίτες τους οποίους χρησιμοποιούν και εμπαίζουν για να προωθούν τα προσωπικά και πολιτικά τους συμφέροντα.

Ο προδιαγραφόμενος διορισμός του άνεργου τώρα πολιτικού Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα του εξασφαλίσει μακροχρόνια εργοδότηση με πολύ ψηλό μισθό και παχουλά επιδόματα. Με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος ΝΧΑ θα ξεχρεώσει από την προεκλογική του υπόσχεση-δέσμευση λόγω της πολιτικής στήριξης που του παρείχε. Εκσυγχρονισμός, ‘’όνομα τζιε πράμαν’’.
΄Όπως ακριβώς συνέβηκε και με τους υπουργούς που διόρισε ο ΝΧΑ έτσι θα συμβεί και τώρα με την Γενική Εισαγγελία, όλοι σχεδόν οι διορισμοί που έκανε ο ‘’εκσυγχρονιστής’’ ΝΧΑ, αποτελούν προϊόν συναλλαγής και ας μας κοροϊδευε όλους προεκλογικά ότι θα εκσυγχρονίσει το κράτος με νέα πρόσωπα σε πόστα κλειδιά.

Προσωπικά από τον καιρό που άρχισα να καταλαμβαίνω το πολιτικό γίγνεσθαι της Κύπρου, δεν θυμάμαι άλλο πολιτικό, συμπεριλαμβανομένου και του ανεκδιήγητου Χριστόφια, που να έχει κοροιδεύσει τόσο πολύ τον κυπριακό Λαό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο προηγούμενος βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάβας διορίστηκε από το καταστροφέα πρόεδρο Χριστόφια γιατί τον βοήθησε να ανέλθει στην εξουσία και κατακρίθηκε ουκ ολίγες φορές από τον Πρόεδρο ΝΧΑ για τα σκάνδαλα και την διαφθορά στα οποία είχε εμπλακεί. Τώρα ο ίδιος ο ΝΧΑ επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος.
Η Γενική Εισαγγελία στα μάτια του μέσου πολίτη είναι ίσως πιο διεφθαρμένη και από την δικαστική και πολιτική εξουσία. Παρόλα αυτά ο ‘’εκσυγχρονιστής’’ ΝΧΑ κάνει ίσως την χειρότερη επιλογή προκειμένου να εξυπηρετήσει προεκλογικές δεσμεύσεις και να προστατεύσει ίσως εαυτόν και όλους τους όμοιους του από την πιθανότητα να λογοδοτήσουν στο μέλλον για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος της Κύπρου. Θα μου πει κάποιος,  και ο Τάσος Παπαδόπουλους όταν είχε διορίσει τον ικανότερο και τιμιότερο δικαστικό στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, Σόλωνα Νικήτα, δεν τον ‘’έφαγε’’ για να προστατευθεί ο ίδιος και οι εταίροι του;  

Επί προεδρίας Τάσου Παπαδόπουλου κανείς δεν πολέμησε τον ΝΧΑ τόσο σφοδρά όσο ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Όπως έγραψε και ο Παντελής Νικολαίδης σε άρθρο του παλαιότερα, άκουσε τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου να λέει το εξής: ’’ Μακάρι να με διορίσει ο Τάσος Γενικό Εισαγγελέα και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να βάλω τον Νίκο Χρυσάνθου* Αναστασιάδη φυλακή για τις απάτες που είχε διαπράξει σε βάρος του λαού στο Χρηματιστήριο το 1999’’. Ρε πώς αλλάζουν οι καιροί!!! ΝαιΝίκο μου πρόσεξε τον άσπονδο σου φίλο, γιατί αν σε μερικούς μήνες που θα κενωθεί και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα δεν τον προάξεις σε αυτή και διορίσεις από πάνω του κάποιο άλλο για Γενικό Εισαγγελέα, πάλιν θα έχεις πρόβλημα μαζί του όπως και την περίοδο 2003-2012. ΝαιΝίκο  μου ποτέ δεν μπορείς να νοιώθεις ασφαλής με ανθρώπους που έχουν χαρακτήρα πανομοιότυπο με τον δικό σου.

* Το Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο ‘’αδιάφθορος’’ Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές κατά την διάρκεια της χρηματιστηριακής απάτης του 1999-2000 για να θησαυρίζει σε βάρος των εξαπατημένων επενδυτών και να μην γίνεται αντιληπτός

Όμηρος Αλεξάνδρου
 

1 σχόλιο:

  1. Μην σταματάς Όμηρε να γράφεις. Όσο μπορούμε να το παλέψουμε. Συνέχισε έτσι.

    Αγάπη και αλληλεγγύη προς τους πολίτες αυτού του χιλιοδαρμένου τόπου. Η αλλαγή είμαστε όλοι εμείς. Όσοι μας αμφισβητούν είναι πιονάκια της ΝΤΠ.

    Dependent World
    http://dependent-world.blogspot.com/2013/06/oi-aspondoi-kai-pali-mazi-xarin-eksyxronismou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή