Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ



Ο γνωστός εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου ενάγει τον Χριστόφια για εκατοντάδες χιλιάδες  

Στα δικαστήρια θα επιλύσουν τις οικονομικές τους διαφορές, όπως όλα δείχνουν, οι σύντροφοι Μιλτιάδης Νεοφύτου, τέως πρόεδρος του σωματίου Ομόνοια (ποδοσφαιρικού βραχίονα του ΑΚΕΛ) και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Η κατασκευαστική εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου ετοιμάζεται να καταχωρίσει αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια διεκδικώντας αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσό πέραν των 600 χιλιάδων) για κατασκευαστικές εργασίες που έκανε τόσο στην τριώροφη οικοδομή της οικογένειας Χριστόφια στην Λευκωσία, όσο και στο εξοχικό του Χριστόφια στο Κελλάκι και δεν του έχουν καταβληθεί τα χρήματα.
    
Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού οι αριθμοί δεν συμφωνούν με βάση τα στοιχεία που περιέλαβε στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του ο κ. Χριστόφιας και την οποία δημοσιοποίησε τον περασμένο Μάιο.


Τι απαντά ο Δημήτρης Χριστόφιας

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ο Χριστόφιας αναφέρει:  «ήθελα να διευκρινίσω ότι συζήτησα μερικές φορές μαζί του και είμαι έτοιμος να ξανασυζητήσω, παρόλο που ο δικηγόρος του απέρριψε την πρόταση που του υπέβαλε πρόσφατα ο δικός μου δικηγόρος για συζήτηση».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας χαρακτηρίζει «παραπλανητικό» το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" όσον αφορά το πόθεν έσχες του. Σημειώνει ότι «για τον ισχυρισμό περί αντιφάσεων στα όσα περιλαμβάνονται στο Πόθεν Έσχες, σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει το Ελεγκτικό Γραφείο που αρμοδίως το ετοίμασε».

H Λύπη Χριστόφια

Τη λύπη του για το γεγονός ότι θα οδηγηθεί στα δικαστήρια με έναν άνθρωπο που μέχρι πρότινος ήταν πολύ στενός του φίλος, εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε μια χειμαρρώδη παρέμβαση του στο ραδιόφωνο του ΑΚΕΛ, ΑΣΤΡΑ, σχετικά με το θέμα των οικονομικών του διαφορών με τον γνωστό εργολάβο Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Όπως είπε ο κ. Χριστόφιας, επιφυλάσσει τα νομικά του δικαιώματα για τις οικονομικές απαιτήσεις του κ. Νεοφύτου, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα λυπημένος για το γεγονός ότι τον μηνύει ένας άνθρωπος που εμπιστεύτηκε και που μέχρι πρότινος ήταν και στενοί φίλοι.

Στη ραδιοφωνική του παρέμβαση ο τέως Πρόεδρος δήλωσε ότι ο κ. Νεοφύτου ανέλαβε να προβεί σε εργασίες στο σπίτι του χωρίς να του δώσει προσφορά και χωρίς να του πει το συνολικό ποσό που θα ζητούσε, στηριζόμενος στη φιλία τους.

Πρόσθεσε ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου πληρώθηκε με το ζόρι το ποσό των 270.000 ευρώ, ενώ αρνείτο για δύο χρόνια να πάρει το ποσό που του πρόσφερε η οικογένεια Χριστόφια.

Ο τέως Πρόεδρος τόνισε ότι δεν αρνείται να πληρώσει αλλά ένεκα δυσκολιών θα δώσει ακόμα μια δόση στο τέλος του χρόνου, ενώ το τελικό ποσό θα το αμφισβητήσει νομικά.
Διαβάζοντας κανείς τα όσα αναφέρει ο Χριστόφιας πιο πάνω, θα πρέπει να αναρωτηθεί μέχρι που μπορεί να φθάσει το θράσος και η υποκρισία αυτού του ανθρώπου. Ο άνθρωπος έχει χάσει το μέτρο και χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθεί να κοροιδεύει τους πάντες και να μας πουλά τις πιο πάνω αρλουμπολογίες. Έτρεχε, άκουσον, άκουσαν το σύντροφο Μιλτιάδη να του δώσει τα λεφτά που αφορούσαν τις εργασίες στις οικίες του και αυτός δεν τα έπαιρνε. Τον κατηγορεί δε ότι επειδή δεν έπαιρνε τα λεφτά τότε εξακολουθεί σήμερα και υπάρχει το υπόλοιπο των 600 χιλιάδων, έλεος πια σύντροφε σεβάσου και λίγο την νοημοσύνη μας.
Πριν από  περίπου 2χρόνια, όντας ακόμη πρόεδρος, είχε κατηγορηθεί ότι η κυβέρνηση του και το ΑΚΕΛ συνεργάζοντο στενά με το Μ. Νεοφύτου με αποτέλέσμα το 70% των κατασκευαστικών έργων του δημοσίου να αναλαμβάνεται από τον σύντροφο τέως πρόεδρο της Ομόνοιας. Οι πολίτες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η διαφορά που προέκυπτε στα υπερκοστολογημένα έργα του δημοσίου κατέληγε, είτε στην Ομόνοια, στην οποία ο Μιλτιάδης Νεοφύτου διετέλεσε επί σειράν ετών πρόεδρος, είτε στο ΑΚΕΛ είτε στον Χριστόφια.
 Την ίδια περίοδο κατηγορήθηκε ότι η στενή του σχέση με τον Νεοφύτου του απέφερε τεράστια οφέλη σε είδος όπως η ανέγερση της τριόροφης οικίας και η επέκταση του εξοχικού του. Ο ίδιος δε ο Χριστόφιας μάλιστα δήλωσε τότε χαρακτηριστικά ότι ο Νεοφύτου του έκανε απλά κάποια κουτσοδούλεια.  Η κυβέρνηση Χριστόφια είχε κατηγορηθεί επίσης τότε από άλλους εργολάβους και την αντιπολίτευση για αδιαφανείς διαδικασίες στην κατακύρωση των προσφορών του Δημοσίου.
Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα της απάτης με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, ο μέσος πολίτης δικαιούται πλέον να πιστεύει ότι Χριστόφιας και ΑΚΕΛ δεν έχουν το θεό τους, αφού ανήγαγαν τη μίζα σε επιστήμη και μετήλθαν, κατά την διάρκεια της μαύρης πενταετίας τους, μεθόδους που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγχειρίδιο μετεκπαίδευσης ανθρώπων του υποκόσμου.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου