Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΜΕ ΕΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ



Σας παραθέτω πιο κάτω γραπτή δήλωση του πρώην προέδρου της τράπεζας Μαρφιν Λαϊκής μαζί με δικά μου σχόλια:

Γραπτή δήλωση Ανδρέα Βγενόπουλου

<<‘’Τα όσα συμβαίνουν πλέον στην Κύπρο ξεπερνούν την βάναυση κατάργηση του Κράτους-Δικαίου που έχω καταγγείλει και αγγίζουν το επίπεδο γελοιότητος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντρέας Βγενόπουλος, αντιδρώντας στη χθεσινή ενέργεια του κόμματος του ΑΚΕΛ να παραδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, στοιχεία για «περίεργα δάνεια και επενδύσεις» στη Τράπεζα Μαρφίν.  

Ο  Βεγνόπουλος αναφέρει επίσης πως «όποιος βρίζει τους Έλληνες και δείχνει ότι αγωνίζεται να τους τιμωρήσει νομίζει ότι κερδίζει πόντους στην πολιτική σκακιέρα».

«Η «πανηγυρική» και με πλήρη δημοσιότητα παράδοση παρανόμως κτηθέντων απόρρητων στοιχείων από το ΑΚΕΛ προς τον κ. Γενικό Εισαγγελέα παρουσία και της «αισιόδοξης» Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνιστά ακόμη μια εξωθεσμική πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με βαρύτατες νομικές συνέπειες. 

  Τα όσα συμβαίνουν πλέον στην Κύπρο ξεπερνούν την βάναυση κατάργηση του Κράτους-Δικαίου που έχω καταγγείλει και αγγίζουν το επίπεδο γελοιότητας. 

 Παρότι γνωρίζω ότι όποιος βρίζει τους Έλληνες και δείχνει ότι αγωνίζεται να τους τιμωρήσει νομίζει ότι κερδίζει πόντους στην πολιτική σκακιέρα, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι ειδικά στο ΑΚΕΛ αν αναζητούν τους υπευθύνους για την καταστροφή της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, του τραπεζικού συστήματος και της Κυπριακής οικονομίας δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους.  Εν συνεχεία θα ήταν σώφρον να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη με ησυχία και αντικειμενικότητα τη δουλειά της.  Ως προς την «αισιόδοξη» κα. Καλογήρου, μετά την πρόσφατη δημόσια ομολογία της, είναι πλέον αδιάφορο ηθικά και νομικά το τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους τους δικούς της και των κομματικών φίλων της.  

Προφανώς έννοιες όπως «απόρρητο επικοινωνίας», «προσωπικά δεδομένα», «τεκμήριο αθωότητας», «παράνομες πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη», «δικαία δίκη» και «Κράτος-Δικαίου» ελλείπουν από το ΑΚΕΛ ή τουλάχιστον υποκαθίστανται από «να μαζέψουμε λίγες ψήφους» και «να ρίξουμε το φταίξιμο κάπου αλλού».  

σ.σ.  Δεν πιστεύω ότι ο κ. Γενικός Εισαγγελέας εξουσιοδότησε τον κ. Κυπριανού να δηλώσει ότι τα παρανόμως κτηθέντα απόρρητα στοιχεία που του παραδόθηκαν είναι «υποβοηθητικά».  Μάλλον θα πρέπει να διέταξε την ποινική διερεύνηση των πράξεων ηθικής αυτουργίας των στελεχών του ΑΚΕΛ και αυτουργίας των συνεργών τους»>>.

Προσέξετε το λεκτικό που χρησιμοποίησε πιο πάνω ο ολετήρας της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει για τις τεράστιες του ευθύνες σε σχέση με τη χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας. «όποιος βρίζει τους Έλληνες και δείχνει ότι αγωνίζεται να τους τιμωρήσει νομίζει ότι κερδίζει πόντους στην πολιτική σκακιέρα».

Κουτοπονηριά και θράσος που το έχει ο άνθρωπος, να ανάξει δηλαδή τις ασήκωτες ευθύνες του σε δήθεν εθνική αντιπαράθεση Κύπρου-Ελλάδας. Δηλαδή κατ’ αυτόν, όποιος εκ Κύπρου ορμώμενος,  του καταλογίζει ευθύνες για την χρεοκοπία της τράπεζας του, βρίζει, άκουσον άκουσον τους Έλληνες, έλεος πια!!!

Φυσικά ο άνθρωπος ούτε βλάκας είναι ούτε αφελής. Η αυτοπεποίθηση του και η σιγουριά του ότι κανείς δεν μπορεί να τον τιμωρήσει είναι στο ζενίθ, γιατί; Γιατί απλά γνωρίζει ότι αυτοί που τον κατηγορούν πιο πάνω ήταν μεταξύ των πολλών συνεργατών του που έδρασαν από κοινού στην ληστεία της τράπεζας. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο που σας έστειλα το περασμένο Νοέμβριο και που είναι αναρτημένο στο Μπλοκ μου με τίτλο ‘’ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΝΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ’’ που αποδεικνύει  με αποδείξεις και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών πως τους λάδωνε ο Βγενόπουλος http://omirosalexandrou.blogspot.com
 https://www.blogger.com/blogger.gblogID=7278034187286053405#editor/target=post;postID=1869622658057757324;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;p

Φυσικά ανάλογο με το θράσος του Βγενόπουλο, είναι και το θράσος των πολιτικών με τους οποίους συνεργάστηκε για την ληστεία της Λαϊκής και κατ’ επέκταση της Κυπριακής οικονομίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά το θράσος και υποκρισία που δείχνουν τα στελέχη του ΑΚΕΛ καθώς επίσης και στελέχη άλλων κομμάτων. Η σιγουριά τους ότι και αυτή την φορά η χειραγωγημένη από αυτούς Κυπριακή Δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους τιμωρήσει, τους έχει πλέον αποθρασύνει και αποκτηνώσει. Βγενόπουλος και  κόμματα, καθώς επίσης και κόμματα μεταξύ τους, κρατάνε ο ένας τα α…..δια του άλλου και στην μέση βρίσκεται η πουλημένη Κυπριακή  Δικαιοσύνη ανήμπορη πλέον να αντιδράσει.  Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο μου ο Βγενόπουλος εκτός από την θυγατέρα του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με 1εκ. λάδωσε και τα κυπριακά κόμματα με άλλα 2εκ. Τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το κόμμα του Προέδρου Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη, ο ΔΗΣΥ, δεν διέψευσαν ότι πήραν χρήματα από τους συνεργάτες του Βγενόπουλου.

Ένα κράτος μπανανία του οποίου Πρόεδρος είναι ένας εκ των πατριαρχών της διαφθοράς και της διαπλοκής (ΧΑΚ, Ρώσικα Κεφάλαια, κ.λ.π) και ο οποίος μας κοροϊδεύει προκλητικά και φανερά ότι οι διορισθέντες από αυτόν Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγελέας θα βρουν και θα τιμωρήσουν τους ενόχους της καταστροφής. Ένα κράτος του οποίου τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους χρηματοδοτούνται από εταιρείες του εξωτερικού και ανθρώπους του υποκόσμου. Ένα κράτος του οποίου, όπως είπε και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Σόλων Νικήτας, η Δικαιοσύνη είναι υποταγμένη στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας. Ένα κράτος που συνεχίζει να κυβερνάτε από προβληματικούς και μετρίους. Ένα  κράτος που τείνει να εξελιχθεί σε ψευδοκράτος του Νότου, του οποίου οι πολίτες είναι εκ πεποιθήσεως σκλάβοι,  γιατί να αναμένει ότι θα έρθουν οι ξένοι να το ελευθερώσουν από τους τούρκους και να αποκαταστήσουν ξανά την κρατική του οντότητα;


Όμηρος Αλεξάνδρου
http://omirosalexandrou.blogspot.com





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου