Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ξεσάλωσαν οι φίλοι του Νίκου Αναστασιάδη


Ξεσάλωσαν οι τούρκοι φίλοι του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά αυτός δεν αποχωρεί από τις συνομιλίες φιάσκο όπως άλλωστε ο ίδιος δήλωσε και δεσμεύτηκε. Τελικά νομίζω όλοι μας πρέπει να πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι δηλώνει

Μικρό αεροπλάνο αγνόησε τουρκικά F-16 στον εναέριο χώρο της Κύπρου Οι τούρκοι πιλότοι απαίτησαν να απομακρυνθεί από την περιοχή ταχύτατα- Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρνακας όταν εντόπισαν, πρωταπριλιά, στα ραντάρ τους ένα τουρκικό F-16 να παρενοχλεί, εντός του εναερίου χώρου της Κύπρου ένα μικρό, ελικοφόρο αεροπλανάκι τύπου piper.
Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια, τη στιγμή μάλιστα που διεξάγονται οι συνομιλίες για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Το αεροπλανάκι, με δύο επιβαίνοντες ανήκει σε ισραηλινή εταιρία και εκμισθώθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση για τη λήψη αεροφωτογραφιών, για σκοπούς κτηματολογίου, στην περιοχή Ακάμα.

Ξαφνικά οι ισραηλινοί πιλότοι του, βλέπουν μπροστά τους ένα τουρκικό F-16 με πλήρη οπλισμό και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους επικοινώνησε με τους πιλότους του μικρού αεροσκάφους και τους ζήτησε να απομακρυνθούν.

Είπε μάλιστα ότι το αεροπλανάκι πετούσε εντός του εναέριου χώρου «της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου», ένα κράτος ανύπαρκτο, που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν, παρά μόνον από την Τουρκία. Βεβαίως το τουρκικό μαχητικό παραβίαζε σαφέστατα εκείνη την ώρα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Οι δύο πιλότοι, ίσως δεν κατάλαβαν καλά, ίσως να νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα οι Τούρκοι, ίσως πάλι να θέλησαν να κάνουν απλώς τη δουλειά τους συνέχισαν τη πτήση, όταν στη συνέχεια εμφανίστηκαν δύο τουρκικά F-16, τα οποία κρατώντας απόσταση από το μικρό αεροσκάφος παρακολουθούσαν την πορεία του.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι τούρκοι πιλότοι ζήτησαν από τους πιλότους του μικρού αεροσκάφους να απομακρυνθούν από την περιοχή ταχύτατα. Οι πιλότοι του ισραηλινού αεροσκάφους όμως αγνόησαν τις προειδοποιήσεις, αγνόησαν τα βλήματα αέρος- αέρος που έφεραν τα τουρκικά μαχητικά και συνέχισαν τη δουλειά τους, για την οποία είχαν πληρωθεί από την κυπριακή κυβέρνηση. Κάποια στιγμή οι τούρκοι πιλότοι μάλλον βαρέθηκαν και έφυγαν από την περιοχή με κατεύθυνση τις βάσεις τους στην Τουρκία.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου