Τρίτη 6 Μαΐου 2014




«Έτσι βλέπει τον κόσμο» και «το σύμπαν που αγάπησε», ο επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Δανέζης
Στον Δυτικό “πολιτισμό”
- Η συλλογικότητα έχει αντικατασταθεί από την ιδιώτευση, την υποκειμενικότητα, την ατομικότητα και τον εγωκεντρισμό.
- Το “εγώ” αντικαθιστά το “εμείς”.
- Το “είμαι” αντικαθίσταται από το “έχω”. 
- Ο δυτικός πολιτισμός από κοινωνικός, μετατρεπεται σε εξατομικευμένο, υστερόβουλο, ωφελιμιστικό.
- Ο δυτικός πολιτισμός, μας δημιούργησε έναν καταιγισμό πλαστών και άχρηστων αναγκών.
- Δηλαδη, είναι ενας αφύσικος και πλανεμενος "πολιτισμός" (με ημερομηνία ληξεως).
Η πλάνη των δυτικών «εκπαιδευτικών συστημάτων»
Η λογική των εκπαιδευτικών αυτών συστημάτων θεωρεί, αλλά δεν ομολογεί, ότι “η οικονομική ευμάρεια είναι ο μόνος παράγοντας που οδηγεί στην ευτυχία της κοινωνίας και του ανθρώπου”. 
------------------
Η "οικονομική" κρίση δεν είναι το αίτιο, αλλά το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης αξιών και ιδεών.  Πίσω από την καταρρέουσα οικονομική δομή, σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο, βρίσκεται ένας καταρρέον πολιτισμός και ομάδες ανθρώπων που την υπηρετούν.  Χαρακτηριστικό φαινόμενο αυτής της κατάρρευσης είναι η εγκατάλειψη των αρχών της συλλογικότητας, της κοινωνικότητας και του κοινοτικού πνεύματος. (Επισης βεβαια και η αγνοια της Αληθειας…)
Φαίνεται οτι αυτό που οδηγεί σε κατάρρευση έναν πολιτισμό δεν είναι η φιλοσοφική βάση τους, αλλά οι φιλοδοξίες, ο δογματισμός και η διαφθορά, των ανθρώπων που συγκροτούν τις διοικητικές δομές τους
-------------------------------------------
Πια ειναι η Αλήθεια; Η σύγχρονη Επιστήμη τι λεει;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Τι δεν ειναι: Η αλήθεια δεν είναι καρπός στεγνού λογισμού των φυσικομαθηματικών επιστημών ή καρπός στυγνού υπολογισμού κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων.
Μια μεγάλη επιστημονική επανάσταση: Οι δύο νέες βασικές Αλήθειες.
Η επιστημονική αλήθεια, στην οποία θα βασισθεί το νέο πολιτισμικό ρεύμα, στηριζεται πανω σε δύο νέες βασικές αλήθειες που ειναι τεκμηριωμένες επιστημονικά (τόσο θεωρητικά όσο και πειραματικά).
1. Το θεμα της (αισθητής) υλικής “πραγματικότητας”
Σύμφωνα με την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας η υλική συμπαντική πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά «η προβολή (το είδωλο, το καθρέφτισμα) όσων υπάρχουν στο πραγματικό τετραδιάστατο μη Ευκλείδειο και αθέατο Σύμπαν πάνω σε έναν ψεύτικο τρισδιάστατο και Ευκλείδειο χώρο που φτιάχνουν πλαστά οι αισθήσεις μας»
Αρα, η αισθητή υλική “πραγματικότητα”:
Δεν είναι παρά ένα matrix!
Αποτελεί μια ψευδαίσθηση της ανθρώπινης φυσιολογίας, η οποία δημιουργείται μέσα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου με την βοήθεια των αισθητηρίων οργάνων μας!!!

2. Η δεύτερη επιστημονικη αλήθεια είναι ότι:
- Το Σύμπαν κατα την σύγχρονη επιστήμη είναι ένα ενιαίο σύστημα το οποίο δεν μερίζεται, ούτε αποτελείται από μέρη.
Τα πάντα μέσα στο Σύμπαν είναι Ένα.  Ολα ειναι Ενα!  Μια απέραντη ενιαία, και αδιαίρετη ενότητα.  
- Μέσα σε αυτή την ενότητα χάνεται η έννοια της εξατομίκευσης, της προσωπικής ύπαρξης.
- (Εξυπακούεται οτι κάθε κακή δράση μας πάνω στο μέρος, δημιουργεί την ενστικτώδη αντίδραση του συνόλου πάνω σε μας).
Η σύγχρονη Φυσική:
Η σύγχρονη Φυσική εχει ηδη αποδείξει οτι ολα είναι Ενα, όλα είναι Τώρα.
Στο Σύμπαν της σύγχρονης επιστημονικής πραγματικότητας η έννοια του «χρόνου» τροποποιείται ριζικά έτσι ώστε, έννοιες όπως αυτές του «παρόντος», του «μέλλοντος» και του «παρελθόντος» δεν έχουν πλέον επιστημονικό νόημα. Το «Τώρα» ταυτίζεται με το «χθες» και το «αύριο».
----------------------------------------
Ελευθερια και Πνευματικότητα
Πνευματικότητα δεν σημαίνει εξαΰλωση. Πνευματικότητα ειναι η συνειδησιακή κατασταση που αυτόματα συμβαίνει (βιωνεται) όταν πραγματοποιηθεί η αποδέσμευση, η απελευθέρωση απο τις πλάνες και τις ψευδαισθησεις.  Διότι, η επιστημονική αλήθεια ειναι ότι: Ολα είναι Ενα, όλα είναι Τώρα. Οτιδηποτε άλλο, είναι αισθησιακές πλάνες!
Η (απε)Ελευθέρωση από τη πλάνη των ψευδαισθήσεων οδηγεί αυτόματα στο βίωμα της Πνευματικότητας που φωτίζει και που φανερώνει την μεγάλη Αλήθεια (όποια Είναι). Και η μεγάλη Αλήθεια είναι Ενιαία, στο αιώνιο Τώρα, και παραμένει ανεξήγητη και παράδοξη.  Ομως, η μεγάλη Αλήθεια φαίνεται να είναι η μόνη σταθερή ζωογόνος και προσοδοφόρος πηγή.
Ετσι, με την αντίληψη της ανυπαρξίας του χρονου (“Τωρα μονον”) και του διαχωρισμού (“Ενα” μονον) γίνεται η αποδέσμευση (“Ελευθερία”) από τη πλάνη, και έτσι δεν παρεμποδίζεται ο δρόμος προς την βίωμα της "Πνευματικότητας", που θαυματουργικά αποκαλύπτει την Αλήθεια.
Ετσι, ο Πνευματικός άνθρωπος αναγκαστικά δρα ελεύθερα και μέσα στο πλαίσιo της ενότητας (είναι απολυτα κοινωνικοποιημένος).
Αρα, πρώτη και βασική επιδίωξη του ανθρώπου πρέπει να είναι η διασφάλιση και επέκταση της Πνευματικότητάς του.
--------------------------------------
Η διεξοδος απο την κριση:
Η μόνη διέξοδος από την κρίση ειναι η συνειδητοποίηση της ανάγκης μιας εσωτερικής προσωπικής μας αναμόρφωσης συμφωνα με τις βασικές αλήθειες (της σύγχρονης Φυσικής…)
Ζήτημα χρόνου
Ετσι λοιπόν, η ανατροπή και η αλλαγή του δυτικού πολιτισμικού ρεύματος είναι ζήτημα χρόνου γιατι μια μεγάλη Απάτη πάντα έχει ημερομηνία λήξεως… (Χάνει μόνο αυτός που είναι φτωχός στην υπομονή).
Ετσι λοιπόν: Η γη δεν είναι πια επίπεδη… Ούτε τα πράγματα είναι οπως φαίνονται στα μάτια μας… (Και αυτά τα λεει... ενας Αστροφυσικός Επιστήμονας...).
Ετσι λοιπόν: Η Αλήθεια είναι πάντα παράδοξη και δεν φωλιάζει ποτέ στο δένδρο της Λογικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου