Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΑΚΕΛ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ


Νέα υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ περιουσίας με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μίζες και κατηγορούμενους στελέχη του ΑΚΕΛ, βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία ο οποίος έπεσε θύμα εξαπάτησης, όπως ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία. Η υπόθεση που παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την υπόθεση της Δρομολαξιάς βρίσκεται ήδη από τις 27 Ιουνίου 2014 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και στο εδώλιο βρέθηκε ο σύζυγος της πρώην υπουργού Εργασίας (επι διακυβέρνησης Χριστόφια-ΑΚΕΛ) Σωτηρούλας Χαραλάμπους, Νίκος Χαραλάμπους 53 ετών δημόσιος λειτουργός (σύμβουλος του τότε υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη) από την Αραδίππου και ο Γεώργιος Χατζηαντωνίου 52 ετών άνεργος από τα Λειβάδια,στέλεχος του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και αποκάλυψη κρατικού απόρρητου.
Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή και το δικαστήριο όρισε για ακρόαση της υπόθεσης την 8η Δεκεμβρίου. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται 12 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία η ποινή που προβλέπεται είναι πολυετής φυλάκιση. Τα αδικήματα που αφορούν τον Νίκο Χαραλάμπους σύμφωνα με το κατηγορητήριο διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 1ης Ιανουαρίου 2007 και 31ης Δεκεμβρίου 2007 στη Λάρνακα. Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της πρώην υπουργού Σωτηρούλας Χαραλάμπους κατά την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2007 είχε αποσπαστεί από τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και εκτελούσε καθήκοντα συμβούλου του τότε υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη. Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο Γιώργο Χατζηαντωνίου τα αδικήματα σύμφωνα με το κατηγορητήριο διαπράχθηκαν την 1ην Ιουνίου 2012.
Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία τ/κ περιουσίας στα Πολεμίδια την οποία αποκάλυψε η «Αλήθεια» στις 19 Ιουλίου 2013 με κύριο πρωτοσέλιδο άρθρο της, μετά από καταγγελίες του επιχειρηματία Πιερή Χατζησωτηρίου στον βουλευτή του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργο Γεωργίου, παρουσιάζοντας αποδείξεις είσπραξης ως εισφορά στο ΑΚΕΛ Λάρνακας και φωτοαντίγραφο επιταγής την οποία παρέδωσε σε αξιωματούχο του ΑΚΕΛ. Μάλιστα ο κ. Χατζησωτηρίου με την αποκάλυψη της υπόθεσης από την «Αλήθεια» την ίδια ημέρα μετέβη στο ΤΑΕ Αρχηγείου όπου προέβη σε καταγγελία. Σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου στην αστυνομία, από την πρώτη στιγμή που επέδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει έκταση γης για ανάπτυξη, πληροφορήθηκε ότι θα έπρεπε να δώσει μίζες. Ο ίδιος όπως κατήγγειλε έδωσε πολλά λεφτά με τη μορφή εισφοράς στο ΑΚΕΛ με προτροπές προκειμένου όπως του υπόσχονταν να γίνονταν οι δουλειές του με τις μεταβιβάσεις και εγγραφές στο κτηματολόγιο χωρίς εμπόδια και προβλήματα. Ο Κύπριος επιχειρηματίας Πιερής Χατζησωτηρίου είχε συμφωνήσει να αγοράσει έκταση γης στη Λεμεσό από τ/κ μόνιμο κάτοικο Λονδίνου.
Όταν ο Χατζησωτηρίου απευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών το 2007 για την αγορά του κτήματος του είπαν ότι εάν ήθελε να γίνει η δουλειά του θα έπρεπε να δώσει χρήματα στο ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο Νίκος Χαραλάμπους κατά τον επίδικο χρόνο με ψευδείς παραστάσεις και με σκοπό την καταδολίευση απέσπασε από τον επιχειρηματία Πιερή Χατζησωτηρίου από τη Λάρνακα το χρηματικό ποσό των 10 χιλιάδων λιρών Κύπρου. Οι ψευδείς παραστάσεις συνίσταντο στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός και πιο συγκεκριμένα σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη ζήτησε και πήρε από τον παραπονούμενο 10 χιλιάδες λίρες, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει σχετικά με τη διαδικασία αγοράς τριών τεμαχίων τουρκοκυπριακής γης στα Πάνω Πολεμίδια, ενώ στην πραγματικότητα οικειοποιήθηκε το πιο πάνω ποσό για δικό του όφελος. Επιπλέον κατηγορείται ότι προέβη σε αυθαίρετη πράξη κατά κατάχρηση εξουσίας που ανάγεται στα καθήκοντα του και αποκάλυψε κρατικό απόρρητο, δηλαδή φωτοτύπησε ενδοτμηματικό έγγραφο εσωτερικής χρήσης από φάκελο του υπουργείου Εσωτερικών και το έδωσε σε μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δηλαδή στον παραπονούμενο Πιερή Χατζησωτηρίου.
Κατηγορείται ακόμα ότι ενώ ήταν αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας έλαβε τις 10 χιλιάδες λίρες κατά τρόπο που υποδηλώνει διαφθορά για τον εαυτό του σαν αμοιβή για την τέλεση της πράξης, ενώ κατείχε το ποσό αυτό γνωρίζοντας ότι ήταν έσοδο από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος του δεκασμού δημοσίου λειτουργού. Οσον αφορά τον Γιώργο Χατζηαντωνίου κατηγορείται ότι με ψευδείς παραστάσεις και με σκοπό την καταδολίευση απέσπασε από τον επιχειρηματία Πιερή Χατζησωτηρίου το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε και αυτός σχετικά με τη διαδικασία αγοράς των τριών τουρκοκυπριακών τεμαχίων γης στα Πανω Πολεμίδια ενώ στην πραγματικότητα οικειοποιήθηκε τα χρήματα. Παράλληλα όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, κατείχε τα χρήματα αυτά ενώ γνώριζε πως ήταν έσοδο από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα πάντα.
Ο σύζυγος της πρώην υπουργού Σωτηρούλας Χαραλάμπους ζήτησε αναστολή δίωξης για να μην διασυρθεί η οικογένεια.
Ο σύζυγος της πρώην υπουργού, Νίκος Χαραλάμπους ζήτησε αναστολή ποινικής δίωξης, μέσω επιστολής του δικηγορικού γραφείου που τον υπερασπίζεται. Συγκεκριμένα το δικηγορικό γραφείο Χ. Αργυρού και Συνεργάτες, το οποίο εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο σύζυγο της πρώην υπουργού Σωτηρούλας Χαραλάμπους απέστειλε επιστολή ημερομηνίας 16 Ιουνίου 2014 στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία ζητά όπως εξετάσει το αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή ποινικής δίωξης εναντίον του Νίκου Χαραλάμπους. Όπως αναφέρει η συνήγορος του Νίκου Χαραλάμπους η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν αντιφάσεις στη μαρτυρία του παραπονούμενου Πιερή Χατζησωτηρίου και του υιού του Κούλλη Σωτηρίου. Η συνήγορος του συζύγου της πρώην υπουργού, στο αίτημα της για αναστολή ποινικής δίωξης του πελάτη της, ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα η ποινική δίωξη να ανασταλεί πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο και τούτο διότι όπως σημειώνει, η ποινική δίωξη του Νίκου Χαραλάμπους θα έχει ως συνέπεια τον διασυρμό της οικογένειας της πρώην υπουργού Εργασίας με πιθανό σενάριο τα πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων εφημερίδων που διατυμπανίζουν όπως ισχυρίζεται στην επιστολή της η συνήγορος του Νίκου Χαραλάμπους.
Πάντως ο Γενικός Εισαγγελέας μέχρι σήμερα δεν απάντησε στο αίτημα της υπεράσπισης του συζύγου της πρώην υπουργού Εργασίας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου