Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ



Σπίτια, οικόπεδα και εμπορικά ακίνητα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου προς πώληση. Και αυτό γιατί επήλθαν στην κυριότητα της. Οι τιμές ξεκινούν από 13 χιλιάδες και φτάνουν στα 10 εκατομμύρια.

Στο σφυρί δεκάδες ακίνητα βγάζει η Τράπεζα Κύπρου αφού εξαντλήθηκαν οι νομικές διαδικασίες και επήλθαν στη κυριότητα της .


Η τράπεζα παρουσιάζει στη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο για το μήνα Αύγουστο αλλά 54 ακίνητα μετά τον μήνα Ιούλιο που φιλοξένησε στην ιστοσελίδα της άλλα 23 ακίνητα στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμπορικά.

Τα ακίνητα θα συνεχίσουν να προστίθενται σε τακτά χρονικά διάστημα ενώ για κάθε είδος ακινήτου υπάρχουν φωτογραφίες χάρτης τοποθεσίας καθώς επίσης και κωδικοποιημένο έγγραφο προσφοράς αγοράς ακινήτου.

Η διαδικασία ξεκινάει με την δήλωση ενδιαφέροντος και την υποβολή προσφοράς. Εάν εντός ενός μηνός από την ημέρα φιλοξενίας στην ιστοσελίδα το ακίνητο παραμένει αδιάθετο θα τηρείται σειρά προτεραιότητας βάση της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος ενώ η τιμή πώλησης στη πορεία επιδέχεται μείωση.

Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνονται ακίνητα οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 13 χιλιάδες ευρώ και φθάνουν τα δέκα εκατομμύρια τιμές οι όποιες καθορίστηκαν από ανεξάρτητους εκτιμητές.

Ειδικότερα στο σφυρί βγαίνει κατοικία στο Στρόβολο συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών στην τιμή των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ ενώ υπερσύχρονη αποθήκη εμβαδού πέντε χιλιάδων τετραγωνικών αγγίζει την τιμή πώλησης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κατάλογος αυτός των προς πώληση ακινήτων ολοένα και θα διευρύνεται με δεδομένη την οικονομική στενότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όλα αυτά τα ακίνητα βεβαίως βγαίνουν στο σφυρί αφού πέρασε τουλάχιστον δεκαετία νομικών διαδικασιών με εμπλοκή και του κτηματολογίου. Κάτι που θα πάψει να υφίσταται με την υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας περί εκποιήσεων και διαδικασιών εξπρές.

Πέραν των ακινήτων που περιήλθαν στην κυριότητα της τράπεζας μετά τη συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων της στη Κύπρο η τράπεζα Κύπρου προχώρησε και σε αποξένωση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

Πώλησε περιουσιακά της στοιχεία στη Ρουμανία ύψους ενενήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, μια πράξη που θα ενισχύσει στην ρευστότητα της Τράπεζας. Η λογιστική βέβαια ζημιά από την πώληση σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά προκύπτει θετική επίπτωση ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ στη κεφαλαιουχική βάση του συγκροτήματος. Η πώληση αυτή εμπίπτει στη στρατηγική του συγκροτήματος για επικέντρωση του σε κύριες αγορές και των πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου