Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η CIA βρίσκεται πίσω από τους ισλαμιστές;

Είναι η τελευταία θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στη Μέση Ανατολή. Η ισλαμική οργάνωση, η οποία αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος», και εναντίον της οποίας οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν ήδη ξεκινήσει επιθέσεις, στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε και εκπαιδεύτηκε από αμερικανούς πράκτορες της CIA.
Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο των New York Times αυτή η ιδέα «κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαγδάτης αλλά επίσης σε υψηλότατο επίπεδο της Ιρακινής κυβέρνησης». Ο εν λόγω δημοσιογράφος αφηγείται ότι συμμετείχε σε μια συνάντηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες στην ιρακινή πρωτεύουσα από έναν σιίτη αξιωματούχο, τον Moktada al-Sadr, ο οποίος κατηγόρησε δημόσια την CIA ότι δημιούργησε τους ισλαμιστές τρομοκράτες.
Το δημοσίευμα περιέχει και συνεντεύξεις, σύμφωνα με τις οποίες «οι περισσότεροι από τις χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, καθώς και κάποιες δεκάδες μέλη του κοινοβουλίου, πιστεύουν ακριβώς αυτό το πράγμα».
Ο δημοσιογράφος των New York Times έχει μάλιστα μαρτυρία δύο ιρακινών, του Haidar al-Assadi, 40 ετών και του Omar al-Jabouri, 31 ετών:
«Το Ισλαμικό Κράτος είναι προφανώς ένα δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να επέμβουν εδώ, μια ακόμη φορά, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του Ισλαμικού Κράτους» λέει ο ένας.
«Είναι προφανές για όλο τον κόσμο ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ».
Αυτή η θεωρία, η οποία διαχέεται κυρίως από την κυβέρνηση του Ιράν, δεν είναι καινούρια, σημειώνει η εφημερίδα. Το περασμένο καλοκαίρι, το BBC αναφερόταν σε αυτού του είδους τις φήμες επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή ανώτερου αξιωματούχου του Λιβάνου: «Στη Μέση Ανατολή έχουμε τις θεωρίες συνωμοσίας στο αίμα μας» ανέφερε.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες έχουν τάση να παρεμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, δεν έχουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ίδιους. Όπως το υπενθυμίζει το BBC, όλοι θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί «υποστήριξαν ομάδες ανταρτών» στο παρελθόν, ξεκινώντας από τους Μουτζαχεντίν του Αφγανιστάν, από τους οποίους προήλθε η Αλ Κάιντα. Πηγή Slate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου