Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από 3 δις. βαρέλια πετρελαίου μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ




Του Πέτρου Μελαίση

Ξεπερνούν τα τριάμισι τρισεκατομμύρια βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ. Τις εκτιμήσεις της Noble Energy αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» ο πρώην Διευθυντής Ενέργειας, Σόλων Κασίνης. Προέβη σε αποκαλύψεις και για την πορεία της γεώτρησης της ENI-KOGAS αλλά και για τις ποσότητες και τι πρέπει να γίνει.

Εδώ και τώρα τερματικό υγροποίησης, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην Διευθυντής Ενέργειας και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας για θέματα ενέργειας, Σόλων Κασίνης. Και απέδωσε την προτεραιότητα που θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στο τερματικό, στις εκτιμήσεις της Noble για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Κυριάκο Πομηλορίδη, ο Σόλων Κασίνης αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις για την πορεία της γεώτρησης της κοινοπραξίας ENI-KOGAS, αλλά και στις συνεργασίες με χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σόλων Κασίνης αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του ρυθμιστικου και σημαντικου ρόλου που διαδραματίζει η Κυπρος στην ευρύτερη περιοχή.
Ενώ επιβεβαίωσε ότι προχωρούν οι διεργασίες στην Ελλάδα, για την ανακήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, στο πλαίσιο και της διαδικασίας αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου