Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Οι αγγλικές βάσεις δεν απετέλεσαν ποτέ χώρο ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών!



Πάνε τώρα σχεδόν δύο μήνες, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντελώς αιφνιδιαστικά, δίχως αιτία και αφορμή και κυρίως χωρίς κανείς να τον ρωτήσει, απαντούσε στο ενδεχόμενο χρησιμοποιήσεως των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της δράσεως των ακραίων ισλαμιστών, λέγοντας: Αν μας ζητηθεί να χρησιμοποιηθούν οι βρετανικές βάσεις για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών ασφαλώς και θα τις παραχωρήσουμε!!!
Τα θαυμαστικά δεν έχουν να κάνουν με την παραχώρηση ή μη των στρατιωτικών βάσεων στις «συμμαχικές» δυνάμεις (σιγά μην μας ρωτήσουν δηλαδή), αλλά με το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών μιας ημικατεχόμενης χώρας (και για την κατοχή, να μην λησμονείται ευθύνονται πρωτίστως οι «σύμμαχοι»), ακούμπησε ένα εξαιρετικά καυτό θέμα, χωρίς λόγο και σε μια απολύτως ακατάλληλη χρονική στιγμή. Και τέτοιες γκάφες (;) ασφαλώς δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που ζητούν επειγόντως απαντήσεις. Εκτός κι αν ο Ιωάννης Κασουλίδης, όντας παλιά καραβάνα της πολιτικής, γνωρίζει ότι, ούτως ή άλλως, μας ρωτήσουν δεν μας ρωτήσουν το ίδιο κάνει, μιας και η άποψη μας για την χρησιμοποίηση ή μη των «συμμαχικών» βάσεων δεν λαμβάνεται ποτέ υπόψη! Οπότε έσπευσε να στείλε από νωρίς το μήνυμα του καλού παιδιού!!! Διότι είναι πολύ καλά γνωστό ότι και τα ήξεις αφίξεις του παρελθόντος ουδέν απέδωσαν!
Αυτή είναι η μια πλευρά μιας πραγματικά δύσκολης υπόθεσης, που έχει να κάνει με την διαχρονική χρησιμοποίηση της Κύπρου ως πολεμικού ορμητηρίου κατά χωρών της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα. Διότι κακά τα ψέματα, πάνε τώρα πολλά χρόνια που οι «κυρίαρχες» βρετανικές βάσεις αποτελούν τον στυλοβάτη κάθε στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή. Αυτός άλλωστε είναι κι ο ρόλος τους, κι ας αφήσουμε κατά μέρος τις διαμαρτυρίες και κυρίως τα κλαψουρίσματα. Οι άγγλοι ουδέποτε έπαψαν να θεωρούν την Κύπρο αποικία τους!
Κάπως έτσι άλλωστε λειτουργούσαν και λειτουργούν από την «ανεξαρτησία» έως και σήμερα και οι εκάστοτε κυβερνώντες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επένδυσαν κα επενδύουν πολλά στο Λονδίνο χωρίς καμία ανταπόδοση, μηδέ εξαιρουμένου και του κουμμουνιστικού Α.Κ.Ε.Λ.! Και μην μου πείτε ότι επί διακυβερνήσεως Δημήτρη Χριστόφια (επί προεδρίας του υπήρξε απόλυτη συνεργασία με τους βρετανούς και ο ίδιος απαγόρευε να τίθεται θέμα αγγλικών βάσεων), οι αγγλικές βάσεις αποτελούσαν χώρο ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών…. Όχι για να μην τρελαθούμε δηλαδή….
Αυτό λοιπόν το υποθετικό ερώτημα απαντήθηκε και στην πράξη μόλις πριν λίγες μέρες.
Η στρατιωτική βάση Ακρωτηρίου είναι ήδη γεμάτη με αγγλικά πολεμικά αεροσκάφη (όχι πως πριν δεν ήταν δηλαδή), που απογειώνονται αδιάκοπα συμμετέχοντας σε κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση. Από την άλλη έξω από την στρατιωτική βάση έχουν στρατοπεδεύει, στήνοντας τις μηχανές λήψεως μεγάλοι διεθνείς τηλεσκοπικοί δίαυλοι που μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα (ίσως για να πληροφορούνται οι τζιχαντιστές από πού πρέπει να αρχίσουν το σφάξιμο). Διότι να μην έχετε καμία αμφιβολία πως αν πέσουμε στα χέρια τους θα έχουμε την ίδια τύχη που είχαν οι άλλοι που αποκεφαλίσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, στην μέση της ερήμου! Αποκεφαλισμοί οι οποίοι οπτικογραφούνται και δίνονται (για παραδειγματισμό προφανώς ημών των απίστων) στην δημοσιότητα! Εδώ απειλείται ο κόσμος ολόκληρος. Εδώ σφάζονται σαν αρνιά άνθρωποι αθώοι με όνειρα που σβήνουν στην μέση της ερήμου από το μαχαίρι ενός ακραίου ισλαμιστή που ο θρησκευτικός φανατισμός τον μετατρέπει σ΄ ένα αδίστακτο δολοφόνο…. Εδώ γέμισε η Ευρώπη με κατατρεγμένους πρόσφυγες. Έχουμε χάσει και το μέτρο και το μέτρημα. Σε σχεδόν 2 εκατομμύρια ανέρχονται οι νεκροί τους εμφυλίου της Συρίας! Και γιατί άραγε αυτή η ανελέητη σφαγή; Για τους ανυποψίαστους και τους ανθρώπους του παγκόσμιου σάπιου κατεστημένου συστήματος καλό είναι να θυμίσουμε πως αυτοί που σήμερα σφάζουν αδιακρίτως είναι τα χθεσινά παιδιά των αμερικανών που έκαναν όλες τις βρόμικες δουλειές τους, πρώτα στο Αφγανιστάν, ύστερα στο ΙΡΑΚ… και τελευταίως στην Συρία…. καταλαβαίνετε!
Τούτων δεδομένων, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, υλοποιώντας ένα σχέδιο που θα προκαλεί όσο γίνεται λιγότερη αντίδραση των ακραίων ισλαμιστών που είναι γέννημα και θρέμμα των Η.Π.Α., οι οποίοι σφάζουν αδιακρίτως, εχθρούς και φίλους, χωρίς τέλος και έλεος!  Και χαμηλοί τόνοι σημαίνει πρωτίστως μετρημένα λόγια και λιγότερη δημοσιότητα από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως που έφτασαν στο σημείο να δείχνουν ώρες ολόκληρες τις σκηνές των ετοιμασιών, των απογειώσεων και προσγειώσεων των αγγλικών μαχητών tornado! Μέχρι και πόσες βόμβες και πυραύλους μεταφέρουν μαθαίνουμε! Έλεος!!!
Υ.Σ.: Όπως έλεγε και ο «εθνάρχης» (είπε κι ο μακαρίτης ο Καραμανλής κάτι σωστό στην ζωή του), στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, όπως υπάρχουν επίσης πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται … αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα όπως φαίνεται για τους σημερινούς πολιτικούς! και ο νοών νοείτο!

Δρ. Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας
από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου