Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ο Πούτιν απείλησε με πόλεμο τον Ερτνογάν…

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
 Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε μία σπάνια κίνηση , παίρνοντας στον τηλέφωνο τον Ρώσο ομόλογό του, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην περιοχή, και ειδικότερα  την σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία, και όχι μόνο, λέμε εμείς.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Moscow Times, ο Ερντογάν με την σκληρή και την συνήθη πολεμοχαρή ρητορική του, στράφηκε κατά της συριακής κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο ίδιος φέρεται να είπε στον ρώσο ομόλογο του, ότι η Τουρκία έχει φθάσει σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί πλέον να παραμείνει αδιάφορη, για την «μαζική καταστροφή» στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο αραβική χώρα. Αλλά, προς μεγάλη έκπληξη του Ερντογάν, ο Πούτιν έγινε  έξαλλος και προειδοποίησε έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας, ότι απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, διαφορετικά, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να εμποδίσει την Τουρκία να εξαπολύσει καταστροφικό  πόλεμο στην περιοχή. Δηλαδή σε απλά ελληνικά την απείλησε με πόλεμο.
Σοκαρισμένος ο Τούρκος Πρόεδρος από την στάση του ρώσου Πρόεδρου, ζήτησε διευκρινήσεις για τις πολεμοχαρείς δηλώσεις  του Πούτιν περί  άμεσης απειλής πολέμου  για την Τουρκία, στις οποίες ο Πούτιν απάντησε: «Κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να ερμηνεύσετε  τα λόγια μου όπως θέλετε.»
Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης στον Ερντογάν τα πικρά γεγονότα και την  λανθασμένη και επιθετική πολιτική της Τουρκίας στη συριακή κρίση, η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων αθώων αμάχων, καλώντας συγχρόνως τον  μεγαλομανή πρόεδρο της Τουρκίας, να μην υποστηρίζει τους τζιχαντιστές τρομοκράτες που δημιούργησαν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στην  τουρκική επικράτεια .
Σύμφωνα με τον Δρ Ισμέτ Μπαϊρακτάρ, διακεκριμένο καθηγητή  Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην πολιτική και κοινωνική ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της σύγχρονης Τουρκίας , ο Ερντογάν  προσπάθησε κατά τη διάρκεια της κλήσης του στο Ρώσο Πρόεδρο,  να αποτρέψει κάποιον τρόπο, την συνεχιζόμενη σημαντική στρατιωτική και πολιτική στήριξη του στο Σύρο Πρόεδρο, αλλά όπως φαίνεται η Μόσχα δεν μπορεί να βρει πιο πιστή  και αξιόπιστη εναλλακτική λύση από  το καθεστώς του Άσαντ.
Οι δύο χώρες Ρωσία και Τουρκία που γειτονεύουν κατά κάποιο τρόπο στην Μαύρη Θάλασσα, διαφέρουν πάρα πολύ όσον αφορά στην προσέγγισή τους στη συριακή σύγκρουση. Η Τουρκία είναι πρόθυμη για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, ενώ η Ρωσία παραμένει ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το Pentapostagma.gr, επιβεβαιώνεται για μια φορά ακόμη για την ρωσική στάση. Επειδή η διαφωνίας τους είναι στην Συρία , η αφορμή δόθηκε από την ρωσική στάση  στην Κύπρο. Οι άγιοι της ορθοδοξίας έχουν πάντα και μόνο δίκιο.
Οι εξελίξεις απλά δεν προλαβαίνονται……….!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου