Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τι αναμένει ο αμερικανικός στρατός και παραμείνει στην Βαλτική και την Πολωνία και το επόμενο έτος;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Όπως αναφέραμε σε χθεσινό άρθρο στο Pentapostagma.gr, κάτι «ετοιμάζεται» από το μεν ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική , από την δε Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Και οι δύο υπερδυνάμεις συγκεντρώνουν στρατιωτικό προσωπικό και μέσα, πιθανόν για ένα τελευταίο γύρο αντιπαράθεσης με θέμα την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν στρατεύματα στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, και για το επόμενο έτος, καθώς οι εντάσεις με τη Ρωσία παραμένουν, δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Frederick Ben Hodges, αναφέρει η ιστοσελίδα smh.com.au.
Αρκετές εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία και στις τρεις χώρες της Βαλτικής, την Λιθουανία, την Λετονία και την Εσθονία, μετά την προσάρτηση από την Ρωσία, της περιοχής της Κριμαίας τον Μάρτιο.
Η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να καθησυχάσει, της χώρες της ανατολικής Ευρώπης, συμμάχους του ΝΑΤΟ, προσφέροντας τους «αμερικανική προστασία», από οποιαδήποτε ρωσική απειλή.
Αρχικά έχει προγραμματιστεί με συνεχή ρυθμό, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η «συνεχής παρουσία», επικαλυπτόμενων μονάδων , δήλωσε ο αντιστράτηγος Frederick Ben Hodges, διοικητής του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.
«Έχουμε προγραμματίσει εναλλαγές μέσα στο επόμενο έτος. Οι στρατιωτικές μονάδες μας, όπως έχουμε ορίσει, θα συνεχίσουν να εναλλάσσονται κανονικά», είπε ο ίδιος.
« Υπάρχουν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού εδώ στην Λιθουανία, καθώς και την Εσθονία και την Λετονία, αλλά και στην Πολωνία για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, για να αποτραπεί η ρωσική επιθετικότητα, διασφαλίζοντας τους συμμάχους μας», τόνισε ο αμερικανός αντιστράτηγος .
Η μόνιμη στάθμευση αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, εγείρει έντονες ανησυχίες στην Μόσχα , που ισχυρίζεται ότι παραβιάζεται η συμφωνία Ρωσίας-ΝΑΤΟ του 1997.
pentapostagma.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου