Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα δημοσίευμα της τουρκικής Ηurriyet το οποίο αναφέρεται στο «πρόβλημα αλκοολισμού» το οποίο αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το άρθρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Yusuf Kanli «ο Κύπριος πρόεδρος πρόκειται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου για να υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά».

Τονίζει πάντως ότι «Κύπριος πρόεδρος θα υποβληθεί στην επέμβαση μόνο αφού βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση, η οποία είναι επιβαρυμένη από το πρόβλημα αλκοολισμού».

Όπως επισημαίνει ο Kanli, «ακόμη και οι μύγες στο προεδρικό μέγαρο θα μπορούσαν να καταθέσουν πόσο επιθετικός μπορεί να γίνει ο Αναστασιάδης όταν δεν έχει πρόσβαση στην αγαπημένη του μάρκα ουίσκι. Ή μπορεί να ρωτήσει κανείς την Lisa Buttenheim -την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ στην Κύπρο- γιατί μετά από ένα αίτημα που φέρεται να υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος Dervis Eroglu, η ίδια αποφάσισε να διακόψει για 30 λεπτά τις συνομιλίες στις 12:00 και ζήτησε από το προσωπικό της να προσφέρει ουίσκι στους συμμετέχοντες στο μικρό δωμάτιο μελέτης, δίπλα στην τραπεζαρία της κατοικίας της, όπου διεξαγόταν οι συνομιλίες;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Eroglu ζήτησε διακοπή των εργασιών διότι «για πολλά από τα τελευταία χρόνια, ο Ν. Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει το μεσημέρι και θυμώνει και αρχίζει να φωνάζει εάν δεν μπορεί να πιει ένα ποτήρι ουίσκι. Γιατί φώναξε στην ομάδα του και έφυγε από τη συνάντηση θυμωμένος τον Ιούλιο, χτυπώντας καρέκλες; Ήταν αυτό το μοναδικό τέτοιο περιστατικό ή το μοναδικό που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης; Σε εκείνη την περίπτωση του Ιουλίου, η τουρκική πλευρά δεν είπε τίποτα καινούριο εκτός από το να θυμίσει στον Ν. Αναστασιάδη ότι οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια, δεν θα μπορούσαν να παραμεριστούν. Έγινε έξαλλος (ο Ν. Αναστασιάδης) με αυτή την δηλωση. Τώρα, ο ίδιος Αναστασιάδης προτείνει το θέμα του φυσικού αερίου να βρίσκεται στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κοινότητας, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των πρώην προέδρων, Mehmet Ali Talat και Χριστόφια. Γιατί φώναζε στους άλλους τον Ιούλιο τότε; Πολλοί υποστηρίζουν ότι όχι μόνο σε αυτό το περιστατικό, αλλά συχνά, έχει χάσει την ψυχραιμία και τον έλεγχό του εξαιτίας αλκοολισμού. Αυτό δεν μπορεί να είναι μια προσωπική υπόθεση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου