Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Με υπογραφή εθνικοφρονούσης κυβέρνησης...

 


Το ξεπούλημα της Κύπρου στους ξένους και η διαφαινόμενη λύση του Κυπριακού προδιαγράφουν και τη μοίρα του κυπριακού Ελληνισμού
Στη «Σημερινή της Κυριακής», 16 Νοεμβρίου, δημοσιεύσαμε στη στήλη, άρθρο υπό τον τίτλο «Κάποιοι θα φάνε καλά από τις ιδιωτικοποιήσεις», στο οποίο παραθέταμε απόψεις του Αμερικανού Νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν για τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι απόψεις περιλαμβάνονται σε έρευνα της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspiegel», απόψεις και έρευνα που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τι πρόκειται να γίνει στις Κυπριακές Αερογραμμές και στους Ημικρατικούς Οργανισμούς.


Συναφώς, ο Αμερικανός Νομπελίστας αναφέρει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις της Τρόικας ισοδυναμούν με ξεπούλημα χωρίς λόγο. Τα κέρδη, λέγει, ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι κίνδυνοι και οι ζημιές επιβαρύνουν ολόκληρη την κοινωνία.

Ακόμη πιο παραστατική είναι η έρευνα της γερμανικής εφημερίδας, η οποία παρουσιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις σαν παιγνίδι «Μονόπολη», παραφράζοντάς το σε «Europoly». Γράφει, σχετικά, μεταξύ άλλων: «Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι συνοπτικά οι εξής: Ακίνητα με αξία δις ξεπουλιούνται, υπηρεσίες ύδρευσης περνούν στα χέρια ιδιωτών, τράπεζες πωλούνται σε αμφιλεγόμενους αγοράστες. Ολιγάρχες και επενδυτές παίζουν μία γιγαντιαία "Μονόπολη". Οι δανειστές άλλαξαν τους κανόνες του παιγνιδιού προς όφελος των καιροσκόπων. Σε αυτό το παιγνίδι "Europoly", είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι χαμένοι».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής πλήττουν τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να υποστούν ακόμη σκληρότερη λιτότητα. Αναφέρει, μάλιστα, ως πιο τρανταχτό παράδειγμα ιδιωτικοποίησης, το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Πολεοδομίας στο Χάρβαρντ, Σπύρος Πολλάλης, υπολόγισε την αξία τού πρώην αεροδρομίου, σε τουλάχιστον €1.239 δις. Όμως, τελικά, τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο από την επένδυση, θα είναι περίπου τα μισά, δηλαδή μόνο 577 εκ. ευρώ.

Κοιτάξτε, τώρα, τι γίνεται εδώ. Η αξία πώλησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών ορίστηκε μόλις στα 500 εκ. ευρώ. Θα ξεπουληθεί ακόμη πιο κάτω.
Η Κυβέρνηση, προσχεδιασμένα, άφησε τις Κυπριακές Αερογραμμές να χρεοκοπήσουν εντελώς, προκειμένου να τις ξεπουλήσει. Οι «τιμές» αγοράς του κρατικού αερομεταφορέα συγκλονίζουν. Ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής. Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Χρίστου Χαραλάμπους, στη χθεσινή έκδοση της «Σημερινής», ένας εκ των ενδιαφερομένων αγοραστών προσφέρει ως τίμημα αγοράς οκτώ εκ. ευρώ, ενώ ο άλλος, ένα εκ. ευρώ. Μάλιστα, ένας εκ των προσφοροδοτών πρότεινε ως αντίτιμο χρήσης του ονόματος του εθνικού αερομεταφορέα, χίλια ευρώ ετησίως! Και οι δύο προσφοροδότες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να επωμιστούν το βάρος οποιωνδήποτε στοιχείων παθητικού της εταιρείας.

Να μην έχει κανένας αμφιβολία ότι την τύχη των Κυπριακών Αερογραμμών θα έχουν και η ΑΤΗΚ και η Αρχή Λιμένων και η ΑΗΚ. Το ίδιο θα γίνει και με την κρατική γη και ό,τι άλλο αποφασίσει να ξεπουλήσει αυτή η Κυβέρνηση. Τίποτε που να θυμίζει κυπριακό, δεν θα μείνει σε αυτόν τον τόπο. Θα βγει στο σφυρί και θα ξεπουληθεί όσα-όσα στους ξένους. Με πρωτεργάτες αυτής της μαζικής εκποίησης, τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών. Το κράτος θα εκποιηθεί ολόκληρο στους ξένους.

Προχθές η ΣΕΚ, συντεχνία η οποία υποστήριξε και στήριξε διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων: «Όσοι επιδιώκουν το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, πρέπει να αντιληφθούν πως η ημικατεχόμενη Κύπρος, για λόγους ιστορικούς, εθνικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και άλλους, δεν μπορεί να αφήσει τη σύνδεσή της με τον υπόλοιπο κόσμο αποκλειστικά στα χέρια των ξένων...».

Επικεντρωνόμαστε στην αναφορά της ΣΕΚ στους «ιστορικούς και εθνικούς» λόγους. Και αποτελεί τραγική συγκυρία, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, το κόμμα της οποίας διαλαλεί στα εθνικά μνημόσυνα την εθνικοφροσύνη του, ξεπουλά την περιουσία του κυπριακού Ελληνισμού στους ξένους. Πού θα καταλήξει, τελικά, αυτή η χώρα; Σε μία περιοχή πλήρως τουρκοποιημένη, και στην άλλη περιοχή της, πλήρως υποδουλωμένη στους ξένους ολιγάρχες. Και βεβαίως η μοίρα του κυπριακού Ελληνισμού, στη βάση της πολιτικής λύσης που προδιαγράφεται στο Κυπριακό, και στη βάση της νέας οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, είναι προδιαγεγραμένη.

Με εθνικόφρονα, μάλιστα, υπογραφή...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Οι κεραυνοί του Θεού
Εκπαραθυρώθηκε απ' όλες τις τράπεζες η Εκκλησία και σταματά να παίζει τον ρόλο του τραπεζίτη. «Έχουμε δαπανήσει αρκετά λεφτά στις τράπεζες και έχουμε υποστεί πολύ μεγάλη ζημία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Ήταν καιρός, ο Θεός να ρίξει τους κεραυνούς του σε μία Εκκλησία, η οποία αντί να αφοσιώνεται στο πνευματικό της έργο, έχει αφοσιωθεί στην εξυπηρέτηση του Μαμωνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου