Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗΔΩΝ


Τελευταία γίναμε μάρτυρες για ακόμη μια φορά συγκρουόμενων συμφερόντων και διαπλοκής των δικηγορικών γραφείων, αφενός του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα της εξαγοράς των χρεωκοπημένων Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) από την Ryanair και αφετέρου του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλου στο θέμα της ανάληψης δικηγορικής υπηρεσίας αξίας €80.000.00 που προσφέρθηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ( ΧΑΚ)

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Δικηγορικό Γραφείο Νίκου Αναστασιάδη
1. Στις 8 Οκτωβρίου 2014 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση στο Προεδρικό με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, τον οποίο συνόδευε στο Προεδρικό ο διευθύνων σύμβουλος του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι» κ. Φάνος Φιλίππου. Επομένως, γνώριζε ή όχι για την εμπλοκή του γραφείου του στη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή;
2. Το ίδιο το δικηγορικό γραφείο με ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου ουδεμία σχέση είχε με την Ryanair. Τί έκανε τότε στο Προεδρικό στις 8 Οκτωβρίου 2014 ο διευθύνων σύμβουλος του γραφείου «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι» συνοδεύοντας την Ryanair; Είναι δεοντολογικό ή συνιστά χρηστή διοίκηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δέχεται στο Προεδρικό για επιχειρηματικό σκοπό το ίδιο του το Γραφείο;
3. Στις 31 Οκτωβρίου 2014 η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης συναντήθηκε με την Ryanair. Παρόντες ήταν «ο Δικηγόρος κ. Σωτήρης Πίττας […] ως νομικός σύμβουλος της Ryanair, πλαισιωμένος από άλλα τρία πρόσωπα που φάνηκε ότι αποτελούσαν στελέχη του δικηγορικού του γραφείου και τα οποία κατέγραψαν την παρουσία τους». Δύο εξ αυτών με άλλο όνομα από το πραγματικό. Στην ιστοσελίδα του δικηγορικού Γραφείου του κ. Αναστασιάδη φαίνονται τα δύο αυτά πρόσωπα ως εργαζόμενοι στο γραφείο του. Ποιός από το γραφείο έδωσε οδηγίες στους δύο δικηγόρους να ενεργήσουν όπως ενήργησαν; Ή τώρα θα την πληρώσουν οι εργοδοτούμενοι αντί τα αφεντικά που τους έστειλαν;
4. Και ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωνε μέχρι πριν από λίγες μέρες ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί εμπλοκή του γραφείου του (με το οποίο όπως δήλωσε δεν είχε καμία σχέση μετά την εκλογή του) η του ιδίου στο θέμα της εξαγοράς των Κ.Α από την Raynair, μετά από έρευνα στα αρχεία του Εφόρου Εταιρειών στις 6/2/15 και στις τρείς δικηγορικές εταιρείες, Στο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεργάτες», στο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & ΣΙΑ» και στο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνέταιροι». εμφανιζόταν ως «ομόρρυθμος συνέταιρος».
Νικόλας Παπαδόπουλος και Δικηγορικό Γραφείο Τάσος Παπαδόπουλος
Και ενώ ο Νικολάκης του Τάσσου, που εκτός από Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, έκανε χαρά μεγάλη για τα όσα συνέβαιναν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το Δικηγορικό του Γραφείο κατηγορώντας τον για σοβαρότατη διαπλοκή, αποδεικνύεται προσωπική εμπλοκή του το 2012 στην ετοιμασία κανονισμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για Αμοιβαία Κεφάλαια, όπως στελέχη του ΧΑΚ επιβεβαίωσαν δημόσια.
 Πιο συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, παρά το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία καθηκόντως εξέτασε τους εν λόγω κανονισμούς, συμμετείχε σε συσκέψεις στο ΧΑΚ με υπηρεσιακούς ως δικηγόρος του γραφείου Τάσσος Παπαδόπουλος. Τους ίδιους κανονισμούς εξέτασε αργότερα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών. Για τις υπηρεσίες του αυτές, το δικηγορικό γραφείο του προέδρου του ΔΗΚΟ φέρεται να έλαβε αποζημίωση 80.000 ευρώ. Το ψέμα που προέβαλε το ΔΗΚΟ προχθές για την παραίτηση του κ. Παπαδόπουλου από το δικηγορικό γραφείο του το 2011, έμεινε ασχολίαστο από το κόμμα του το ΔΗ.ΚΟ.
 Η σαπίλα, η διαπλοκή και η διαφθορά που εκπορεύεται από πολιτικούς και ιδιαίτερα όσων διαθέτουν δικηγορικά γραφεία είναι απίστευτη και δεν νομίζω σε οιανδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό όσο συμβαίνουν στην κυπριακή μπανανία. Και όμως οι δύο Νικολάκηδες είναι ακόμη εκεί και μας ‘’πουλούν πολιτικό ήθος’’ και προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του Λαού και του τόπου που θα τις ζήλευαν ακόμη και άνθρωποι του υποκόσμου. Ναι αγαπητοί μου, είναι ακόμη εκεί αυτοί οι φθηνοί πολιτικάντηδες, ο μεν Πρόεδρος Αναστασιάδης, με τα γνωστά βαρίδια και τις εξαρτήσεις πολιτικές, οικονομικές…. και όχι μόνον, να μας υπόσχεται εκσυγχρονισμό και ό έτερος, ο Νικολάκης του Τάσου καθήμενος στα εκατομμύρια του μπαμπά και της μαμάς να περιφέρετε στα διάφορα κανάλια, τα οποία πληρώνει αδρά για να τον προβάλλουν, να μας πουλά ‘’αξίες’’ και ‘’πατριωτισμό’’ και να προαλείφεται και από πάνω σαν ο μελλοντικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τα δεκανίκια του ΑΚΕΛ.
Σ’ ένα πολύ μεγάλο μέρος η οικονομική καταστροφή της Κύπρου οφείλεται στην δραστηριότητα των δύο Νικολάκιδων και των δικηγορικών τους γραφείων. Πώς;
Να μην ξεχνάμε δυο σοβαρότατα γεγονότα που συνέτειναν μεταξύ άλλων στην σημερινή οικονομική καταστροφή: 1) Το ρόλο που έπαιξε το Δικηγορικό Γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο θέμα του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόποταν Μιλόσεβιτς που είχε σαν αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο μεγαλομέτοχος HSBC να πουλήσει τις μετοχές που κατείχε στην Λαϊκή Τράπεζα στον Ανδρέα Βγενόπουλο με αποτέλεσμα η τράπεζα αυτή να πτωχεύσει και να συμπαρασύρει μαζί της την κυπριακή οικονομία. Και 2), τον ρόλο, που όπως ευρέως πιστεύεται και διαδίδεται, έπαιξαν οι Νικολάκιδες και τα γραφεία τους στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Θα σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα αυτό και θα πω ότι τα περίπου 60 δις των ρώσικων κεφαλαίων που εισέρευσαν στην Κύπρο μέχρι το 2009 είχαν σαν κύριους μεσάζοντες, μεταξύ άλλων και τα γραφεία των Νικολάκιδων. Όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρόσφεραν τότε καταθετικά επιτόκια του ύψους του 2%-3%, οι τράπεζες μας με την βοήθεια του βρώμικου πολιτικού συστήματος και της Κεντρικής Τράπεζας τους πρόσφεραν μέχρι και 7,5%. Όλα αυτά τα αδιευκρίνιστου προέλευσης ξένα κεφάλαια κατόπιν τοποθετήθηκαν από τους τραπεζίτες, για να τους αποφέρουν μεγάλα μπόνους, σε υπέρμετρο ιδιωτικό δανεισμό (ο ιδιωτικός δανεισμός στην Κύπρο την περίοδο αυτή ήταν 6 φορές περισσότερος από τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ) και στα ελληνικά ομόλογα με τα γνωστά σε όλους μας καταστροφικά αποτελέσματα.
Για τα πιο πάνω εγκλήματα θα δικαστούν ποτέ οι κανακάρηδες οι Νικολάκηδες μας και οι σύν αυτών; Μπα, δεν νομίζω, με το χρήμα και την επιρροή που διαθέτουν είναι σε θέση εξαγοράζουν τα πάντα, Δικαιοσύνη, ΜΜΕ ακόμη και πολίτες, πώς λοιπόν να πληρώσουν; Να μας ζήσουν και να τους χαιρόμαστε! αυτούς έχουμε γιατί αυτούς αξίζουμε να έχουμε και άμα δούμε μέλλον και προκοπή σαν λαός να μου σφυρίσετε κλέφτηκα..
Όμηρος Αλεξάνδρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου