Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

"Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"


Στο ανθελληνικό μήκος κύματος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» βαδίζει και το περιοδικό «Focus», το οποίο στην ιστοσελίδα του, κάνει εκστρατεία κατά της ελληνικής βοήθειας.

«Σταματήστε τη βοήθεια. Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», υποστηρίζει στο βίντεο η δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού «Focus», Aντωνία Σέφερ, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους.

Στο επίμαχο βίντεο που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του έκδοση του το γερμανικό περιοδικό, η Σέφερ σχολιάζει την χθεσινή συνάντηση Τσιπρα - Μέρκελ στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι, πλέον έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας κι ότι οι προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων για να πάρει ανάσα η Αθήνα, πέφτουν στο κενό αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει την δουλειά της.

«Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους μια ξεκάθαρη γλώσσα. Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι Έλληνες γι΄ αυτό. Πριν τις εκλογές είχα γράψει για το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα. Τελικά, έκανα λάθος. Η κατάσταση εξελίχθηκε πολύ χειρότερα απ' ότι πίστευα. Όχι γιατί ένα αριστερό κόμμα ανέλαβε την εξουσία. Αποτυχημένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να υιοθετηθούν από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Το θέμα όμως είναι ότι, μαζί με την οικονομική κρίση, ενισχύθηκε και η κρίση εμπιστοσύνης. Κυρίως για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», τονίζει.

«Επιτέλους, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει πράξη για τα όσα έχει δεσμευτεί. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την δουλειά τους», προσθέτει η Σέφερ, σημειώνοντας πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, αλλά ελεγχόμενα, όχι με τις απρόβλεπτες συνέπειες ενός «Graccident» (ελληνικό ατύχημα).

«Δεν έχει νόημα να  δίνουμε συνεχώς χρήματα στο ευρωπαϊκό Νότο. Η Ελλάδα εξάλλου δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της. Και, όσο το ελληνικό ζήτημα απασχολεί τους Ευρωπαίους, άλλα, πιο σημαντικά θέματα, όπως το ουκρανικό, πάνε πίσω. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους», αναφέρει, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής, Τσίπρας και Βαρουφάκης περνούν περισσότερο χρόνο σε συνόδους κορυφής των Βρυξελλών απ' ότι στα γραφεία τους στην Αθήνα, αλλά «όταν η Αθήνα χρεοκοπήσει, αυτά αλλάζουν. Τότε
μόνο οι Έλληνες θα κάνουν


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου