Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

<<Προτεραιότητες στρατηγικής εθνικής επιβίωσης>>

Ο Ελληνισμός της Κύπρου διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, λόγω της επιθετικότητας της Τουρκίας και της αποδεδειγμένης στοχοθεσίας της, να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρο το νησί, αφού επέβαλε φρικτή εθνοκάθαρση και πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων περιοχών. Μέθοδος δοκιμασμένη με επιτυχία και αλλαχού (Αλεξανδρέττα, Ίμβρος, Τένεδος κ.α.). Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να προβάλει τις επιτακτικές και άμεσες προτεραιότητες μας, στα πλαίσια μιας στρατηγικής, που πρέπει να συνταχθεί και υλοποιηθεί για την εθνική επιβίωσή μας. Κατά την άποψή μου οι προτεραιότητες αυτές, εντεταγμένες πάντα στον στρατηγικό στόχο της ανάκτησης της κυριαρχίας της Κ.Δ. σε όλη την επικράτειά της, είναι:

- Η ενίσχυση της κρατικής οντότητας της Κ.Δ. και
- Η ανακοπή της επέκτασης της τουρκικής κυριαρχίας και στις ελεύθερες περιοχές.

Το κράτος μας είναι το τελευταίο «οχυρό» που μας απέμεινε, παρά τη λυσσώδη επί 50 χρόνια προσπάθεια της Τουρκίας να το αλώσει και καταλύσει. Πρέπει να ενισχύσουμε την υπόστασή του και αυτό επιβάλλει μεγάλη προσπάθεια προς ανόρθωση όλων των συντελεστών της εθνικής ισχύος μας: Άμυνα, οικονομία, διπλωματία, πληροφορίες, δημογραφική και εθνική συνοχή, συμμαχίες. Ιδιαίτερα η υποβάθμιση της Ε.Φ. και του δόγματος του ΕΑΧ, είναι ασύγγνωστη υποτίμηση της τουρκικής απειλής. Απαιτείται και ενίσχυση του υποβάθρου μας, ως ευνομούμενης πολιτείας, που θα επιτευχθεί με:

- Εξάλειψη της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο και αυστηρή εφαρμογή των νόμων.
- Ενίσχυση της ισονομίας, της αξιοκρατίας και του κράτους δικαίου.
- Εξύψωση του ηθικού, του εθνικού φρονήματος και του αγωνιστικού πνεύματος. Η ελληνική μας ταυτότητα υπονομεύεται εκ των ένδον και εκ των έξω, για να καμφθεί η αντίστασή μας στους σχεδιασμούς της Τουρκίας και της Βρετανίας, που χρησιμοποιούν στο οπλοστάσιό τους και δούρειους ίππους.
- Ενημέρωση των πολιτών, για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα μας από την τουρκική επεκτατικότητα, με προβολή της τουρκικής στρατηγικής σε βάρος της Κύπρου και των γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας μας που σχετίζονται με αυτήν.
- Ανακοπή της πολιτικής και οικονομικής ενίσχυσης του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Να ανακόψουμε την επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας και στις ελεύθερες περιοχές, με λύση του Κυπριακού, τουρκικών όρων, όπως ήταν εκείνη του σχεδίου Ανάν, που ήταν μορφή ΔΔΟ. Να την αποκηρύξουμε. Να μην υπογράψουμε λύση, που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της κατοχής, διαλύει την Κ.Δ., την αντικαθιστά με καθεστώς υποτελές στην Τουρκία και διαιωνίζει τα επεμβατικά δικαιώματά της στο νησί μας. Να μην υπογράψουμε την ΥΠΟΤΑΓΗ μας.

Είναι η λύση που, αμετακίνητα, επί 40 χρόνια, προωθεί η Τουρκία, για να ολοκληρώσει τη στοχοθεσία της, προς έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Δεν χρειάζεται να ρίξει άλλες σφαίρες για να το επιτύχει. Με την απειλή στρατιωτικής βίας, που ασκούν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι αεροναυτικές της δυνάμεις, χρησιμοποιεί πλέον, ως κύρια όπλα, τη διπλωματία (τις ούτω καλούμενες διακοινοτικές συνομιλίες, για λύση τουρκικών όρων) και τη δημογραφική αλλοίωση (εποικισμός κατεχομένων - παρεμπόδιση επιστροφής των Ελλήνων προσφύγων - διοχέτευση παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές). Οι δύο προτεραιότητες που περιγράψαμε, είναι τελείως αναγκαίες για την εθνική επιβίωσή μας.
Η Τουρκία μάς έχει στο μικροσκόπιό της, και μας μελετά συνεχώς για να γνωρίζει πόσο σκληρός στόχος είμαστε. Ποια είναι η αντοχή του κοινωνικού, του πολιτικού, του οικονομικού, του αμυντικού, του εθνικού και δημοκρατικού «ιστού» μας. Να γνωρίζει το επίπεδο της στρατηγικής αποτροπής μας, για να προσαρμόζει την τακτική της, πάντα στα πλαίσια της αμετακίνητης στρατηγικής της, για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Στρατηγική που συντάχθηκε τη δεκαετία του 1950 και ακολουθείται πιστά μέχρι σήμερα απ' όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις.
Η επίγνωση του θανάσιμου κινδύνου που διατρέχουμε, επιβάλλει την ενίσχυση των ηθικών και υλικών δυνάμεών μας, για να αντισταθούμε στη συνεχή, την τρομακτική και ανελέητη τουρκική επιθετικότητα, για να εξαρθρώσει όλα τα ερείσματα της εθνικής και κρατικής μας υπόστασης. Να καταστήσει τον Ελληνισμό της Κύπρου υποτελές ανδράποδο της Τουρκίας, με τελική κατάληξη τον αφανισμό του. Ας μη θεωρήσουν κάποιοι, υπερβολικούς αυτούς τους φόβους και τις τοποθετήσεις. Θα διαψευσθούν από τη μελέτη των ιστορικών γεγονότων και της στρατηγικής της Τουρκίας κατά του Ελληνισμού. Η γνώση τους, είναι ο ασφαλέστερος οδηγός της μελλοντικής μας πορείας. Μας θωρακίζει στον αγώνα για εθνική επιβίωση.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΟΚΚΑΡΗΣ

Aντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου