Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

 «Τζάμπα μάγκας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ»


ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ


Πυρά κατά του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου εξαπολύει ο Ανδρέας Βγενόπουλος με νέα ανακοίνωση του. Ο κύριος Βγενόπουλος χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ «τζάμπα μάγκα», σε περίπτωση που δεν υπάρξει όπως σημειώνει ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Μιλόσεβιτς, «μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παγκοσμίως», καθώς εκείνη την περίοδο το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες» ήταν δικηγόροι της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Marfin επιτείθεται κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέροντας ότι «με προκαλεί εδώ και καιρό, διότι από την αντίδρασή μου θέλει να εισπράξει τα πολιτικά οφέλη», και ισχυρίζεται ότι «απλώς αποδεικνύει ότι για λίγες ψήφους δεν διστάζει να θυσιάσει την σοβαρότητά του».

Αφορμή για την νέα ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλουήταν, όπως ο ίδιος αναφέρει η αναφορά του προέδρου του ΔΗΚΟ ότι δεν τον εκπλήσσει «το τι ισχυρίζεται και το τι λέει ο κ. Βγενόπουλος, εξάλλου με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο μιλά ο κ. Βγενόπουλος για την Κύπρο και το λαό της εδώ και δύο χρόνια».
«Ποτέ δεν μίλησα απαξιωτικά για την Κύπρο και τον λαό της», απαντά ο Ανδ.Βγενόπουλος χαρακτηρίζοντας ως «τερατώδες ψέμα», την αναφορά Παπαδόπουλου.
Η ανακοίνωση Βγενόπουλου

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος με προκαλεί εδώ και καιρό, διότι από την αντίδρασή μου θέλει να εισπράξει τα πολιτικά οφέλη που θα του προκύψουν από την παραπλανημένη Κυπριακή κοινή γνώμη που επιβραβεύει όποιον με βρίζει δημοσίως.
Απαξίωσα να του απαντήσω στις επανειλημμένες δηλώσεις του, του τύπου «γιατί δεν ασκείται ποινική δίωξη στον Βγενόπουλο», διότι, όταν ένας δικηγόρος που γνωρίζει τι σημαίνει «τεκμήριο αθωότητος» και «δικαία δίκη», εκφράζεται με τέτοιο τρόπο, απλώς αποδεικνύει ότι για λίγες ψήφους δεν διστάζει να θυσιάσει την σοβαρότητά του, αλλά και να συμβιβάσει την επαγγελματική του επάρκεια.
Με τη χθεσινή του όμως δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος πέτυχε τον στόχο του της δημόσιας αντιπαράθεσης μαζί μου, λέγοντας το τερατώδες ψέμα ότι μιλώ απαξιωτικά για την Κύπρο και τον λαό της, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ.
Η αλήθεια είναι ότι εκφράζομαι απαξιωτικά μόνο για ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται με προνομιακή θέση ο κ. Ν. Παπαδόπουλος.  Ο κ. Παπαδόπουλος δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός ότι πρόσφατα απεκαλύφθη και νεώτερη σύγκρουση συμφερόντων του δικηγορικού του γραφείου.  Προφανώς το αντιμετώπισε σαν ένα μικρό πταίσμα, αφού παλαιότερα το γραφείο του ήταν δικηγόροι της ΛΑΪΚΗΣ, δικηγόροι των εταιρειών του Μιλόσεβιτς που είχαν συνεργασία με την ΛΑΪΚΗ και δικηγόροι των παραληπτών των ξεπλυμένων χρημάτων, για τα οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ που κατέληξαν.
Εάν δεν υπάρξει ποτέ ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Μιλόσεβιτς, μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παγκοσμίως, οι εκκλήσεις του κ. Παπαδόπουλου για «κάθαρση» και ποινικές διώξεις άλλων τον κατατάσσουν στην κατηγορία του «τζάμπα μάγκα». 
Εμπρός λοιπόν κ. Παπαδόπουλε, συνεχίστε να με βρίζετε εκ του ασφαλούς.  Σας εύχομαι ενίσχυση των υποστηρικτών σας, του ηγετικού σας προφίλ και της ιδιότητός σας ως αρχηγού της κάθαρσης (εδώ γελάνε).

Υ.Γ.  Προς Α. Νεοκλέους, γιατί δεν του αξίζει αυτοτελής ανακοίνωση:  Δεν έχω κανένα ισχυρό φίλο στην Κύπρο, αν όμως είχα επιλογή θα προτιμούσα να μείνεις εσύ δικηγόρος της ΛΑΪΚΗΣ.


Κτίζει υπεράσπιση πάνω στο μπάχαλο

Αρκετά επιχειρήματα για να κτίσει τις υπερασπίσεις του, τόσο σε αστικές όσο και σε ενδεχόμενες ποινικές υποθέσεις 
  • Αποστάσεις του δ.σ. της Κεντρικής από τη Γιωρκάτζη
  • Οι τέσσερις πρώτες καταθέσεις στον Π. Καλλή
  • Δεν κατάφερε να μπλοκάρει αγωγή στη Λευκωσία ο Βγενό
εναντίον του, δίνουν στον Ανδρέα Βγενόπουλο τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κύπρο. Αυτό διαφάνηκε από το περιεχόμενο της χθεσινής εκτενούς ανακοίνωσής του.

Μεταξύ άλλων, επικαλείται παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος εκπροσώπησης από δικηγόρο της επιλογής του, με αφορμή την παραίτηση του Ανδρέα Γιωρκάτζη, και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον θόρυβο και τις διαμάχες σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Παράλληλα, φαίνεται πως έχει ήδη χαράξει τη γραμμή υπεράσπισής του και στο ενδεχόμενο αιτήματος έκδοσής του για ποινικά αδικήματα.

Ουσιαστικά εκείνο το οποίο προκύπτει είναι ότι στην Κύπρο σφαζόμαστε και ο Βγενόπουλος κάνει πάρτι. Ενδεικτική του ύφους και του περιεχομένου της ανακοίνωσής του ήταν και η καταληκτική αναφορά του με την οποία, εν είδει χλευασμού, σημειώνει: «Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι σύντομα οι κατηγορούμενοι για δωροδοκία και δωροληψία θα αθωωθούν!».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου