Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

<<Πες μου ποιος σε διόρισε ….. να σου πω ποιος είσαι! Κατά παράφραση του: ‘’Πες μου τους φίλους σου… να σου πω ποίος είσαι!’’>>

Διαβάστε τις πιο κάτω συγκλονιστικές αποκαλύψεις για να αντιληφθείτε καλύτερα ότι, η σκληρή κριτική που ασκώ στο σύστημα τα τελευταία 14 χρόνια είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Τα άλλα ας τα αναλάβουν οι πολίτες μιας που η Κυπριακή Δικαιοσύνη και γενικότερα οι θεσμοί έχουν πλήρως καταρρακωθεί και δεν είναι σε θέση αν προστατεύσουν την όποια δημοκρατία μας απέμεινε.
Περί τα μέσα του 2012, όταν διεφάνηκαν οι προθέσεις του Νίκου Αναστασιάδη για διεκδίκηση της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρηματολόγησα έντονα ενάντια σε αυτή την προοπτική καθ’ ότι πίστευα και πιστεύω ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, με βάση το βιογραφικό του, δεν ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή την θέση. Παρά τις όποιες απειλές, βρισιές και ανάρμοστες συμπεριφορές που αντιμετώπισα από κάποια φανατισμένα κομματόσκυλα, εξακολουθώ εντονότερα ακόμα και πιστεύω το ίδιο. Δεν είναι μόνο η δράση του στο Χρηματιστήριο το 1999-2000, ούτε η στάση του στο δημοψήφισμα το 2004, αλλά η εν γένει πολιτική του υποκρισία. Μας υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό του κράτους και των θεσμών με πρόσωπα έντιμα και ικανά και κατέληξε στο ίδιο κατεστημένο από το οποίο και ο ίδιος προέρχεται με τις γνωστές του εξαρτήσεις και βαρίδια. Για να μην αναφερθώ και στα επιτεύγματα του δικηγορικού του γραφείου σε σχέση με τα αδιευκρίνιστου και ύποπτης προέλευσης ξένα κεφάλαια που εισέρρευσαν στην Κύπρο και έκαναν τεράστια ζημιά στην οικονομία και την υπόθεση των Κυπριακών Αερογραμμών και της Ryanair… Δεν αλλάζει σιόρ ο άνθρωπος είτε πρόεδρος γίνει είτε Πάπας!  
Αυτά επιβάλλεται να πει όποιος επιχειρεί σήμερα μία διάγνωση πέρα από επιθυμίες και φόβους, συμπάθειες και αντιπάθειες. Ούτε αγνοώ ούτε μηδενίζω τις όποιες ατομικές εξαιρέσεις έναντι των κανόνων πού διέπουν τη λειτουργία των θεσμών και της σημερινής κυπριακής πολιτικής ζωής. Όμως οι ελάχιστες εξαιρέσεις επειδή αδρανούν και βολεύονται στο σύστημα δεν μπορούν ν’ αποτελέσουν ελπίδα εξυγίανσης των θεσμών και του αμαρτωλού κομματικού κατεστημένου, πολύ δε περισσότερο όταν οι κανόνες του συστήματος είναι τόσο εξόφθαλμοι και τόσο επαχθείς. Πολλοί ίσως πουν ότι απαξιώνω τους θεσμούς, η ίσως βρουν υπερβολικά καυστικούς διάφορους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις μου. Θα είναι ασφαλώς εκείνοι πού ακόμα δεν κατάλαβαν ότι στην κυπριακή μπανανία του σήμερα δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μισόλογα και διακριτικούς υπαινιγμούς.

Όμηρος Αλεξάνδρου

http://omirosalexandrou.blogspot.com

<<Σάλος με τις καταγγελίες του Στέλιου. Κοιλιάρη - Παραιτείται «πυροβολώντας» την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη – Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και μιλά για δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου!

- Καταγγελίες "φωτιά" και παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιου Κοιλιάρη
- Σ. Κοιλιάρης: «Δεν μπορεί να ησυχάσει η συνείδησή μου, ούτε μπορώ να κοιμηθώ!»
- Κάνει λόγο για δωροδοκία και εκβιασμό του Βοηθού Γεν. Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου
- Στο στόχαστρό του και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη
- Παραδοχή Κοιλιάρη ότι συνεργαζόταν με την μαφία (!) στην Ελλάδα αλλά ότι τώρα φοβάται περισσότερα

- Αποχώρησε άμεσα από την αίθουσα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης

Το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Στέλιος Κοιλιάρης, υπήρξε σήμερα καταπέλτης κατά της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στην πρωινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο Διοικητής της Κ.Τ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη του ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους & ΣΙΑ  έχει δωροδοκήσει τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου!

Συγκεκριμένα ο κ. Κοιλιάρης, ανέφερε ότι προσωπικά ο Παναγιώτης Νεοκλέους δικηγόρος της διαχειρίστριας εκβιάζει τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκο Ερωτοκρίτου, ενώ συμπληρώνει ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είχε προκατειλλημένη συμπεριφορά και φερόταν εξ' αρχής με κακό τρόπο στον κ. Νεοκλέους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια»,το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Τ.  και είπε ότι πρόκειται σήμερα κιόλας να παραιτηθεί.

Παράλληλα είπε ότι φοβάται ότι πρόκειται να έχει μπλεξίματα, ενώ αποκάλυψε, αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες, ότι είχε συνεργαστεί με τα μαφία στην Ελλάδα και ότι τότε δεν φοβήθηκε όσο φοβάται τώρα με όλα τα τεκταινόμενα!

Ο κ. Κοιλιάρης είπε επίσης ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη του απεκάλυψε ότι 29 βουλευτές κατέχουν προβληματικά δάνεια στην Τράπεζα Κύπρου, αναφέροντας ότι η Διοικητής έχει επιλέξει τον δρόμο των επιλεκτικών διαρροών σε χρόνο που εκείνη επιλέγει και όταν την συμφέρει. Συμπλήρωσε δε, ότι η Διοικητής κατέχει σειρά λιστών τις οποίες «βγάζει», όπως ανέφερε «όταν της συμφέρει».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η λίστα με τα 29 ονόματα δεν έχει περιέλθει στην κατοχή του ούτε την έχει δει, λέγοντας ότι η κ. Γιωρκάτζη την έδειξε μόνο στον Νίκο Κωνσταντίνου.

Η κα. Γιωρκάτζη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως τα παρουσιάζει ο κ. Κοιλιάρης.

Παράλληλα, το υπό παραίτηση μέλος του Δ.Σ. της Κ.Τ. ανέφερε ότι με τον τρόπο που κινούνται οι διαδικασίες και με όσα γίνονται, ο Αντρέας Βγενόπουλος είναι πολύ πιθανό ότι θα είναι ο μόνος κερδισμένος στη δίκη εναντίος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κάτοπιν όλων αυτών και εμφανώς ταραγμένος ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστα Κληρίδης απεχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας ότι κατόπιν τέτοιων καταγγελιών δεν μπορεί να παραμείνει στη συνεδρία.
ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ "ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ"
Η κα. Γιωρκάτζη αναφέρθηκε σε προσωπικά κίνητρα και ελατήρια του κ. Κοιλιάρη, καθώς τον κατηγόρησε ότι με βάση προσωπική του ατζέντα προσπαθεί να αναχαιτίσει το έργο της Κεντρικής Τράπεζας, αναφέροντας εκ παραλλήλου ότι το έργο της στην Κ.Τ. που είναι η προστασία και ευρωστία του τραπεζικού συστήματος δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών ο οποίος ρώτησε την κα. Γιωρκάτζη εάν οι προσπάθειες αναχαίτισης του έργου της έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και σε πάγια βάση, με την Διοικητή της Κ.Τ. να απαντά ότι αυτό προέκυψε μόνο από τα όσα έχουν ειπωθεί σήμερα.

Η κα. Γιωρκάτζη συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και της Αρχής Εξυγίανσης λαμβάνονταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ομοφώνα.

Σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε παρέμβαση του κ. Κοιλιάρη ο οποίος ανέφερε ότι θα ήταν τρελό να γραφτούν στα πρακτικά του Δ.Σ. της Κεντρικής τα όσα ο ίδιος ανέφερε σήμερα, υπονοώντας ότι σκοπίμως τέτοια σημεία απαλοίφονται.

Η Διοικητής κλήθηκε τότε από τον κ. Συλλούρη να απαντήσει εαν είναι ψέματα τα όσα ανέφερε το υπό παραίτηση μέλος του Δ.Σ. της Κ.Τ. η κα. Γιωρκάτζη είπε ότι δεν δύναται να σχολιάσει "κουτσομπολιά".

Παράλληλα, η κα Γιωρκάτζη αναφερόμενη στις αιτιάσεις περί δωροδοκίας από τον κ. Νεοκλέους του Βοηθού Γεν. Ελεγκτή είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ότι ουδέποτε τέθηκε από την ίδια το θέμα δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Με νέα παρέμβασή του ο κ. Κοιλιάρης ορκίστηκε ότι αυτό έχει συμβεί, προσθέτοντας ότι «δεν είπα ψέματα και δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ψέμα η διοικήτρια. Δεν υπέσκαπτα, είναι εξωφρενικό να υπέσκαπτα το έργο της διοικητού».
ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΛΛΟΥΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης έκανε λόγο για απόπειρα εκβιασμού της Βουλής από την Κεντρική Τράπεζα μέσω των επιλεκτικών διαρροών προς τα ΜΜΕ που παραπάνω ανέφερε ο κ. Κοιλιάρης, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκβιασμοί προς τη βουλή είναι ό,τι χειρότερο και ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι για ύπαρξη διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Παράλληλα, ο κ. Συλλούρης αναφερόμενος στην ύπαρξη λίστας με τα καθυστερημένα δάνεια βουλευτών είπε σε έντονο ύφος: «Αν έπρεπε να κάνουν (η ΚΤΚ) κάτι, δεν ήταν να διαρρέει αν έχουν χρέη οι βουλευτές. Αν ήταν να κάνουν κάτι ήταν ποιοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, εμείς ζητήσαμε τη λίστα Λαγκάρντ, επομένως τούτα τα κολπούθκια είναι φτηνά και δεν περνούν σε εμάς».
>>
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αδειάζει τον συνεργάτη της πρώην Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας η Kypros Satellites Ltd για την κόρη της Γιωρκάτζη

Σε προσωπικούς τόνους ξέσπασμα Γιωρκάτζη στην Επιτροπή Θεσμών: Μην πυροβολείτε την κόρη μου!

Αδυναμίες και καθυστερήσεις από την Διαχειρίστρια της Λαϊκής καταγγέλλει η Αρχή Εξυγίανσης - Επίθεση και στο δικηγορικό Νεοκλέους & ΣΙΑ

Διαβάστε το υπόμνημα της Κ.Τ. για την εμπλοκή της με την Αρχή Εξυγίανσης - Τι αναφέρει για το δικηγορικό γραφείο Α. Νεοκλέους

«Φωτιές» άναψε στην στην Επιτροπή Θεσμών έγγραφο της παραιτηθείσας Διαχειρίστριας της Λαϊκής - Εισέπραξε την άρνηση της Χρυστάλλας - ΦΩΤΟ

Η παραιτηθείσα Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής στην Επιτροπή Θεσμών - Βολές Συλλούρη κατά Κεντρικής Τράπεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου