Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

<<Γαντζωμένο Κατεστημένο>> 


Μόνο στην Κύπρο και σε τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνει αυτό το φαινόμενο του γαντζώματος στην εξουσία. Σε άλλες χώρες ακούμε συνεχώς παραιτήσεις υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων για απλά, μικρά παραπτώματα. Στη χώρα μας, έχει εδώ και δεκαετίες χτιστεί ένα σύστημα αλληλεξάρτησης, αλληλοκάλυψης και δέσμευσης μεταξύ κρατικών αξιωμάτων, Βουλής, τραπεζιτών και επιχειρηματιών. Τη Γιωρκάτζη την κράζει όλη η Κύπρος για ηθικούς λόγους, αφού ο σύζυγός της -αν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε άλλη χώρα- εκπροσωπεί τον Νο1 αντίπαλο της Κυπρ. Δημοκρατίας και αυτή δεν παραιτείται. Ο σύζυγός της δεν μπορεί να δει το ασυμβίβαστο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το είδε, τάχα, και προσπαθεί να την ωθήσει σε παραίτηση καταπίνοντας τα «δικά» του με Ryanair και θυγατέρες... Ο Δημητριάδης, τα πήρε κι έφυγε και ζητά και ρέστα με αγωγές. Ο  ΓΓ του ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνησή μας στην Αθήνα για πολιτικές λιτότητας που... το κόμμα του έφερε στην Κύπρο.
Η Focus εδώ και δύο χρόνια «ελέγχεται» λες και δεν ξέρουμε ποια κόμματα πλήρωσε. Μεγάλη καθυστέρηση στο θέμα. Η Δρομολαξιά ήταν ένα μόνο σκάνδαλο κι όμως αντί να φέρει παραιτήσεις, έφερε...διαδηλώσεις για τον Ζαννέττο του ΑΚΕΛ... Κόμματα τα έπαιρναν μέσω σωματείων, επιχειρηματιών με ανταλλάγματα και μίζες. Κι από κει και πέρα, Βέργας, Χριστοδούλου, ατιμωρησία Μαρί, Ocean Tankers και Ομόνοια, μίζες, «εισφορές», Χαννίδης και ρουσφέτια. Κυπριακές Αερογραμμές, Eurocypria και ανακυκλωμένοι πολιτικά εκτεθειμένοι «ξερόλες» παράγοντες που τους έχουμε βαρεθεί. Από το ένα πόστο στο άλλο πετάγονται.
Τα κόμματα, όλα ανεξαιρέτως καθημερινά «έχουν δίκαιο» και έχουν και τις λύσεις. Βαρεθήκαμε να λαμβάνουμε δελτία Τύπου. Δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις και στο βάθος οι εκλογές του 2016. Ναι, ξεκίνησαν την προεκλογική τους πορεία κάποιοι για τις βουλευτικές και κάποιοι ακόμα και για τις επόμενες προεδρικές... Τραγικό!
Για ό,τι έχουμε κάνει στη χώρα μας, για τα σκάνδαλα, ένας, μα ένας δεν θα βρεθεί να απολογηθεί και να παραιτηθεί;  Η Κύπρος χρειάζεται νέα πορεία. Οι πολίτες πρέπει να ξυπνήσουμε. Να αντιδράσουμε! Να απαντάμε σε δημοσιεύματα και δηλώσεις που θίγουν τη νοημοσύνη μας. Όπως αυτό με τον κ. Γιωρκάτζη, τη σύζυγό του και τον κ. Βγενόπουλο, που κάνει τη δουλειά του ο άνθρωπος βέβαια.
Να απαιτήσουμε αλλαγές στα πρόσωπα, μέσα από την οριζόντια ψηφοφορία. Αλλαγή νοοτροπίας, αλλιώς ας μην έχουμε παράπονο...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου