Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

<<Business Insider: Περισσότερο δράμα για την Ελλάδα στο Eurogroup – Στενεύουν τα περιθώρια>>

09/03/2015 - 13:03

Στην κορυφή της ατζέντας για μια ακόμη φορά η Ελλάδα
Η πιθανότητα να υπάρξει περισσότερο δράμα για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Business Insider, στο οποίο τονίζεται ότι οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, ενώ και ο χρόνος αρχίζει να λιγοστεύει.
Η Ελλάδα αποτελεί για μια ακόμη φορά το κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup, στο οποίο αυτή τη φορά θα αποφασιστεί αν οι μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι αρκετές ώστε να προχωρήσει η παράταση του προγράμματος διάσωσης, αν και από τη γερμανική κυβέρνηση διαμηνύεται ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι το ουσιαστικό.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Societe Generale, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει δυσχερής.
Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να κάμψει την αποφασιστικότητα των ευρωπαίων εταίρων του, ότι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση.
Τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, υποδήλωναν έναν συμβιβασμό: σε συνέντευξή του στους Financial Times έκανε λόγο για πιθανότητα να δοθεί ένα μέρος της τελευταίας δόσης μέσα στον Μάρτιο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει πραγματική πρόοδος στη μεταρρυθμιστική διαδικασία, που θα είναι ορατή.
Η Ελλάδα από την πλευρά της θα υπογραμμίσει τις πρόσφατα προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλαγές στην είσπραξη των φόρων και η δημιουργία μιας ανεξάρτητης φορολογικής αρχής, καθώς και ενός νέου σώματος φορολογικών ερευνών.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, αυτές οι μεταρρυθμίσεις ενδεχομένως να θεωρηθούν πολύ αόριστες και ενδεχομένως να μην ψηφιστούν.
Το άρθρο σημειώνει ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης περπατούν σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ των απαιτήσεων της Ευρώπης και των πιέσεων στο εσωτερικό της χώρας.
www.bankingnews.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου