Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

<<Έχουν κηρύξει πόλεμο κατά της πατρίδας!>>

Σχολιασμός του άρθρου του Σάββα Ιακωβίδη με τίτλο «Ευάλωτος, αδύναμος Αναστασιάδης, τουρκόφιλος, αναξιόπιστος Άιντα», που δημοσιεύτηκε στις 11/4/2015
Φίλτατε Σάββα Ιακωβίδη,
Σε κάποιο σημείο του άρθρου σου στη «Σημερινή», με τίτλο: «Ευάλωτος, αδύναμος Αναστασιάδης, τουρκόφιλος, αναξιόπιστος Άιντα» (11/4/.2015), ρωτάς: «Ποια είναι η στρατηγική Αναστασιάδη…»; Και δίνεις την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αλλά υπάρχει όντως ερώτημα, «Ποια είναι η στρατηγική Αναστασιάδη…»; Αφού με τις δηλώσεις του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μας είπε εκείνο που όλοι λέμε, τι ερώτημα υπάρχει πλέον; Δεν μας είπε πως αποβλέπει σε λύση (εννοείται ΔΔΟ!) την οποία θα πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε, επειδή μετά θα υπάρξει τεράστια ανάπτυξη λόγω εισβολής ξένων επενδυτών, οι οποίοι θα μας βγάλουν από τα οικονομικά μας αδιέξοδα και θα μας οδηγήσουν σε τέτοια ευμάρεια που θα τρώμε πάλι με χρυσά κουτάλια; Άκουσες πουθενά για απελευθέρωση; Για απομάκρυνση τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων; Για επιστροφή προσφύγων; Για πληρωμή αποζημιώσεων εκ μέρους της Τουρκίας για το έγκλημά της του 1974 το οποίο διαρκεί ήδη σαράντα ένα χρόνια;

Όχι, ούτε εσύ άκουσες, ούτε εγώ ούτε και είπε κάτι τέτοια ο κύριος Πρόεδρος. Για άφθονο χρήμα που θα ρεύσει μετά τη λύση μίλησε! Και σε ποιους τα είπε; Μα σε ανθρώπους που ο ίδιος οδήγησε στην απόλυτη φτώχια και εξαθλίωση. Σε ανθρώπους που είχαν, πριν αναλάβει Πρόεδρος, κατά κεφαλήν εισόδημα από τα υψηλότερα της Ευρώπης και σήμερα έχουν χαμηλότερο και από αυτό της Ελλάδας! Αυτή είναι στρατηγική φίλτατε Σάββα! Και ξεκίνησε από το 2004:
Πρώτα προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μας μπήξει το σχέδιο Ανάν. Όταν απέτυχε, και επειδή με τις εντυπώσεις που δημιούργησε στη διάρκεια της περιόδου πριν το Δημοψήφισμα καμίαν προοπτική δεν είχε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε πρώτα τον Κασουλίδη σαν δική του Ιφιγένεια, ύστερα έκανε τα πάντα για να μας επιβάλει τον ανίκανο Χριστόφια για να «λάμψει» η δική του αξιοσύνη και αναγκαιότητα μεταξύ του πολλά νοήμονος λαού και όταν κατάφερε το επιδιωκόμενο, μέσα σε δυο βδομάδες, με το πιστόλι στον κρόταφο βεβαίως, μας έδωσε και τη χαριστική βολή, αφού του έστρωσε τον δρόμο ο προκάτοχός του και παντοτινός του σύμμαχος στον στόχο του ξεπουλήματος της Κύπρου, Χριστόφιας.

Τώρα, που ακόμα και οι πρόσφυγες κατάντησαν, για το χρήμα, να ξεπουλάνε το έδαφος της Πατρίδας στην Τουρκία και που η πλειοψηφία του λαού πένεται, άσχετο αν είναι ο ίδιος ο Αναστασιάδης που ευθύνεται γι’ αυτό, θα νοιαστεί ο Κυπραίος για Πατρίδα και πράσινα άλογα μπροστά στην προοπτική να πατωθεί χρήμα, θα το σκεφτεί να υπογράψει την οποιαδήποτε ΔΔΟ; Ιδού Στρατηγική!

Αλλά υπάρχουν κι άλλα! Μπορεί οι «πολιτικοί» να αλληλο-λιβανίζονται και να λένε πως «δεν αμφισβητούν τον πατριωτισμό κανενός πολιτικού», αλλά εγώ όχι μόνο αμφισβητώ αλλά και είμαι σίγουρος για το αντίθετο! Για ποιον πατριωτισμό μιλάμε; Δεν θα ρωτήσω για τα χιλιο-ερωτηθέντα. Θα σου πω μόνο πως το περασμένο Σάββατο παρακολούθησα μια διάλεξη του Νίκου Λυγερού, με θέμα τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και φυσικά για το φυσικό αέριο. Ξέρεις τι έμαθα ακούγοντας τον κ. Λυγερό να μας αναλύει το θέμα; Πως οι Τούρκοι δεν μπήκαν στην ΑΟΖ για να κάνουν σεισμογραφικές έρευνες επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο όταν στην περιοχή διεξάγεται γεώτρηση!! Γιατί τότε έγινε όλος εκείνος ο ντόρος;
Μα για να μπουν βεβαίως οι Τούρκοι με ερευνητικό σκάφος και πολεμικά πλοία και να εδραιώσουν τη διεκδίκησή τους! Γνωστή η τακτική. Τώρα! Τα δεδομένα που μας είπε ο κ. Λυγερός δεν είναι μυστικά. Και αν τα γνωρίζω πλέον εγώ και οι συγχωριανοί μου, πόσω μάλλον ο Πρόεδρος της ΚΔ! Έφυγε λέει ο Βάρβαρος από τα ύδατα της ΚΔ και δεν ανανεώθηκε η Οδηγία προς ναυτιλλομένους! Ε, και; Η διεκδίκηση την οποία μάλιστα κατέγραψε και ο Άιντα και η οποία έγινε και υπεσχημένο προς τους Τούρκους διά στόματος Αναστασιάδη; Καταργήθηκε; Τι είναι λοιπόν εκείνο που θα με κάνει εμένα να πιστέψω, δεδομένου πως είναι για τον Αναστασιάδη που μιλάμε, πως όλα αυτά δεν είναι μια καλοστημένη συμπαιγνία για να οδηγηθούμε εκεί που μας τα περιέγραφε και ο εξ Αργάκας κύριος Αβέρωφ, ο οποίος μας μίλησε, αναμειγνύοντας πατρίδες, πατριωτισμούς, επιθυμίες για λύση, αγωγούς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, και άλλα πολλά καραγκιοζοειδή, για εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας; Αυτό είναι στρατηγική λοιπόν, φίλτατε Σάββα!
Να ζητά από μένα τον Κερυνειώτη, που καίγομαι για λύση -που να μου επιτρέπει να επιστρέψω στον τόπο μου- να δηλώσω αν επιθυμώ λύση, ο εξ Αργάκας καταγόμενος! Και από εμένα τι αναμένει τώρα αυτός ο ελεεινός εσμός! Να κάτσω να με σφάξουν ν’ αγιάσω; Αμ δε που θα κάτσω! Αλλά πρέπει και εσύ να το εμπεδώσεις πλέον. Ο καιρός της ευγένειας, των καλών τρόπων και του «άφησε τους να δούμε που το πάνε», τελείωσε πλέον! Εδώ αυτοί έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην Πατρίδα! Να τη διαλύσουν πάνε! Η επόμενη μέρα θά 'ναι τρομακτική και αυτοί θα έχουν ήδη βάλει και την Τουρκία εγγυήτρια του εγκλήματος. Ποιος θα αντιδράσει τότε; Και με ποιον τρόπο; Ό,τι είναι να κάνουμε, τώρα να το κάνουμε!
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ. ΛΟΥΚΑ
Πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου