Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

<<ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ>>

Η Γερμανία ζήτησε τον κατεπείγον επαναπατρισμό του χρυσού της από τις ΗΠΑ και την Γαλλία
Η Γερμανία ζήτησε τον επείγον επαναπατρισμό του χρυσού της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία, διότι  είναι πλέον σαφές σε όλους, ότι οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες δεν εμπιστεύονται η μία την άλλη, γράφει η ιστοσελίδαinvestmentwatchblog.com, η οποία ειδικεύεται  στην δημοσίευση  οικονομικών πληροφοριών
Παρά το γεγονός ότι  προγενέστερα η ιδέα της αποκατάστασης του γερμανικού χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της Federal Reserve Bank στην Νέα Υόρκη,  χαρακτηρίστηκε ως «παράλογος φόβος», η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank πρόκειται να ανακοινώσει τον  επαναπατρισμό μιας τεράστιας ποσότητας χρυσού την επόμενη εβδομάδα. Το γεγονός ότι ο γερμανικός χρυσός θα επιστρέψει και από την Γαλλία, αποτελεί  ένα σημάδι ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των κεντρικών  ευρωπαϊκών τραπεζών έχει εξαφανιστεί τελείως, αναφέρει και η ιστοσελίδα newscom.md.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής για την τιμή του πολύτιμου αυτού μετάλου, την προέλευση και το μέλλον του , για να μην αναφέρουμε την” σταθερότητα ” ολόκληρου του νομισματικού συστήματος που βασίζεται στον  «γρανιτένιο βράχο», που ονομάζεται «πίστη και πίστωση » και αναμφισβήτητα «κρατά»  σταθερό το  χαρτονόμισμα ως μέσο συναλλαγής , αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σε μια αποκλειστική δημοσίευση άρθρου αναφέρεται ότι ο  πολύπαθος γερμανικός χρυσός, που αφορά  3396 τόνους, πρόκειται να «επιστρέψει» στα πάτρια εδάφη.
Ειδικότερα, οι Γερμανοί πρόκειται να επαναπατρίσουν το ταχύτερο δυνατό, το απόθεμα που διαθέτουν σε χρυσό στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα   της Νέας Υόρκης, η οποία στεγάζει τα περισσότερα από τα  παγκόσμια αποθεματικά , «καθώς και ολόκληρη την ποσότητα του γερμανικού χρυσού, από την  Τράπεζα της Γαλλίας,  και τα οποία θα αποσταλούν στην  Φρανκφούρτη», είπε ο Zero Hedge.
Προφανώς, η απόσυρση του γερμανικού χρυσού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύει ότι πλέον  «εμπιστοσύνη» στους εταίρους δεν υπάρχει πια.
Ένα μήνα πριν από την ανακοίνωση αυτή, η οποία έγινε δια μέσου  εκπροσώπου της Bundesbank στην Fed στην  Νέα Υόρκη , η Γερμανία  ανακοίνωσε  ότι  «θα συνεχίσει να διαθέτει  χρυσό στα διεθνή κέντρα συναλλαγών χρυσού», επειδή αυτός ο  χρυσός αποτελεί μια «υπόσχεση της Federal Reserve Bank» ως ασφάλεια των  εκφρασμένων σε ρευστότητα αμερικανικών δολαρίων . Απόδειξη χειραγώγηση των τιμών του χρυσού είναι προφανής.
 Ο Αμερικανός οικονομικός αναλυτής Jim Willie, προέβη πρόσφατα σε  συγκλονιστικούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους  η Γερμανία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το μονοπολικό σύστημα που βασίζεται στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών , και να ενταχθεί  στις  χώρες BRICS, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας (NSA) διενήργησε κατασκοπεία σε βάρος της  Άνγκελα Μέρκελ και άλλων Γερμανών πολιτικών.
Η πραγματική αιτία του  πρόσφατου σκανδάλου με στόχο την «παρακολούθηση» εκ μέρους της NSA, Γερμανών πολιτικών στην Γερμανία είναι ότι, οι ΗΠΑ ανησυχούν σφόδρα ότι, το μεγαλύτερο «οικονομικό κέντρο της Ευρώπης», προσπαθεί να ξεφύγει από την επικείμενη κατάρρευση του δολαρίου. Επίσης η  κεντρική  Τράπεζα της Ελβετίας, η οποία είχε  αποσυνδέσει το νόμισμά της από το ευρώ μεταφέροντας  δισεκατομμύρια δολάρια , πιθανόν θα φέρει μεγάλες  απώλειες σε όλο τον κόσμο, που έχει καταθέσεις στις “σίγουρες τράπεζες της χώρας”.
Μία πιθανή κατάρρευση του δολαρίου θα σήμαινε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ για τους επενδυτές στην μικρή αυτή χώρα που στεγάζει όλον τον οικονομικό πλούτο των πλουσίων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.    
Οι  μυστηριώδεις αγορές του  Πεκίνου τώρα , σε τόνους ράβδων  χρυσού, είναι μία ακόμη ένδειξη ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.  Στην  πραγματικότητα η Κίνα έχει συσσωρεύσει, εκατοντάδες τόνους σε χρυσό, συσσωρεύοντας ποσότητα που ο κόσμος δεν έχει δει ξαναδεί ποτέ.
«Πιστεύουμε ότι η Κίνα ελέγχει την τιμή του χρυσού, επειδή το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ωθεί προς τα πάνω τις τιμές, για να αγοράζει συνεχώς . Η γνώμη αυτή εκφράστηκε από έναν έμπειρο αναλυτή στον τομέα των  πολύτιμων μετάλλων τον Julian Phillips, και είναι παρόμοια με αυτό που «διακινείτε» από πολλές άλλες καλά πληροφορημένες πηγές.
Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Κίνα, μαζί με την Ινδία, αποτελούν τις ηγέτιδες χώρες στην αγορά χρυσού . Αυτό το κινεζικό  έτος δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Όλα τα χρυσά νομίσματα πωλήθηκαν  μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του κινεζικού Νέου Έτους. Και από τις αρχές Ιανουαρίου, στην  αγορά Gold Exchange της Σαγκάης διακινήθηκε όγκος 315 τόνων χρυσού, ποσοστό που υπερβαίνει την ποσότητα των 300 τόνων χρυσού που εξορύχτηκε  πρόσφατα σε όλο τον κόσμο κατά την ίδια περίοδο.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Ρωσία θέλει να επιβάλει την κοπή νομίσματος με βάση τον χρυσό, γεγονός που θα οδηγήσει σύμφωνα με ειδικούς σε παγκόσμια σύρραξη. Αυτό το οικονομικό μοντέλο καταργήθηκε την δεκαετία του 1970, με την εμφάνιση της ποσοτικής χαλάρωσης, που επέτρεψε στις ΗΠΑ να γεμίσουν τον κόσμο με δολάρια χωρίς αντίκρισμα. Ο πόλεμος αυτήν την στιγμή στον Πλανήτη είναι κυρίως οικονομικός και είναι ο πιο αδυσώπητος που έχει γίνει ποτέ στην ανθρωπότητα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου