Τρίτη 12 Μαΐου 2015

<<Κύριε Ιωάννη Κασουλίδη, παραιτηθείτε…>>

1η ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» [τα "κεφαλαία" δικά μας]:
««Η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων μας ενθαρρύνει στο θέμα της λύσης... Ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Ακιντζί θα βρουν λύση. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ. Έχουν μια μεγάλη ευκαιρία»».
Ο κ. Κασουλίδης προκρίνει ΜΟΝΟ το "σενάριο ΔΔΟ", δηλαδή εκείνο της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της Κύπρου, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ κάθε σενάριο διατήρησης και ενίσχυσης του κυρίαρχου, ευρωπαϊκού Κυπριακού Κράτους.

2η ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ του Υπουργού στην ίδια συνέντευξη:
««Η διαμάχη που ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ από το 1963 ήταν αιτία για να υποφέρουν ΟΛΟΙ οι Κύπριοι το 1974. Οι άνθρωποι έχασαν τους δικούς τους, τις περιουσίες τους, την ευημερία τους. Οι Τ/κ από το 1963 μέχρι το 1974 υπέφεραν πολύ. Και οι Ε/κ υπέφεραν πολύ από το 1974 και μετά. Τώρα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, για να μην υποφέρουν και οι επόμενες γενιές εξαιτίας του ιδίου προβλήματος».
Ο κ. Κασουλίδης ασχολείται ΜΟΝΟ με τη "συνέχεια της 'διαμάχης' του '63". Το ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ υπέθαλψαν, διενήργησαν, αιματοκύλησαν και αυτο-απομονώθηκαν το '63 ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, όπως ΔΕΝ τον απασχολεί ούτε και το ΠΟΙΟΙ προκάλεσαν ΟΛΑ τα δεινά στους Έλληνες και Τούρκους της Κύπρου...
Τελικά, ΠΟΙΟΥ κράτους Υπουργός είναι ο κ. Κασουλίδης;;

3η ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ του Υπουργού στην ίδια συνέντευξη:
««Με τις πτήσεις μου στις Βρυξέλλες έχω πρόβλημα. Γιατί να μην πετώ μέσω του Ερτζάν, έπειτα που θα διασφαλιστεί η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των πτήσεων. Απ' ό,τι κατάλαβα, από εκεί είναι πιο γρήγορη η μετακίνηση».
... και, ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ο κ. Κασουλίδης από Υπουργός Εξωτερικών του Κράτους μας;;

Κύριε Ιωάννη Κασουλίδη,
Οι δηλώσεις σας στην τουρκική εφημερίδα "Μυλλιέτ" εκφυλίζουν την ιστορία, υποσκάπτουν την οντότητα και προεξασφαλίζουν τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προδιαγράφοντας ταυτόχρονα την πλήρη τουρκοποίηση της Νήσου και την εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κύπρου.
Οφείλετε να παραδεχθείτε και να παραιτηθείτε αμέσως.

Πάνος Ιωαννίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου