Κυριακή 31 Μαΐου 2015

"Τζιχαντιστές έβαλαν δεκάδες παρθένες σε δωμάτιο με 40 άνδρες"

 

Συγκλονιστική εξομολόγηση 17χρονης γιαζίντι: «Με βίαζαν ομαδικά και με έβαζαν να απαγγέλλω αποσπάσματα από το Κοράνι» η εξομολόγηση 17χρονης Γιαζίντι η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο εκείνη και η αδερφή υποβάλλονταν σε βιασμού και βασανιστήρια επί καθημερινής βάσης από τζιχαντιστές, αφού πρώτα είχαν πωληθεί σε σκλαβοπάζαρα για παρθένες. Μάλιστα αποκάλυψε πως περιμένει το παιδί ενός εξτρεμιστή.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν μαζί με δεκάδες ακόμα γυναίκες που τις είχαν απαγάγει από τις οικογένειές τους υπεβλήθη σε εξέταση για να επιβεβαιωθεί ότι είναι παρθένα.

«Έβαλαν τις παρθένες σε ένα δωμάτιο με 40 άντρες. Μας παρέταξαν και έδειχναν ποιες ήθελαν. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να σταθώ τυχερή. Δεν ήμουν τόσο όμορφη όσο οι άλλες κοπέλες» ανέφερε.Τελικά, ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο Al-Russiyah, την επέλεξε και έγινε ο «ιδιοκτήτης» της.

Η κοπέλα αποκάλυψε το μαρτύριο που περνούσε επί εννιά μήνες με τους ξυλοδαρμούς και τις σεξουαλικές επιθέσεις που δεχόταν. Μάλιστα αναφέρει πως την βίαζαν ομαδικά ενώ την μαστίγωναν και της έριχναν καυτό νερό αν αρνιόταν να πραγματοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις όχι μόνο του «ιδιοκτήτη» της αλλά και άλλων τζιχαντιστών.

«Ήταν σα να διαλέγεις μεταξύ του θανάτου και του... θανάτου. Ήταν απαίσιο. Ο Al-Russiyah κάθε φορά που με βίαζε ήταν και ένας άλλος άντρας μπροστά ενώ μου έλεγε να απαγγέλω αποσπάσματα από το Κοράνι. Βέβαια εκείνος δεν με χτυπούσε όπως οι υπόλοιποι.  Δεν αισθανόμουν τίποτα. Ένιωθα μουδιασμένη. Ήθελα να τελειώσει όλο αυτό το βασανιστήριο. Ήθελα να σκοτώσω τον εαυτό μου» σημειώνει η 17χρονη.

«Τον περασμένο Απρίλιο  ο Al-Russiyah και οι άνδρες του σκοτώθηκαν σε μια επίθεση και έτσι είχαμε την ευκαιρία να αποδράσουμε» προσθέτει η έφηβη,σημειώνοντας πως πολλές κοπέλες φοβήθηκαν και γύρισαν στους τζιχαντιστές ενώ σε μία που επιχείρησε να αποδράσει της έκοψαν το πόδι οι στρατιώτες.

Η 17χρονη προσθέτει πως τα πράγματα για την ίδια είναι δύσκολα επειδή η κοινωνία των Γιαζίντι είναι πατριαρχική και ο θείος της απειλεί να την σκοτώσει επειδή θεωρείται στιγματισμένη και είναι έγκυος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου