Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

<<ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ – ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ>>

Αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης. Από μέρους του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα καταχωρηθεί αίτηση τα επόμενα 24ωρα στο Ανώτατο Δικαστήριο , με την οποία θα ζητείται η απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα.
Από το περιβάλλον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα διαμηνύεται ότι προτίθεται να προχωρήσει κι ο ίδιος σε ανάλογη διαδικασία, ζητώντας με τη σειρά του την παύση του Γενικού Εισαγγελέα. 
Και οι δύο πλευρές καταλογίζουν ανάρμοστη συμπεριφορά, επικαλούμενοι τα όσα λέχθησαν μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Καλλή.

Ζητά επίσης, μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, ο Ρ. Ερωτοκρίτου να τεθεί σε διαθεσιμότητα ή να διαταχθεί να απέχει από τα καθήκοντά του με το αίτημα να είναι ίδιο και από πλευράς του Ρ. Ερωτοκρίτου για τον Κώστα Κληρίδη.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, η εν λόγω συμπεριφορά αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15-23.4.15, καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α., υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο.

Εκ μέρους του Κώστα Κληρίδη την αίτηση καταχώρησαν οι δικηγόροι Γεώργιος Τριαναταφυλλίδης, Χρίστος Κληρίδης και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Στο μεταξύ, καμία πρόθεση να τοποθετηθεί αναφορικά με τις ενέργειες που κάνουν τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ή ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δεν έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αποφασίσει είναι το Ανώτατο Δικαστικό Σώμα» είπε ο δήλωσε σήμερα ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας
«Καταχωρήθηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία ζητείται η απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τη θέση την οποία κατέχει, για το λόγο της επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς και όπως μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, τεθεί σε διαθεσιμότητα ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντά του.

Η εν λόγω συμπεριφορά αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15-23.4.15, καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α., υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ασκεί την αρμοδιότητα του Συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με το Σύνταγμα αποκλειστικά επιλαμβάνεται τέτοιου θέματος υπό σύνθεση  Πλήρους Ολομέλειας, όρισε ως δικάσιμο της υπόθεσης την 25η Μαΐου 2015.

Τον αιτητή Γενικό Εισαγγελέα εκπροσωπούν οι δικηγόροι Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Χρίστος Κληρίδης και Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης.
Η ολοκλήρωση της διερεύνησης της ποινικής υπόθεσης, η οποία ανατέθηκε στον κ. Π. Καλλή και, ακολούθως, σε δύο άλλους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, αναμένεται εντός των επόμενων λίγων ημερών».

Θα καταχωρηθεί τα επόμενα 24ωρα στο Ανώτατο Δικαστήριο, αίτηση από μέρους του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία θα ζητείται η απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα, κ. Κ. Κληρίδη, από τη θέση την οποία κατέχει, για τον λόγο της επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς και όπως, μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, τεθεί σε διαθεσιμότητα, ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντά του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Θα καταχωρηθεί τα επόμενα 24ωρα στο Ανώτατο Δικαστήριο, αίτηση από μέρους του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία θα ζητείται η απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα, κ. Κ. Κληρίδη, από τη θέση την οποία κατέχει, για τον λόγο της επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς και όπως, μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, τεθεί σε διαθεσιμότητα, ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντά του.

Η ως άνω συμπεριφορά, αφορά πράξεις, ή/και ενέργειες, ή/και παραλήψεις ή/και δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από την ημερομηνία διορισμού του στο εν λόγω αξίωμα και εντεύθεν, αλλά και ιδιαιτέρως, κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.2015 μέχρι σήμερα, που αφορούν χειρισμούς αστικών και ποινικών υποθέσεων, κάτω από συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφερόντων με τον ίδιο, συγγενικά, ή φιλικά του πρόσωπα, αλλά και τον τρόπο χειρισμού της πορείας των ανακρίσεων για τη διερεύνηση των αιτιών για την κατάρρευση της οικονομίας εκ μέρους του, ή κατόπιν οδηγιών του από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας.

Είμαι υποχρεωμένος να παρατηρήσω, ότι μετά από ένα τελεσίδικο και ξεκάθαρο πόρισμα, που δεν έχριζε περαιτέρω έρευνας κατά τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, που έγινε από τον κ. Π. Καλλή, και το οποίο ανάγγειλε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς όλο τον κυπριακό λαό, αποκαλύπτεται, κατά την άποψή του πάντα, συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα εναντίον μου. Η παραπομπή μου στο Κακουργιοδικείο και η επταετής φυλάκισή μου, κατά τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ήταν περισσότερο από βέβαια και θέμα ολίγων ημερών για να ξεκινήσει.

Αντ΄ αυτού, διορίζονται δύο άλλοι ποινικοί ανακριτές της επιλογής του, οι οποίοι αρχίζουν από την αρχή την ίδια ανάκριση, ανακρίνοντας τους ίδιους μάρτυρες που ανέκρινε ο κ. Π. Καλλής, χωρίς μέχρι σήμερανα έχουν συμπληρώσει το έργο τους.  Ο δε ίδιος κ. Π. Καλλής, δεν μετέχει σε αυτή τη δεύτερη ανακριτική προσπάθεια, θεωρώντας προφανώς το πόρισμά του τελεσίδικο. Ο καθένας, μπορεί εύκολα από τα πιο πάνω, να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Η αίτηση που καταχωρήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εναντίον μου, με ένα από τους τρεις δικηγόρους, στενό του συγγενή, θα αντιμετωπισθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από τους δικούς μου δικηγόρους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου