Παρασκευή 15 Μαΐου 2015


Με υπεκφυγές απάντησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε ερωτήσεις δημοσιογράφου για την εμπλοκή Κατσουρίδη στο σκάνδαλο Δρομολαξιάς και την επικείμενη -πιθανώς- καθαίρεσή του από το κόμμα. Να θυμίσουμε ότι το ΑΚΕΛ φώναζε για σκευωρία ενάντια στο κόμμα όταν αποδείχθηκε η εμπλοκή και επήλθε η καταδίκη του μέλους του Βενιζέλου Ζαννέττου. Τότε, βέβαια, δεν μίλησε κανείς για τις επιταγές προς Κατσουρίδη και υιό. Δεν ζήτησε κανείς από το κόμμα να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Σήμερα, το ΑΚΕΛ, με δικές του μεθόδους, αποφασίζει την πιθανή εμπλοκή Κατσουρίδη και προετοιμάζει την απομάκρυνσή του από το κόμμα. Ο κ. Κυπριανού, ωστόσο, δήλωνε χθες πως το θέμα είναι εσωκομματικό και αφορά μόνο το ΑΚΕΛ. Κάνει λάθος! Η εμπλοκή ενός στελέχους ιδιαίτερα σημαντικού όπως ο κ. Κατσουρίδης σε θέμα αδιαφάνειας έρχεται να προστεθεί στην καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέττου, στις κατηγορίες για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, στις εισφορές 1,5 εκατ. ευρώ σε συνδεδεμένες εταιρείες και συνεργάτες, στα σκάνδαλα Μιλτή, Ocean Tankers και άλλα. Είναι θέμα που αφορά πρώτιστα τους πολίτες, που έχουν σταματήσει να τρώνε κουτόχορτο. Η κομματική μπόχα των σκανδάλων αφορά τους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα από το φαγοπότι δεκαετιών. Οπότε, κ. Κυπριανού, το θέμα Κατσουρίδη μάς αφορά και με το παραπάνω. Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε πιο κάτω.
Δηλαδή, το ΑΚΕΛ έστησε δικό του δικαστήριο μετά τα περί σκευωριών κατά του κόμματος και διαδηλώσεων έξω από τα δικαστήρια, στο οποίο αθωώνει τον καταδικασθέντα Βενιζέλο Ζαννέττο, «ηρωοποιεί» τις ανακατωσιές άλλων όπως ο Πάμπης Κυρίτσης κ.λπ. που «δούλευαν για το κόμμα» και καταδικάζει - σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Π» τον Νίκο Κατσουρίδη. Η κομματική αυτή νοοτροπία από το παρελθόν, εκτός του ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη λαβωμένη πολιτική ζωή της Κύπρου, είναι και προκλητική.
Αντί να υπάρξει μια παραδοχή από την αρχή πως «φταίξαμε», ή «κάναμε λάθος» για την εμπλοκή του κόμματος και των στελεχών του, καταδικασμένων και μη σε ύποπτες συναλλαγές, κάνουμε παιγνίδια γύρω από ονόματα στελεχών στη βάση «αυτός κρίνουμε ότι είναι καθαρός, αυτός να φύγει».
Το ΑΚΕΛ έχει μείνει στην εποχή του «το κόμμα τζ’αι τα μμάθκια σας» του ξεπερασμένου στα μάτια του μέσου Κύπριου πολίτη πλέον Δ. Χριστόφια. Εκμεταλλευόμενο τα προβλήματα στην τωρινή κυβέρνηση, τα σκάνδαλα, τη φτώχεια την οποία εν μέρει η διακυβέρνηση Χριστόφια επέβαλε στην Κύπρο, όπως και την κάθοδο της τρόικας λόγω της ανικανότητας της προηγούμενης διακυβέρνησης, προσπαθεί να ανασυνταχθεί σε λάθος συντεταγμένες: η διαφθορά, η διαπλοκή είναι εκεί. Και στο ΑΚΕΛ. Η κάθε εμπλοκή κάθε πολίτη ή κομματικού στελέχους ΔΕΝ είναι κομματικό θέμα. Είναι θέμα όλων των πολιτών που απαιτούν κάθαρση, παραμερισμό των διεφθαρμένων αλλά και των μέτριων πολιτικών. Απαιτούν να γυρίσουμε σελίδα. Το ΑΚΕΛ, όπως και όλα τα άλλα κόμματα που μιλάνε για διαφάνεια και από την άλλη… στηρίζουν τις ανώνυμες εισφορές τύπου Focus στα κόμματα θα πρέπει να το χωνέψουν. Διαφάνεια Τώρα!
Γράφει ο/η Ο Πίκρης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου