Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

<<Οι ψευδείς δοξασίες του λόμπι της δραχμής και η «θρησκεία» της φτώχειας – Καμιά ανοχή στα δηλητήριά τους…>>



Απόστολος Σκουμπούρης

Τα παραδείγματα χωρών με πολύ απαξιωμένα νομίσματα και με «θρησκεία» την… φτώχια, κάθε άλλο παρά ρυθμούς ανάπτυξης δείχνουν!
Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κοινωνία συνολικά ως… σώμα, έχει γίνει μάρτυρας μιας απίστευτης παράνοιας, μιας αρρωστημένης βιομηχανίας ψευδούς επιχειρηματολογίας, στα όρια του αυτισμού και της κατάργησης κάθε έννοιας λογικής.Σε μια συγκυρία που η Ελλάδα έφτασε – όπως έφτασε – να ανήκει σε μια ελίτ νομίσματος, συμμετέχοντας σ’ ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά group παγκοσμίως, όντας μέλος της πιο συμπαγούς και δυνατής συνομοσπονδίας που (έως τώρα) υπάρχει, καταγράφονται «φωνές» για ρήξη και οπισθοδρόμηση.
Φωνές που δηλητηριάζουν την κοινωνία με νεκρές δοξασίες και ανύπαρκτα διλήμματα, σκοτώνουν τη λογική και απονευρώνουν εντελώς τη συνείδηση ενός λαού που είναι όντας ταλαιπωρημένος μετά από μια 5ετία υπερβολικής πίεσης.
Χωρίς να δικαιολογούν ούτε στο 20% με σοβαρά επιχειρήματα, με οικονομικά ή κοινωνικά στοιχεία, συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τον τόπο, σπέρνοντας ανύπαρκτα διλήμματα, εγκληματώντας ουσιαστικά κατά της… ψυχής της κοινωνίας!
Κάποιοι τολμούν και μιλούν για επιστροφή στη δραχμή έχοντας την ψευδαίσθηση της... ευημερίας προ της εντάξεως στο ευρώ, αγνοώντας προφανώς ότι μια νέα δραχμή μετά από έξοδο θα ισοδυναμούσε με νόμισμα αφρικανικού τύπου. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για δάνεια σε γουάν, ρούβλια ή ρουπίες, όταν τα επιτόκια σε Κίνα, Ρωσία και Ινδία είναι στο 5,5%, 11% και 6% αντίστοιχα!
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα συνεχίζει να δανείζεται κυρίως από τους εταίρους, (ναι, από αυτούς τους… τοκογλύφους που επί 30 χρόνια μας έστελναν τα πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ, αγροτικές επιδοτήσεις κλπ...) μόλις με 0,8%!
Παράλληλα, και τα 200 δισ. ευρώ του δημοσίου χρέους που οφείλουμε στις χώρες της Ευρωζώνης, θα αρχίσουμε να τα αποπληρώνουμε από το 2022 και μετά! Από το 2012 και μετά!
Επίσης, κανένας δε ζήτησε από την Ελλάδα να προχωρήσει σε… γενικευμένη αποπληρωμή του χρέους της τώρα. Όλες οι χώρες χρωστούν κεφάλαια που ποτέ δε θα αποπληρώσουν στο σύνολό τους και άπαξ, καθώς έτσι «δουλεύει» το σύστημα παγκοσμίως. Μετακύληση γίνεται και αποπληρωμή δόσεων. Που στην περίπτωση της Ελλάδας, έχουν γίνει σημαντικές διευκολύνσεις.
Οι κορυφαίοι οικονομολόγοι, η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και η… θρησκεία της φτώχιας
Την ίδια στιγμή κορυφαίοι οικονομολόγοι του εξωτερικού – συντριπτικά περισσότεροι εξ όσων ευαγγελίζονται τη δραχμή – τάσσονται αναφανδόν υπέρ του ευρώ, κορυφαία πρακτορεία και αναλυτές ολκής, επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι η επιστροφή της Ελλάδος (τώρα) στην δραχμή θα ήταν μη αναστρέψιμη καταστροφή!
Μια χώρα – όπως κατάντησε δυστυχώς η Ελλάδα – κατ’ εξοχήν εισαγωγική και όχι εξαγωγική, θα οδηγούνταν άμεσα σε συνθήκες ακραίας φτώχιας! Επαναλαμβάνουμε, συνθήκες ακραίας φτώχιας. Χωρίς προσδιορισμό και χωρίς δυνατότητα πρόβλεψης για το χρόνο πιθανής ανάκαμψης.
Τα παραδείγματα χωρών με παρόμοια προβληματικές οικονομίες, ή με παρόμοια ή περισσότερη… δυστυχία και φτωχοποίηση, που δείχνουν ότι καμιά ανάπτυξη και κανένας… παράδεισος δεν ήρθε, απλώς το επιβεβαιώνουν!
Το νόμισμα της Βενεζουέλας, έχει χάσει κάθε έννοια αξιοπιστίας, σύγκρισης και… συσχέτισης με τα υπόλοιπα διεθνή νομίσματα, οδηγούμενο σε ένα εφιαλτικό (πάντα πτωτικό) τρενάκι του τρόπου. Ανάλογο τρενάκι του τρόμου «ακολουθεί» εύλογα και σύσσωμη η κοινωνία της Βενεζουέλας.
Τα παραδείγματα… φτωχών βαλκανικών χωρών, καμιά εκρηκτική ανάπτυξη δεν έδειξαν, τα παραδείγματα χωρών με πολύ απαξιωμένα νομίσματα και με «θρησκεία» την… φτώχια, κάθε άλλο παρά ρυθμούς ανάπτυξης δείχνουν!
Ακόμη και η Αργεντινή, μια χώρα με τεράστια παραγωγή, σε πολλούς τομείς, μια χώρα με εξαιρετικά και δυσεύρετα πλεονεκτήματα, ακόμη και τώρα, μετά από… μαρτύριο στάσης πληρωμών, αθέτησης δόσεων, ρήξης με το… διεθνή (τοκογλυφικό;) παράγοντα, ακόμη και τώρα, βολοδέρνει δημοσιονομικά. Ακόμη και τώρα, μετά από τόσο… αίμα, βολοδέρνει, πιστοποιώντας ότι – πάντα – ο εχθρός που πρέπει να πολεμηθεί, είναι (πρωτίστως) εντός των τειχών!

Ούτε γερμανοτσολιάδες, ούτε λαμόγια…

Πολλοί από εμάς λοιπόν… υπογράφουν την άποψη των περισσοτέρων οικονομολόγων και διεθνών αξιωματούχων για την αναγκαιότητα της παραμονής της Ελλάδας στο ισχυρό νόμισμα.
Και δηλώνουμε: Δεν είμαστε ούτε γερμανοτσολιάδες, ούτε φονιάδες, ούτε λαμόγια, ούτε υπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα. Είμαστε άνθρωποι με τίμια και ειλικρινή αισθήματα, που θέλουμε το καλό της πατρίδας μας. Σε όλους εμάς, απόψεις όπως αυτές των κ.κ Λαπαβίτσα, Λεουτσάκου, Λαφαζάνη, Μιχελογιαννάκη κ.λπ. φαντάζουν ακραία απαράδεκτες, ευθέως προδοτικές, λίαν επικίνδυνες. Και η οργή μας είναι μεγάλη.
Είμαστε απόλυτα οργισμένοι και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε μια… θράκα αμφίβολης ψυχικής, διανοητικής και… ηθικής υπόστασης ανθρώπων, να «παίξουν» με τη χώρα και το μέλλον όλων μας. Μένουμε εδώ. Και τους δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο, με όσα «μέσα» διαθέτουμε, στην απαξίωση και στην καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας. Παραμένουμε τίμιοι, εργατικοί, με ειλικρινή αισθήματα...
Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου