Κυριακή 17 Μαΐου 2015

<<ΡΙΚΚΟΣ: "ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ">>

Και εγώ ντρέπομαι για το επίπεδο της κυπριακής δικαιοσύνης αλλά πιο πολύ ντρέπομαι για εσάς τους πολιτικούς που την εξευτελίζεται καθημερινά για τα δικά σας συμφέροντα. Θυμάσαι κύριε Ρίκκο που σου το έλεγα  όταν μιλήσαμε πριν το διορισμό σου; δυστυχώς επαληθεύτηκα.

Όμηρος Αλεξάνδρου

<<Τέλος στην αστυνομική ανάκριση κατά του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με αφορμή τις καταγγελίες Ερωτοκρίτου, έδωσαν σήμερα με κατά πλειοψηφίαν απόφασή τους οι πέντε από τους οκτώ εισαγγελείς της Δημοκρατίας. Με βάση την απόφαση η υπόθεση αρχειοθετείται. Οι υπόλοιποι τρεις εισαγγελείς δήλωσαν κώλυμα και δεν συμμετείχαν στη λήψη απόφασης. Ντροπή για το επίπεδο της δικαιοσύνης μας λέει ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, έγινε το αυτονόητο λέει ο Κώστας Κληρίδης.

Ντρέπομαι για το επίπεδο της Δικαιοσύνης, δήλωσε μιλώντας στο Πολίτη και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Γ. Εισαγγελέας: H έρευνα κατέληξε στο εξ΄αρχής αναμενόμενο και αυτονόητο εύρημα

H έρευνα στην υπόθεση των καταγγελιών του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρ. Ερωτοκρίτου κατέληξε στο εξ΄αρχής αναμενόμενο και αυτονόητο εύρημα ότι κανένα ποινικό αδίκημα δεν στοιχειοθετείται, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ότι “χωρίς να γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο των καταγγελιών στις οποίες είχε προβεί με πολύωρες καταθέσεις του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κ. Ερωτοκρίτου, και χωρίς να έχω δει είτε το φάκελο της Αστυνομίας, ή την Έκθεση της, ούτε και τις οδηγίες που έδωσαν προς τους ανακριτές οι Εισαγγελείς της Δημοκρατίας, αντιλαμβάνομαι από την Ανακοίνωση της Αστυνομίας, ότι η έρευνα κατέληξε στο εξ΄αρχής αναμενόμενο και αυτονόητο εύρημα ότι κανένα ποινικό αδίκημα δεν στοιχειοθετείται”.

“Αιωρούντο επομένως και εσυντηρούντο, τελείως αδικαιολόγητα, σοβαρές και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων προσώπων για 4 εβδομάδες, προκαλώντας αχρείαστα, μεγάλο πλήγμα στον θεσμό και ταλαιπωρία στα αισθήματα του Γενικού Εισαγγελέα και της οικογένειας του”, σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι “αναφορικά με την απόφαση μου να ορίσω τους Εισαγγελείς της Δημοκρατίας για να δώσουν προς τους ανακριτές ζητηθείσες οδηγίες ως προς το κατά πόσο απαιτείτο οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση θεμάτων, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

Με δεδομένο ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εκωλύετο να επιληφθεί του θέματος, όπως ασφαλώς και ο καταγγέλλων Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, και με δεδομένο ότι σύμφωνα με το Άρθρο 113 του Συντάγματος ο Γενικός Εισαγγελέας κατά την ενάσκηση των εξουσιών του ενεργεί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των λειτουργών του Γραφείου του, έκρινα ότι η πλησιέστερη προς τις Συνταγματικές διατάξεις διέξοδος, ήταν όπως αναληφθεί το έργο τούτο από όλους αδιάκριτα τους πλέον υψηλόβαθμους και έμπειρους λειτουργούς που είναι οι Εισαγγελείς, πιστώνοντας τους, όπως τους αρμόζει, με το ότι θα έκριναν το θέμα με την απαιτούμενη αμεροληψία και ακριβοδίκαια, χωρίς εύνοια ή προκατάληψη προς τον Γενικό Εισαγγελέα
ή τον Βοηθό και χωρίς καμμιά παρέμβαση από κανένα”, καταλήγει η ανακοίνωση.>> 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου