Τρίτη 5 Μαΐου 2015

<<ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ>>

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται χιλιάδες δανειολήπτες, αφού είναι Θέμα χρόνου η πακετοποίηση και πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μεγάλα επενδυτικά ταμεία. Κάτι που αποτελεί άλλωστε, μνημονιακή δέσμευση.

Σε πανικό βρίσκονται οι μικρομεσαίοι δανειολήπτες, αφού ανησυχούν μήπως σε κάποια πακέτα προστεθούν κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις. Οι ειδικοί πάντως είναι καθησυχαστικοί.

Οι τράπεζες, μετά τη ψήφιση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις επιθυμούν να προσθέσουν στο οπλοστάσιό τους και το εργαλείο της πώλησης δανείων, αφού θα τις γλίτωνε από την ωρολογιακή βόμβα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που αγγίζουν τα 30 δις Ευρώ.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Τραπεζών τονίζει, ωστόσο, την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου, που θα θέτει κριτήρια στους υποψήφιους αγοραστές έτσι ώστε τα δάνεια να μην πέσουν στα χέρια "επιθετικών" επενδυτικών δανείων.

Ο πρόεδρος του οργανισμού προώθησης επενδυτικών ταμείων, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να δανειοδοτούνται στην Κύπρο τα επενδυτικά ταμεία, έτσι ώστε να γίνεται καλύτερα ο έλεγχός τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου