Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

<<Τρομοκρατημένος ο Τσίπρας εξετάζει σήμερα νέα πρόταση με χρέος – Τον απείλησαν ότι θα του πάρουν τις τράπεζες βίαια σε 48 ώρες>>

 

Αυτή η νέα πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο πολιτικό άλλοθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση της Ελλάδος, βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι ευρωπαίοι προετοιμάζονται για Grexit, ενώ υπάρχει ξεκάθαρο τελεσίγραφο 48 ωρών προς την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υφαρπάξουν τις τράπεζες αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το ΟΧΙ.
(Το bankingnews σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ παρουσιάζει το τελεσίγραφο 48 ωρών της ΕΚΤ και του Eurogroup στην Ελλάδα....ότι θα χάσει οριστικά τις τράπεζες)
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την ΕΕ, τους δανειστές και τους υπουργούς του να πάει σε συμβιβασμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει να υποβάλλει νέα πρόταση στην οποία κεντρικό θέμα δεν θα είναι ο ΦΠΑ και οι φόροι αλλά το χρέος.
Η πρόταση αυτή θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις ορισμένης κλίμακας σε σχέση με την τελευταία ελληνική πρόταση σε φόρους και συνταξιοδοτικό αλλά θα ζητάει συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος όχι απλά μια αναφορά σε ένα ανακοινωθέν της ΕΕ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΕΕ
1)Άπαξ και οι αγορές αντιδρούν ψύχραιμα έχουν αποφασίσει οι ευρωπαίοι να τελειώσουν την Ελλάδα αν η ελληνική κυβέρνηση διαφωνήσει οριστικά ή το δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών.
2)Eurogroup και ΕΚΤ έχουν σχεδιάσει το τελεσίγραφο των 48 ωρών μετά το δημοψήφισμα αν επικρατήσει το ΟΧΙ.
Στις 8 Ιουλίου η ΕΚΤ, αν επικρατήσει το ΟΧΙ θα απαιτήσει από τις ελληνικές τράπεζες να επιστρέψουν και τα 125 δισεκ. που έχει χορηγήσει σε ELA και απευθείας ρευστότητα (89 και 36 δισεκ. αντίστοιχα).
Οι ελληνικές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν άμεσα, θα ενεργοποιηθεί το bail in και ο έλεγχο των τραπεζών θα περάσει στον ESM.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα το ελέγχει το ελληνικό κράτος αλλά απευθείας ο ESM και προφανώς θα ελέγχει πλήρως με αυτό τον τρόπο την εθνική οικονομία.
O Τσίπρας είναι τρομοκρατημένος και αναζητεί διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει.
Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει χρεοκοπία της Ελλάδος και χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ΝΑΙ παραιτείται ο Τσίπρας.
Όλα οδηγούν σε αδιέξοδο.
Για τον λόγο αυτό αναζητάει τρόπο, ώστε με μια νέα πρόταση να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές άμεσα.
Αυτή η νέα πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο πολιτικό άλλοθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Επανεκκινεί τη διαδικασία διαπραγμάτευσης η Ελλάδα, επικοινωνία με θεσμούς και ηγέτες

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εκπροσώπους και τους ηγέτες της Ευρώπης βρίσκεται από χθες τη νύχτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται κινητικότητα στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να κάνει κινήσεις ώστε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης να ξεκινήσει εκ νέου κυριολεκτικά στο «και πέντε» των χρονικών ορίων.
Στο μεταξύ, η σημερινή τακτική ενημέρωση του Τύπου από τον Γ. Σακελλαρίδη αναβλήθηκε, χωρίς να υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή της ενημέρωση συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τη χθεσινή του συνέντευξη αλλά και τη μεταμεσονύχτια κυβερνητική διαρροή ότι η ελληνική πλευρά «βαδίζει προς την κάλπη αλλά ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για τη λύση», βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ξένους ηγέτες ζητώντας να αποδείξουν έμπρακτα την αρχή της αλληλεγγύης και το σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες που διέπει τις χώρες κράτη - μέλη, σημειώνοντας πως πρέπει να συμβάλλουν στην άρση του αδιεξόδου.
Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.bankingnews.gr είναι ακόμη μεγάλες, με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή να σημειώνει ότι μπορούν σε λίγες ώρες να μικρύνουν και να υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία αν η άλλη πλευρά κινηθεί με ευελιξία και όχι στη λογική των περαιτέρω πιέσεων και των εκβιασμών.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πρέπει να επικρατήσει σύνεση και πνεύμα συνεργασίας ενώ για το αν θα υπάρξει συμφωνία που μπορεί να ακυρώσει το δημοψήφισμα απέφευγε να τοποθετηθεί.
Πάντως και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ασκούνται πιέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου να μην επενδύει και σε αυτόν τον παράγοντα.
Πάντως, σύμφωνα με σχόλια του δημοσιογράφου των Financial Times, Peter Spiegel, «κυβερνητικό στέλεχος της Ελλάδας αρνείται ότι ο κ. Τσίπρας επανεξετάζει την πρόταση του Juncker.
Αλλά η Αθήνα ίσως προτείνει κάτι άλλο το απόγευμα» έγραψε ο δημοσιογράφος στο λογαριασμό του στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου