Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

<<Καμαρώστε τους ελεεινούς πολιτικούς μας>>


Πυρά Νικόλα εναντίον ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για τη διαπλοκή και τα κουκουλώματα... Σκληρές κουβέντες και ολομέτωπη επίθεση. Πως απαντά ο Άντρος Κυπριανού.
«Πρωταθλητές της διαπλοκής! ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, μετά που έλαβαν χρηματοδότηση από τη εταιρία Focus, μέσω περίεργων και σκοτεινών δρόμων και διαδικασιών, ενέκριναν τον διορισμό στη θέση του Βοηθού Εφόρου Φορολογίας, λογίστριας που εργάζεται στο Ελεγκτικό Γραφείο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της χρηματοδότησης τους από τη Focus», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ξεσηκώνοντας μια θάλασσα από αντιδράσεις.
Σε δηλώσεις του, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως διαπιστώνει «την ίδια συνεργασία και συγκάλυψη σε ό,τι αφορά στο πάγωμα των ερευνών για την Κεντρική Τράπεζα με εντολές δήθεν, του Ντράγκι, στο πάγωμα της έρευνας για τον κ. Βγενόπουλο, στην απουσία έρευνας για το σκάνδαλο της πώλησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και την καθυστέρηση της έκδοσης του πορίσματος, για την υπόθεση της χρηματοδότησης του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ από την εταιρία Focus».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των διακυβερνήσεων Χριστόφια και Αναστασιάδη και της συνεργασίας ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ», για να προσθέσει πως «για όλα αυτά έχουμε χάσει, ως χώρα, την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών και
 έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη του λαού, που βλέπει ότι ζει στο απόλυτο χάος».

Σε ερώτηση τι εννοεί όταν κάνει λόγο για «δήθεν» εντολές Ντράγκι, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαπλοκή στην Κεντρική Τράπεζα πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι ζήτημα που αφορά τον κ. Ντράγκι”, συμπληρώνοντας πως “η διαπλοκή που υπάρχει στην πώληση των καταστημάτων στην Ελλάδα είναι ζήτημα που αφορά τους Κύπριους φορολογούμενους και τους Κύπριους καταθέτες».

«Το τελευταίο κόμμα που μπορεί να μιλά είναι το ΔΗΚΟ»
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «η χρηματοδότηση όλων των πολιτικών κομμάτων όπως γινόταν στο παρελθόν δεν χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη καθώς τη διέκρινε η αδιαφάνεια και κακές πρακτικές. Το στοίχημα μας είναι εφαρμόζοντας τις οδηγίες τις GRECO να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα με πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων».
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι «αντιπαρέρχομαι τα περί διαπλοκής και των βαρύτατων χαρακτηρισμών. Πρέπει να ξανακτίσουμε αλλάζοντας όλοι και τρόπο λειτουργίας και πολιτικές συμπεριφορές για να κτίσουμε ένα αύριο καλύτερο από το αμαρτωλό παρελθόν μας” είπε, ενώ σχολιάζοντας τα περί συμπόρευση με το ΑΚΕΛ ανέφερε πως το τελευταίο κόμμα που μπορεί να μιλά είναι το ΔΗΚΟ καθώς έχουν ιστορικά την πιο διαχρονική συγκυβέρνηση μαζί με το ΑΚΕΛ. Πρόσθεσε πως το ΔΗΣΥ ουδέποτε συνεργάστηκε, από την ίδρυση του, στο επίπεδο Κυβέρνησης με το ΑΚΕΛ».
«Λυπούμαι για το κατάντημα του Νικόλα»
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε «Λυπάμαι πραγματικά για το κατάντημα του κ. Παπαδόπουλου. Εάν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά, με τον τρόπο που τα διατυπώνει θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό αστείο. Όμως θεωρώ ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
Ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να ανατρέξει στο παρελθόν και να δει ποιοι πρωτοστάτησαν στο να διερευνηθούν ζητήματα. «Επαναλαμβάνω και επιμένω ότι θα πρέπει να αναζητήσει στο δικό του το κόμμα  πρωταθλητές στη διαπλοκή και στη διαφθορά και όχι στο ΑΚΕΛ. Ο χρόνος θα δείξει ποιος είναι ο κάθε ένας από εμάς», δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου