Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

<<Οι επιλογές του Προέδρου παραλύουν τους θεσμούς>>

 

Κεντρική Τράπεζα και Γενική Εισαγγελία αποτελούν ένα μπάχαλο γιατί ο Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης όταν διόριζε Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και Ρίκκο Ερωτοκρίτου ενεργούσε με κριτήριο πώς θα εξοφλήσει προεκλογικές δεσμεύσεις και εκδουλεύσεις και όχι αξιοκρατικά. Εξηγήστε μου τώρα πώς με έναν πρόεδρο που μονίμως τελεί υπό σύγχυση και κινείται στο περίπου και με τους βασικότερους θεσμούς υπό διάλυση θα σωθεί αυτός ο τόπος.

Δείτε πιο κάτω σχετική δημοσίευση

Όμηρος Αλεξάνδρου

<<Με το ένα πόδι... εκτός Κεντρικής η Γιωρκάτζη


Οδηγίες για απόλυση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, φέρεται να δίνει γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από μέρα σε μέρα το αίτημα φτάνει στη Νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σημερινή», το Προεδρικό βασίζει το αίτημα του στο θέμα σύγκρουσης συμφερόντων που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες για την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.
Η Θεσμών «βλέπει» δόλο
Θυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών συμφώνησαν επί των γεγονότων στο θέμα της Διοικήτριας, με ορισμένους από αυτούς να αναφέρονται σε ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν ακόμα σε σχέση με την υπόθεση. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής επί της υπόθεσης συζητήθηκαν σε σημερινή συνεδρία της επιτροπής, το πόρισμα της οποίας διαφαίνεται ότι είναι καταπέλτης.
Τα μέλη της Επιτροπής φαίνεται ότι καταλήγουν όχι μόνο σε σύγκρουση συμφερόντων, αλλά και δόλου από την Διοικήτρια της Κεντρικής. Παράλληλα φαίνεται ότι επιρρίπτουν ευθύνες στο Προεδρικό, ενώ προληπτικά θεωρούν υπεύθυνους την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και άλλους εμπλεκόμενους θεσμούς στην περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στις δικαστικές διαδικασίες.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής, Νίκου Νικολαΐδη ότι η θεσμών «εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο τα υπό εξέταση γεγονότα να επηρέασαν την πορεία των δικαστικών διαδικασιών. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να κατανεμηθούν».
Περιμένει ο Ντράγκι
Πέραν τούτου, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα που προέκυψε μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις αστυνομικές έρευνες που έγιναν στο κτήριο της Κεντρικής στη Λευκωσία. Ο Μάριο Ντράγκι ζητούσε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνοντας διατεθειμένος ακόμα και να οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου