Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

<<Δεν πα να χαθείτε…>>

Αυτό είναι το επίσημο συμπέρασμα για τα λάθος ονόματα που δήλωσαν οι δικηγόροι του (τέως) γραφείου του Προέδρου Αναστασιάδη για την υπόθεση εκπροσώπησης της Ryanair.
Αυτό το οποίο προέκυψε από την αξιολόγησή της είναι ότι οι οδηγίες κάτω από τις οποίες τελούσαν οι δικηγόροι Μαρία Κωμοδρόμου Ρούσου και Ν. Χριστοφίνης ήσαν όπως παραστούν στη διαδικασία, αν και το γραφείο στο οποίο ανήκουν είχε αποσυρθεί από την εκπροσώπηση της Ryanair, «για να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ή στήριξη τυχόν απαιτείτο» στο νέο γραφείο που ανάλαβε την εκπροσώπηση.
«Ο ερευνητής κατέληξε στο «εύλογο» συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών ονομάτων των υπό έρευνα δικηγόρων ή του γραφείου στο οποίο ανήκουν. Ο κ. Νικόλας Χριστοφίνης κατέγραψε στον ειδικό χώρο του παρουσιολογίου το ονοματεπώνυμό του ως Nikolas Christofis, εξηγώντας ότι το Christofis αντί Christofinis πρέπει να οφείλεται σε γραφικό λάθος, λόγω της βιασύνης επειδή ανέμεναν άλλα 15 άτομα τη σειρά τους».
Άρα:
-  Με δεδομένο ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης» είναι «πρώην» δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας -άσχετα ότι οι θυγατέρες του έχουν μετοχές- και πως «δεν αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα»
Με δεδομένο ότι, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «θύμωσε» στους «πρώην» συνεργάτες του που έκαναν «του κεφαλιού τους», άρα δεν είχε προσωπικά εμπλοκή, απλώς τους είχε πει να μην αναμειχθούν, αλλά αυτοί παράκουσαν, επομένως είναι προφανές ότι δεν φταίει ο ίδιος.
Με δεδομένο ότι έχουν συνηθίσει να μας ταΐζουν κουτόχορτο αφού τα θέλει ο κ…ος μας,
Το προσπερνάμε κι αυτό. Ουδέν μεμπτό και για τον Πρόεδρο αλλά και τους δικηγόρους. Κανένα ασυμβίβαστο, κανένας εμπαιγμός της νοημοσύνης. Καθαρή περίπτωση όπως ας πούμε το συμβόλαιο Γιωρκάτζη με την αφαίρεση παραγράφου, όπως τα λεφτά γνωστών και συγγενών που φυγαδεύτηκαν λίγες μέρες πριν το Eurogroup, όπως το οικόπεδο του Αρχιεπίσκοπου που αγοράστηκε σε «καλή τιμή» από την πρώτη Κυρία. Όπως τον Ρίκκο που πέτυχε συμψηφισμό στα δάνειάτου από αμέλεια δικηγορικού γραφείου… Τόσο καθαρά!
Η φαρσοκωμωδία στην πολιτική και στους θεσμούς συνεχίζεται. Και στο βάθος, έρχεται λυμένο και το Κυπριακό.
Γράφει ο/η Ο Πίκρης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου