Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

<<Με Πλατια Οπτικη Γωνια>>

Ζουμε στην εποχη της Απατης.  Αυτη την εποχη, το να χρησιμοποιεις απατη θεωρειται "μεγαλη εξυπναδα" γιατι η Ηθικη διασταση θεωρειται πια οχι μονο αχρειαστη αλλα και εμποδιο στην επιτυχια της επικρατησης.  

Το επαναλαβανομενο Ψεμα περιστρεφεται μεσα στη σκεψη του ανθρωπου και τελικα, μεσα απο το συναισθημα, γινεται  μια κυριαρχουσα ιδεα και η καινουργια “πραγματικοτητα”.  Γιατι τα αρνητικα συναισθηματα οπως ο φοβος η ο φθονος μπορουν πολυ ευκολα να επιρεαζουν σκεψεις (εκλογικευσεις) και συμπεριφορες.

Η πολυ εντονη και συστηματικη διαφθορα αρχισε πριν πολλες δεκαετιες (προπαγανδα). Ετσι η ανηθικοτητα εχει δολιως επικρατησει, ειναι πια για πολλους ενας τροπος ζωης που, σε κοινωνικο επιπεδο, θεωρειται παραξενος μεν αλλα οχι “απαραδεκτος και κακος".  Ο Ηθικος τροπος εφτασε να θεωρειται ανοησια και βλακεια…  

Εχουν τελικα επικρατησει αυτοι οι ανθρωποι (3%) που ειναι γεννημενοι με ψιχουλα (η καθολου) Ηθικης μεσα τους.  Η Ηθικη διασταση ασχολειται για το καλο της Ομαδας (Ολων) και η ελλειψη της (η ανηθικοτητα) για το καλο του “Εγω" μονον.  Οι τυποι του αμιγως “Εγω" (Sociopaths) δεν μπορουν να εχουν ορια κορεσμου και ευκολα επιρεαζονται απο τον υλικο κοσμο (χρηματισμος) και απο ονειρα δυναμης και επικρατησης.

Δηλαδη ο πραγματικος πολεμος ειναι μεταξυ του “Κακου" και του “Καλου" (στο αλωνι του Ηθικου πεδιου). Ο καθενας θα αναγκαστει να διαλεξει σε πιο στρατοπεδο ανηκει… ("Η μαζι μας, η εναντιον μας”).  Οπως ξερουμε ιστορικα, το “Κακο" επιτιθεται υπουλα και με ανυπομονησια και κερδιζει την πρωτη μαχη. Το “Καλο" συμμαζευεται αργα, αντιστεκεται με υπομονη και στο τελος κερδιζει τον πολεμο.  

Ετσι ειναι που ανανεωνεται και ενα δασος…

Λευτερης.

ΥΓ. Μηπως τετοιο δασος ειναι μεσα στον καθενα μας;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου