Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

<<Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας πνίγηκε στα βουρκόνερα της αποτυχίας και των capital controls>>

Εγκληματική διαχείριση της ελληνικής κρίσης από την κυβέρνηση - Ποιος αριστερός σήμερα είναι υπερήφανος με τα capital controls;
Ο Αλέξης Τσίπρας ως νέος και άφθαρτος πολιτικός ηγήθηκε της αριστερής προσπάθειας  και με όρους εσωτερικής πολιτικής, πέτυχε.
Κατάφερε να γίνει πρώτο κόμμα, να γκρεμίσει από την αέναη εναλλαγή εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και από κόμμα του 3% κατέφερε να φθάσει στο 36% με 37%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό πολιτικό άλμα απόρροια της αποτυχίας των προηγούμενων κομμάτων εξουσίας και απόρροιας των εντυπωσιακών ζυμώσεων και αλλαγών που σημειώθηκαν στην κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία στην χειρότερη περίοδο και καλλιέργησε την προσδοκία ότι έχει την οικονομική πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας και να σκίσει τα μνημόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά είναι προφανές ότι η διαπραγμάτευση αυτή απέτυχε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μια εντολή με μαζικότητα και με ενθουσιασμό.
Να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και να αλλάξει την Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας πνίγηκε στα βουρκόνερα της αποτυχίας.
Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για τα capital controls.
Τα capital controls είναι η ιδεολογική και πολιτική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα capital controls είναι η παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, η παταγώδης αποτυχία όλης της πολιτικής φιλοσοφίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Κανείς αριστερός δεν μπορεί να είναι σήμερα υπερήφανος που η Ελλάδα είναι πιο φτωχή, ο έλληνας πιο εγκλωβισμένος και η ιδιωτική οικονομία κατεστραμμένη.
Κανείς αριστερός σήμερα δεν μπορεί να μιλάει για αγώνες και κοινωνική δικαιοσύνη όταν με τα capital controls καταστρέφουν μια κοινωνία και ένα τραπεζικό σύστημα.
Κανείς αριστερός σήμερα δεν μπορεί να είναι υπερήφανος όταν η πολιτική της κυβέρνησης φθάνει στο σημείο να κλείνει τις τράπεζες….για να τις προστατέψει από την κοινωνία και τους πολίτες.
Κανείς αριστερός δεν μπορεί σήμερα να είναι υπερήφανος που οι πολίτες μέσα τον φόβο και την αγωνία σπεύδουν στα ATMs ή στα super markets ή στα βενζινάδικα.
Κανείς αριστερός σήμερα δεν μπορεί να είναι υπερήφανος που η κυβέρνηση της Αριστεράς αποδείχθηκε τόσο λίγη, τόσο ανώριμη τόσο δραματικά απογοητευτική.
Κανείς έλληνας πολίτης σήμερα δεν είναι υπερήφανος.
Σπείρατε την αγωνία, τον φόβο, τον τρόμο, προκαλέσατε χάος στην οικονομία, πλήγμα στον τουρισμό.
Η Αριστερά μετά από 5 μήνες διακυβέρνηση απέτυχε.
Η ζημία που θα υποστούν, οι τράπεζες, η οικονομία, οι πολίτες είναι μεγαλύτερη από τα 11 δισεκ. των μέτρων που ζητούσε η Τρόικα.
Η αριστερά τι θα πει σήμερα στον συνταξιούχο που δεν θα μπορεί να πάει στην τράπεζα γιατί θα είναι κλειστή για να πληρωθεί;
Αυτό ήταν το κοινωνικό όραμα της αριστεράς;
Καμία δικαιολογία για τα capital controls.
Η Αριστερά με τα capital controls στις τράπεζες απέτυχε οικτρά.
Ακόμη και αν αύριο γίνει ένα θαύμα και όλα γίνουν ιδανικά….η διαπραγμάτευση της Αριστεράς ήταν αυτή που οδήγησε στο χάος.
Απογοητευτήκαμε αντί να φέρετε κάτι καινούργιο φέρατε την αποτυχία των capital controls.
Παταγώδης
η αποτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου