Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

<<Ο άνθρωπος που εφηύρε το Grexit o Buiter προεοιδοποιεί - To Grexit θα είναι καταστροφή>>

Εάν Ελλάδα και δανειστές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε τα capital controls θα είναι δεδομένα, ακόμη και τη Δευτέρα...
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, έρχεται η καταστροφή για την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο άνθρωπος που... εφηύρε τον όρο Grexit (!), o επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup και γνωστός σε όλους, Willem Buiter.
Ο νονός του Grexit, ο πρωταγωνιστής ενός μαζικού κύματος οικονομολόγων που έδιναν ακόμη... και ημερομηνίες για την πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει τώρα όχι σε μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη!
Ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι η βραχυπρόθεσμη αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές από ένα ενδεχόμενο ελληνικό ατύχημα, εξηγεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup.
Όπως εξηγεί, μιλώντας στο CNBC, η ΕΚΤ είναι σε θέση να σβήσει τις όποιες φωτιές ανάψει ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία.
"Μια χρηματοπιστωτική κρίση είναι κάτι διαχειρίσιμο.
Αυτό που δεν θα μπορεί κανείς να διαχειριστεί είναι η τεράστια ζημιά που θα προκληθεί στη διαδικασία ενοποίησης της Ευρωζώνης".
Eάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, αυτή θα είναι μια πραγματική καταστροφή, επαναλαμβάνει.
Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, αυτό δεν θα είναι ένα απλό γεγονός, αλλά μια διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες ή και χρόνια...
Tαυτόχρονα προβλέπει πως εάν Ελλάδα και δανειστές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε τα capital controls θα είναι δεδομένα, ακόμη και τη Δευτέρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου