Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

<<H ΕΚΤ μέσω της ΤτΕ υποκινεί σκόπιμα τον τραπεζικό πανικό για να γονατίσει την Ελλάδα>>



Εκβιάζουν την Ελλάδα οι θεσμοί, θέλουν την χώρα να γονατίσει αναφέρει η Telegraph....
Σε ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο για τους θεσμούς η βρετανική Telegraph αναφέρει ότι οι φύλακες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ΕΚΤ και ΤτΕ, ΔΝΤ και ESM, θέτουν εσκεμμένα σε  κίνδυνο το σύστημα της Ευρώπης με στόχο να αναγκάσουν την Ελλάδα να γονατίσει
Σπάνια στη σύγχρονη εποχή έχουμε γίνει μάρτυρες κακών αποφάσεων από εκείνους που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα και από εκείνους που καθορίζουν τον  δυτικό κόσμο.
Το θέαμα είναι εκπληκτικό.
 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, o ESM, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βάλλουν με μανία εναντίον μιας εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής που αρνείται να κάνει ότι της λένε.
Το αδιέξοδο της Ελλάδος επί 5 χρόνια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που επέβαλλαν οι δανειστές.
Θέλουν να δουν απαγχονισμούς στον Παρθενώνα ή νεκρούς  αγνοώντας αν υποβαθμίζονται οι θεσμοί της ευρωζώνης;Κατά μία έννοια, η ελληνική κρίση είναι η οικονομικά ισοδύναμη με τον πόλεμο στο Ιράκ. Η Telegraph προβαίνει σε μια εκτίμηση – εικασία πολύ σοβαρή.
Μήπως κάποιος από την  ΕΚΤ - μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος - ενεργά υποκινεί τραπεζικό πανικό;
Η έκθεση της ΤτΕ για Grexit δεν προκάλεσε πανικό;

Οι προειδοποιήσεις για  «ανεξέλεγκτη κρίση», αν δεν υπάρχει συμφωνία των πιστωτών, η άνοδος του πληθωρισμού η αύξηση της ανεργίας και η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας ήταν τα συμπεράσματα της έκθεση της ΤτΕ.
Ο φύλακας της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας συνειδητά και σκόπιμα επιταχύνει την οικονομική κρίση σε ένα κράτος μέλος της ΟΝΕ ώστε να αναγκάσει την Ελλάδα να αποδεχθεί την συμφωνία.
Η Telegraph αναφέρει ότι οι νομικοί θα αποφασίσουν  κατά πόσον αυτή η έκθεση είναι μια εκ πρώτης όψεως παράβαση του πρωταρχικού καθήκοντος της ΕΚΤ, εντός των κανόνων της ΕΕ. Είναι σίγουρα ασυνήθιστο.
Στην έκθεσή της, η Τράπεζα της Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσει σε Grexit.
Αυτό δεν αποτελεί γνώμη αλλά απειλή της ΤτΕ προς την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΚΤ έχει απομακρυνθεί από τον βασικό της στόχο.
Ανάγκασε το ιρλανδικό κράτος να καλύψει  τα αιτήματα των ομολογιούχων της Anglo-Irish Bank, επιβαρύνοντας τους  ιρλανδούς  φορολογούμενους με επιπλέον χρέος ίσο με 20 μ.β. του ΑΕΠ.
Αυτό έγινε καθαρά για να σώσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σε μια εποχή που η ΕΚΤ αρνείτο  να κάνει το ίδιο, προδίδοντας το πρωταρχικό καθήκον της κεντρικής τράπεζας να ενεργεί ως δανειστής έσχατης ανάγκης.
Η ΕΚΤ έστειλε μυστικές επιστολές προς τους εκλεγμένους ηγέτες της Ισπανίας και της Ιταλίας τον Αύγουστο του 2011 ζητώντας λεπτομερείς αλλαγές στην εσωτερική νομοθεσία, χωρίς να έχει καμία εντολή ή τεχνική επάρκεια....η ΕΚΤ
Από πότε η ΕΚΤ  αναμειγνύεται σε νευραλγικά ζητήματα εργατικού δικαίου που είχαν προηγουμένως οδηγήσει στη δολοφονία των δύο ιταλών από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες;
Ζήτησε αλλαγές και στο Σύνταγμα της Ισπανίας.
Όταν στην Ιταλία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπήκε εμπόδιο στην ΕΚΤ οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στο 7,5%
Υποχρεώνοντας μέσω πραξικοπήματος υπό μια έννοια να εκδιώξουν τον Μπερλουσκόνι.
Το ΔΝΤ είναι σε σύγχυση.
Έχει επιβάλλει ακραία  πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα - χωρίς την ελάφρυνση του χρέους – ενώ στην πορεία αποδείχθηκε ότι η πολιτική του ΔΝΤ είχε πολλά λάθη.
Όπως αποδεικνύεται το αρχικό bail-out το 2010 σχεδιάστηκε για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της ΟΝΕ και η νομισματική ένωση σε μια εποχή που δεν είχε άμυνες από μια ελληνική μόλυνση.
 Η Ελλάδα θυσιάστηκε.
Κάποιος πρέπει να σκεφτεί ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμούσε καθαρή λύση γιατί διακυβεύεται η αξιοπιστία και η μακροπρόθεσμη επιβίωση του Ταμείου.
Η Lagard όμως δηλώνει ότι αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τα 1,53 δισεκ. στο ΔΝΤ θα χρεοκοπήσει.
Κατά την άποψή της Telegraph αυτό αποτελεί διακριτική κλιμάκωση της πίεσης.
Η συνήθης διαδικασία είναι να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ μετά από 30 ημέρες.
Αυτή η περίοδος είναι μια de facto περίοδο χάριτος και σε ορισμένες παλαιότερες υποθέσεις ορισμένες χώρες μέσα στο διάστημα των 30 ημερών κατάφεραν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους πριν η υπόθεση φθάσει στο διοικητικό συμβούλιο.
Το ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει αφήσει αυτή τη διαδικασία να τρέξει στην περίπτωση της Ελλάδα.
Το Ταμείο όμως έχει αποφασίσει να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος  με το αιτιολογικό ότι τα ποσά που έχει δανείσει είναι ασυνήθιστα μεγάλα.
Ο Klaus Regling, ο επικεφαλής του ESM πρώην EFSF, ανέφερε ότι θα ζητήσει άμεσα να καταβληθούν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ.
Ο ESM θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία.
Είναι προφανές τι συμβαίνει.
Οι πιστωτές που ενεργούν σε συνεννόηση.
Ποια είναι όμως η στρατηγικής τους;
Θέλουν να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει υποβάλλει μια πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους.
Περιλαμβάνει  μια συμφωνία ανταλλαγής χρέους με ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ώστε να καλυφθούν από τον ESM.
To νέο δάνειο θα έχει μεγαλύτερης διάρκειας αποπληρωμές και χαμηλότερα επιτόκια, που αντικατοπτρίζουν το κόστος δανεισμού των πιστωτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε από την αρχή ότι θα ήταν πρόθυμος  να εργαστεί για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας με τον ΟΟΣΑ.
Θέλει να συνεργαστεί με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας υιοθετώντας σκανδιναβικό μοντέλο μεταρρυθμίσεων.
Η Τρόικα στην Ελλάδα πίεσε για ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων κρατικών εταιριών σε εξευτελιστικές τιμές σε ιδιωτικά μονοπώλια, προς όφελος μιας περιχαρακωμένης ελίτ.
Ο μόνος λόγος που η τρόικα πίεσε για ιδιωτικοποιήσεις ήταν για να αποσπάσουν χρήματα.
Η ΕΕ ανησυχεί για τον «ηθικό πολιτικό κίνδυνο»Ανησυχεί για το  Podemos στην Ισπανία, ή για τους ευρωσκεπτικιστές στην Ιταλία, ή το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να κερδίσει….
Η ΕΕ κάνει ένα λάθος
Δεν συνειδητοποιεί η ΕΕ  ότι οι εξελίξεις με την Ελλάδα αποτελούν την Γουατεμάλα της Ευρώπης με την εμπλοκή της CIA το 1954.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου