Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

<<Ύποπτο το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ οι 39 έγιναν 36 διαρροές – Η Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα και ο Βαρουφάκης ναι>>

Ο κυβερνητικός συνασπισμός από 162 βουλευτές έχει απομείνει με 126 βουλευτές έλαβε όμως 3 ψήφους περισσότερους από την πρώτη ψηφοφορία.
Η δεύτερη σημαντική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου ξημερώματα 4:15 κατάδειξε ότι το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθώς ο πυρήνας των αντιφρονούντων και διαφωνούντων δεν άλλαξε ουσιαστικά.
Όμως εδώ γεννάται ένα ερώτημα αυτό το ρήγμα είναι πραγματικό, είναι κατασκεύασμα είναι απλά ένα θέατρο που παίζουν οι αριστεριστές;

Δεν εξηγείται διαφορετικά η δήλωση Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος όλα πήγαν καλά;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα Τσίπρας και αριστεριστές να παίζουν θέατρο, δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιας κλίμακας διαφωνίες να υπάρχουν σταθερά όχι, οι νόμοι να στηρίζονται στην αντιπολίτευση και στον ΣΥΡΙΖΑ να λένε όλα καλά.
Είτε κρύβουν τεχνηέντως το βάθος του ρήγματος, είτε παίζουν θέατρο, πολιτικό θέατρο, εκμεταλλευόμενοι την στάση της αντιπολίτευσης να στηρίξει μέσω των προαπαιτούμενων την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος.
Αν το όχι των αριστεριστών είναι θέατρο, τότε θα πρόκειται για μια εξέλιξη ντροπής γιατί ακολουθούν στρατηγικές μικροπολιτικής, προτάσσουν το κόμμα και όχι την πατρίδα και τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Ως προς την αριθμητική…
Τα  39 όχι, παρών και μια απούσα της πρώτης ψηφοφορίας έγιναν 31 όχι και 5 παρών που σημαίνει ότι 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μονιμοποιούν την αντίθεση τους με την κυβερνητική πολιτική αλλά το ερώτημα παραμένει είναι πραγματική ή εικονική αυτή η διαφωνία;
Ο κυβερνητικός συνασπισμός από 162 βουλευτές έχει απομείνει με 126 βουλευτές έλαβε όμως 3 ψήφους περισσότερους από την πρώτη ψηφοφορία.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της δεύτερης ψηφοφορίας ήταν
1)το ρήγμα πραγματικό ή εικονικό αλλά σίγουρα αριθμητικό στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μονιμοποιηθεί.  

2)Ο Βαρουφάκης ενώ σε πλήθος συνεντεύξεων του κατηγόρησε την κυβέρνηση, μίλησε για λάθη και στην πρώτη ψηφοφορία είχε πει όχι στην νέα ψηφοφορία είπε ναι.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που καυτηρίαζε τους δανειστές που ξιφουλκούσε εναντίων τους ξαφνικά άλλαξε τροπάριο και από το ΟΧΙ εντάχθηκε στο ΝΑΙ.
3)Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για μια ακόμη ψηφοφορία κατέδειξε ότι τάσσεται καθαρά κατά κάθε μνημονιακού μέτρου.

Σήμερα 23 Ιουλίου η Κωνσταντοπούλου στις 12:00 το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με στόχο να την συνετίσει και όχι να την παραιτήσει.

Η στάση του Τσίπρα προς την Κωνσταντοπούλου θα αποκαλύψει αν το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικό ή εικονικό.

4)Ο πυρήνας στελεχών όπως Ήσυχος, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος και βεβαίως ο Λαφαζάνης σταθερά υποστήριξαν το όχι.

5)Τα τελικά αποτελέσματα ήταν 230 ΝΑΙ δηλαδή ακόμη μια κρίσιμη δέσμη προαπαιτούμενων πέρασε με την ενεργή στήριξη της αντιπολίτευσης.

Τα όχι ήταν 63, τα παρών 5 και οι απόντες 2.


Θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ ή πραγματικό ρήγμα; 


Είναι οξύμωρο πως ενώ ο Λαφαζάνης ψήφισε ΟΧΙ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος, όλα πήγαν καλά.
Δύο εκδοχές υπάρχουν, είτε ότι το ρήγμα είναι κατασκευασμένο είτε πραγματικό.
Η εκδοχή ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει 36 βουλευτές έχει μεν λογική αριθμητική αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μετά από κάθε ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται…ωσάν να μην τρέχει τίποτε…είτε με ΝΑΙ, είτε με ΟΧΙ, είτε με παρών, είτε με αποχές….όλα βαίνουν καλώς όπως υποστηρίζει ο Λαφαζάνης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου