Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

<<Δανειστήκαμε 75 δισ. για να διασωθούν οι ελληνικές τράπεζες που χρεοκόπησε κάστα ηλίθιων και εθνικά επιζήμιων πολιτικών>>

 

Η κάστα ηλίθιων και εθνικά επιζήμιων πολιτικών θα προπαγανδίσει με ψέματα λέγοντας ότι οι κακοί τραπεζίτες χρεοκόπησαν τις τράπεζες
Οι ανίκανοι, εθνικά επιζήμιοι, ηλίθιοι, άσχετοι, προβληματικοί έλληνες πολιτικοί έχουν οδηγήσει για δεύτερη φορά το τραπεζικό σύστημα στην χρεοκοπία.
Ο νομοθέτης είτε Τρόικα, είτε ελληνικό κράτος θεσπίζει νόμους που έρχονται να διορθώσουν την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος.
Με το PSI+ του Βενιζέλου χρεοκόπησε το τραπεζικό σύστημα και εν συνεχεία δανείστηκε το ελληνικό κράτος 50 δισεκ. για να τις ανακεφαλαιοποιήσει.
Αυτά συνέβησαν το 2013.
Το 2015 η εθνικά επιζήμια, επικίνδυνη και απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική οδηγεί πάλι στο αδιέξοδο τις τράπεζες φορτώνοντας στον ελληνικό λαό άλλα 10-25 δισεκ. για να ανακεφαλαιοποιηθούν με χρήματα των φορολογουμένων.
Δηλαδή μεταξύ 2013 και 2015 η Ελλάδα, ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης θα υποχρεωθεί να δανειστεί 75 δισεκ. για να διασωθούν οι τράπεζες….χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν.
Ταυτόχρονα αυτή η κάστα ηλίθιων και εθνικά επιζήμιων πολιτικών θα προπαγανδίσει με ψέματα λέγοντας ότι οι κακοί τραπεζίτες χρεοκόπησαν τις τράπεζες και το καλό κράτος που διοικούν αυτοί οι φωστήρες αναλαμβάνει να τις διασώσει.
Το PSI+ δεν το θέσπισαν οι τραπεζίτες.
Τα capital controls δεν τα επέβαλλαν οι έλληνες τραπεζίτες.
Οι έλληνες τραπεζίτες δεν προκάλεσαν ανεργία 27% που αυτομάτως αύξησε δραματικά τα NPLs
Οι έλληνες τραπεζίτες δεν προκάλεσαν ύφεση στην εθνική οικονομία 30% μαζί με το 2015.
Οι έλληνες τραπεζίτες έκαναν λάθη αλλά τα λάθη τους αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού προβλήματος.
Το 80% του προβλήματος έχει υπαιτίους, τους ανίκανους έλληνες πολιτικούς.
Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν να ξεχωρίσουν απλές τραπεζικές έννοιες, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν ή ερμηνεύσουν το P/E,  έχουν μολύνει την δημοκρατία με την ασχετοσύνη τους.
Αυτή η κλίκα των ηλιθίων όμως οδήγησε για μια ακόμη φορά το τραπεζικό σύστημα σε αδιέξοδο, τους μετόχους σε αδιέξοδο.
Από την εθνική βλακεία του PSI+ στην εθνική τραγωδία και ηλιθιότητα των capital controls.
Αυτοί οι πολιτικοί, που αποδείχθηκαν εχθροί λόγω της ασχετοσύνης τους στην οικονομία θα είναι οι δικαστές των τραπεζιτών αύριο και από κάτω ο όχλος θα ζητοκραυγάζει αν δώσουν θέαμα οι πολιτικοί ελλείψει άρτου.
Μια μιαρή εικόνα μιας χώρας βυθισμένη στον βούρκο της παρακμής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειρίζεται την εξουσία μόλις 6 μήνες αλλά η ζημία που προκάλεσε στην εθνική οικονομία δεν έχει προηγούμενο
Παρέλαβε όντως καμένη γη και θα την παραδώσει τελείως άγονη…κατεστραμμένη.
Δεν υπονοούμε ότι οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηλίθιοι και εμείς που τους ασκούμε κριτική οι έξυπνοι.... όχι σε καμία περίπτωση για να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Τα capital controls προκάλεσαν πολύ μεγάλη ζημία και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να αποτρέψει, αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Τα capital contols είναι η απόλυτη απόδειξη της αποτυχίας ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδος.

Τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ σε 180 ημέρες

Το ΑΕΠ μειώνεται -4% το 2015 και -1,6% το 2016

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για το 2015 και 2016 δείχνουν ότι το ΑΕΠ, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί περίπου -5,6% ή -4% το 2015 και -1,6% το 2016.
Θυμίζουμε ότι η πρόβλεψη που είχε υπάρξει από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν για αύξηση του ΑΕΠ +2,9%.
Το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους θα συρρικνωθεί στα 172-173 δισεκ το 2015 και στα 170 δισεκ. το 2016.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβλέψει ΑΕΠ στα 184,87 δισεκ. ή αύξηση +2,9% για το 2015.
Άρα μεταξύ του στόχου στα 184,8 δισεκ. και της κατάληξης στα 170 δισεκ. ΑΕΠ το 2016 είναι μια σωρευτική απώλεια περίπου 14,8-15 δισεκ. ευρώ.
Άρα σε επίπεδο ΑΕΠ η Ελλάδα θα χάσει 15 δισεκ. από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν.
Να σημειώσομε ότι η σωρευτική ύφεση 2010 με 2016 θα φθάσει το -31% το 1/3 του εθνικού πλούτου της Ελλάδος χάθηκε

Οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 119-118 δισεκ. ή μείωση 30 δισεκ. σε 6 μήνες

Οι καταθέσεις ο κοινωνικός πλούτος της χώρας υπέστη δραματική μείωση.
Όμως τι συνέβη αυτούς τους 6 μήνες διαπραγμάτευσης και πώς συμπεριφέρθηκαν οι έλληνες καταθέτες;
Τέλη Ιανουαρίου του 2015 οι καταθέσεις είχαν μειωθεί στα 148 δισεκ. ενώ είχε προηγηθεί μείωση 12 δισεκ. μόνο τον Ιανουάριο του 2015.
Την απώλεια αυτή των 12 δισεκ. δεν θα την προσμετρήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ακόμη ήταν διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας μόνο και μόνο γιατί ήθελε ανατροπή πολιτικού σκηνικού και πρωθυπουργοποίηση ο Τσίπρας, συνέβαλλε καθοριστικά στις μεγάλες εκροές καταθέσεων.
Οι πολίτες φοβήθηκαν και την κινδυνολογία της ΝΔ – που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε -…για τις καταθέσεις.
Από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και τις 16 Ιουλίου του 2015 οι καταθέσεις είχαν συρρικνωθεί στα 118-119 δισεκ. ευρώ ή μείωση 30 δισεκ. ευρώ.
Με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες απέσυραν τις καταθέσεις τους, δεν εμπιστεύονταν την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και αποδείχθηκε ότι ορθώς δεν εμπιστεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ -.
Το τραπεζικό σύστημα δέχθηκε ένα ισχυρό σοκ απώλειας ρευστότητας και έτσι φθάσαμε στα 89,5 δισεκ. ΕLA ή συνολική εξάρτηση από το ευρωσύστημα 126 δισεκ. ευρώ.
Άρα από την εξάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 30 δισεκ. και αυτή η απώλεια καταθέσεων 30 δισεκ. προκάλεσε τεράστιο σοκ στο τραπεζικό σύστημα που οδήγησε στην ντροπιασμένη απόφαση των capital controls.
Τα capital controls είναι ο μηχανισμός προστασίας των τραπεζών….από τους καταθέτες… και ο μηχανισμός που αποδεικνύει πόσο έχει αποτύχει μια κυβέρνηση.

ΕΚΤ και SSM προβλέπουν NPLs στο 50%

Τα NPLs τα προβληματικά δάνεια αυξήθηκαν δραματικά μεταξύ πρώτου και δεύτερου μνημονίου και συνεχίζουν να αυξάνονται και με το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ύφεση επιδείνωσε τον οικονομικό κύκλο, αύξησε την ανεργία και η ανεργία δραματικά αύξησε τα προβληματικά δάνεια, η οικονομική και τραπεζική αλυσίδα σε πλήρη συγχρονισμό.
Τα NPLs βρίσκονταν στο 35% τέλη του 2014 και μέσα στο 7μηνο του 2015 Ιανουαρίου – Ιουλίου η ΕΚΤ και ο SSM προβλέπει ότι τα NPLs τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα φθάσουν στο 50% δηλαδή αύξηση 15%.
Σε σύνολο δανείων 207-208 δισεκ. η αύξηση των NPLs κατά 15% δηλαδή αύξηση 31 δισεκ. ευρώ.
Ήδη στο α΄ τρίμηνο του 2015 τα NPLs είχα φθάσει στο 37% που σημαίνει επιπλέον αύξηση 13% ή 27 δισεκ. ευρώ με βάση την πρόβλεψη των ΕΚΤ και SSM (μόνιμος μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών).
Άρα το τραπεζικό σύστημα δέχεται ένα σοκ ζημιών από προβληματικά δάνεια, που δραματικά επιδεινώθηκε με τα capital controls κοντά στα 27 δισεκ. ευρώ.
Έτσι εξηγείται γιατί οι ευρωπαίοι προέβλεψαν 10-25 δισεκ. νέες κεφαλαιακές ανάγκες.
Με 27 δισεκ. νέες ζημίες από NPLs μείον 55% το coverage ratio δηλαδή ο δείκτης κάλυψης δανείων με προβλέψεις σημαίνει τελική κεφαλαιακή ζημία 12 δισεκ. ευρώ.
Τα 27 δισεκ. ζημία από τα NPLs προκαλούν κεφαλαιακή ζημία 12 δισεκ. ευρώ..
Άρα έχουμε ζημίες 27 δισεκ. από τα NPLs στα δάνεια και 12 δισεκ. κεφαλαιακή ζημία στις τράπεζες.

Επιπτώσεις σε χρηματιστήριο και ιδιωτική οικονομία

Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό χρηματιστήριο μένει κλειστό τόσο καιρό και είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται capital controls στις τράπεζες.
Το σοκ στην πραγματική οικονομία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Η ζημία στις αποτιμήσεις εκτιμάται τουλάχιστον 5-6 δισεκ. μέχρι να ισορροπήσει η κατάσταση και στην ιδιωτική οικονομία ζημίες από τα capital controls και ύφεση καθώς και νέοι φόροι περί τα 10 δισεκ. ευρώ.
Η ιδιωτική οικονομία, η μόνη ζωντανή και παραγωγική πηγή πλούτου στην Ελλάδα αποδεκατίζεται με την εμμονική πολιτική της αριστερής κυβέρνησης.
Να ληφθεί υπόψη ότι πριμοδοτείται ο δημόσιος υπάλληλος, που είναι χαμηλότερης απόδοσης και ικανοτήτων από τον ιδιωτικό υπάλληλο, πριμοδοτείται η καθαρίστρια και όχι ο επιστήμονας.
Η αγορά έχει τελειώσει, ενώ η ιδιωτική οικονομία κατεδαφίζεται με τις επιπόλαιες και προσβλητικές για την εθνική οικονομία πρακτικές της αριστερής διακυβέρνησης.
Πέτρος Λεωτσάκος
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου