Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

<<Η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από ότι οι ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης>>



Η Ελλάδα περνάει την δική της Μεγάλη Ύφεση...αναφέρει το Peterson institute
Η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Οι άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς εργασίας και δεν υπάρχει φως.
Οι τράπεζες ξέμειναν από χρήματα.

Αυτή η περιγραφή προσομοιάζει με την Μεγάλη Ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι χειρότερη αναφέρει σε ανάλυση του το Peterson institute
Η Ελλάδα περνάει την δική της Μεγάλη Ύφεση.
Αλλά σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα είναι σε θέση να σταθεί και πάλι στα πόδια της σύντομα αναφέρει το Ινστιτούτο Peterson
Η Ελλάδα είναι αλυσοδεμένη με επαχθείς όρους και κανονισμούς, η γήρανση του πληθυσμού και ένα δυσλειτουργικό εγχώριο πολιτικό σύστημα, υποχρεώνουν την Ελλάδα να εκχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας στους πιστωτές.

Η οικονομική κρίση

Οι κρατικές δαπάνες βοήθησαν ώστε οι  Ηνωμένες Πολιτείες να βγουν από την Μεγάλη Ύφεση αρχής γενομένης από το 1933, ενώ βοήθησε και η αποσύνδεση του δολαρίου από τον χρυσό.
Η οικονομία των ΗΠΑ ήταν έτοιμη να ξαναμπεί σε ύφεση το 1937, αλλά η έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και οι μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες βοήθησαν τις ΗΠΑ να ανακάμψουν.
Η Ελλάδα δεν έχει εθνικό νόμισμα, δεδομένου ότι προσχώρησε στο ευρώ, ενώ η αναποτελεσματική γραφειοκρατία έχει οδηγήσει σε αποτυχία την διαδικασία είσπραξης φόρων.
Σε αυτή την φάση, η Ελλάδα  απλά αγωνίζεται να πληρώσει τα χρέη της, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει βοήθεια από την Ευρώπη.

Κρίση στην αγορά εργασίας

Η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε μέτρα τόνωσης της αγοράς εργασίας στη δεκαετία του 1930, μοιράζοντας δισεκ. δολάρια για θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα.
Εν μέσω μιας ζοφερής οικονομικής πραγματικότητας, η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά υψηλή, με περισσότερο από το ένα τέταρτο των πολιτών να μην έχουν εργασία ενώ ανεργία των νέων σήμερα φθάνει το 50% στην Ελλάδα.

Χρηματιστηριακή αγορά

Μετά από ιστορικές ζημίες την Μαύρη Τρίτη 29 Οκτωβρίου του 1929, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε αλλά λίγα χρόνια αργότερα, η αγορά διόρθωσε εκ νέου.
Η αστάθεια στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, συνεχίζεται, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της χώρας.
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται εγκλωβισμένο κοντά σε ιστορικά χαμηλά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου