Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

<<Η Γερμανία υπονομεύει την Ευρώπη - Δεν έχει ίχνος αλληλεγγύης προς την Ελλάδα>>

 

Ζητώντας περισσότερα από την Ελλάδα θα είναι αδίστακτο. Δεν μπορείς να διοικείς μία Ευρωζώνη χωρίς ίχνος αλληλεγγύης 
«Η Γερμανία υπονομεύει ξεκάθαρα την Ευρώπη και δεν έχει ίχνος αλληλεγγύης προς την Ελλάδα» τονίζει ο Νομπελίστας οικονομολόγος Joseph E. Stiglitz μιλώντας στο γαλλικό πρακτόρείο ειδήσεων AFP.
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος υπογραμμίζει ότι "αυτό που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τη στάση της Γερμανίας είναι η έλλειψη αλληλεγγύης προς τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Δεν μπορείς να διοικείς μία Ευρωζώνη χωρίς ίχνος αλληλεγγύης στην Ευρώπη» σχολιάζει ο Stiglitz.
Συνεχίζοντας την σκληρή του κρίτική απέναντι στο Βερολίνο υπογραμμίζει πως η στάση που εξακολουθεί να τηρεί η Γερμανία απέναντι στην Ευρώπη είναι καταστροφική και υπονομέυει ξεκάθαρα με αυτές της τις κινήσεις ολόκληρη της Ευρώπη.
«Ζητώντας περισσότερα από την Ελλάδα θα είναι αδίστακτο. Αν η ΕΚΤ επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν και να διαπραγματευτούν οποιαδήποτε συμφωνία, τότε οι πληγές μπορεί να επουλωθούν. Αλλά αν καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν το κόλπο αυτό για να πετάξουν την Ελλάδα, πιστεύω ότι η ζημιά θα είναι πολύ βαθιά», καταλήγει νομπελίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου