Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

<<Επώνυμοι κλέφτες και απατεώνες πολιτικοί και τραπεζίτες ελεύθεροι, στη φυλακή τα θύματα τους>>

Οι επώνυμοι, πολιτικοί και τραπεζίτες που κατάκλεψαν και κατάστρεψαν την Κύπρο είναι και θα παραμείνουν ελεύθεροι για να απολαμβάνουν τα κλεμμένα και κλείνουν στην φυλακή τα θύματα τους

Συγκλονίζει η ιστορία πολύτεκνου πατέρα ο οποίος βρίσκεται στις κεντρικές φυλακές γιατί αδυνατεί να αποπληρώσει χρέος συγγενικού του προσώπου στο οποίο είναι εγγυητής.

Σήμερα έγινε για πέμπτη φορά πατέρας και του επιτράπηκε να βγει για λίγο από την φυλακή για να βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του.

Ωστόσο δεν είναι ο μόνος. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις οικονομικά δυσπραγούντων ανθρώπων που βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών το τελευταίο μόνο διάστημα για χρέη που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν καν τα χίλια ευρώ.


Ντροπή και μόνο ντροπή προκαλεί το γεγονός ότι η πολιτεία στέλλει στη φυλακή οικογενειάρχες για οφειλές χρεών λες και είναι εγκληματίες, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν καν τα χρήματα για να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόνο τον τελευταίο μήνα 20 βιοπαλαιστές κατέληξαν πίσω από τα σιδερά των κεντρικών φυλακών μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους, με τον κάθε ένα ξεχωριστά να κουβαλά τον δικό του σταυρό μαρτυρίου.

Οι ιστορίες αυτών των ανθρώπων αποδεικνύουν ότι ζούμε σε ένα απάνθρωπο κράτος που δεν σέβεται κάποιους πολίτες του, οι οποίοι χωρίς τις περισσότερες φορές να ευθύνονται, βρέθηκαν σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθεί στην ανεργία στις εποχές της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

20 βιοπαλαιστές πέρασαν τον τελευταίο μήνα από τη φυλακή

-Άνεργος ο όποιος σήμερα έγινε για πέμπτη φορά πατέρας βρίσκεται στην φυλακή για ανεξόφλητο χρέος 9,000 χιλιάδων ευρώ της αδελφής του και πρέπει να πληρώσει 2,000 χιλιάδες.

-Οικογενειάρχης οφείλει σε χρέη 2.300 ευρώ. Περιμένει την σύνταξη της μητέρας του τέλος του μήνα για να του δώσει 200 ευρώ τα οποία θα καταβάλει ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του.

-Στην φυλακή 63χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό γιατί οφείλει 35.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο γιος του περνά δύσκολες ώρες καθώς υπεβλήθη σε εγχείρηση για όγκο στον εγκέφαλο.

Και όμως... αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται φυλακή όπου τους έστειλε το σύστημα σαν κοινούς εγκληματίες. Μόνο και μόνο γιατί  αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν έστω και μια μικρή εγγύηση για την αποφυλάκιση τους.

Αλλά η κατάντια μας, έχει και συνέχεια...

-42χρονος με πλατίνες στα πόδια και στον σπόνδυλο βρίσκεται στην φυλακή για οφειλές 5000 ευρώ.

-Άλλα δυο πρόσωπα κατέληξαν στο κελί γιατί οφείλουν στο κράτος μόνο 1100 και 1200 ευρώ, αντίστοιχα.

-25χρονοςΝορβηγός περιμένει την μητέρα του να έρθει στην Κύπρο για να του πληρώσει οφειλές από πρόστιμο δικαστηρίου
ύψους 850 ευρώ.

-50χρονος ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση καταρράχτη, ενώ το άλλο του μάτι είναι σχεδόν τυφλό, και έχει σοβαρή μόλυνση στο πόδι, οφείλει σε χρέη 8,000 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, τόσο η Νομική Υπηρεσία όσο και η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος βλέπουν με κάπως πιο ανθρωπιστικό τρόπο όλους τους οικογενειάρχες που κατέληξαν φυλακή, και καταβάλλουν προσπάθειες για διακανονισμό των χρεών τους, με στόχο την γρηγορότερη αποφυλάκιση τους.

Από τους 20 βιοπαλαιστές οι 15 βρίσκονται ήδη εκτός φυλακών ενώ τις τελευταίες ημέρες, άλλα 12 πρόσωπα οδηγηθήκαν στις φυλακές, επίσης για οφειλές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν να πληρώσουν ούτε την εγγύηση ωστόσο η διεύθυνση των φυλακών δείχνοντας το ανθρωπιστικό της πρόσωπο προσπαθεί να συνεισφέρει με την βοήθεια εθελοντών...

Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που κάποιοι γνωστοί άγνωστοι χρωστούν στο κράτος εκατομμύρια αλλά κανείς δεν τολμά να τους αγγίξει...

Όμηρος Αλεξάνδρου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου