Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

<<«Βροχή» τα σκάνδαλα στη Deutsche Bank – Νέα έρευνα στις ΗΠΑ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη Ρωσία>>

H διεύθυνση της Deutsche Bank δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο 
Νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank ξεκίνησαν οι αμερικανικές αρχές, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF), ο οποίος διεξάγει παράλληλα και άλλες έρευνες σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Ο DSF, ο οποίος έχει τη φήμη ότι αντιμετωπίζει με άτεγκτο τρόπο ακόμη και τις μεγάλες τράπεζες, άνοιξε ένα νέο μέτωπο στις αρχές του καλοκαιριού.
Ο εποπτικός φορέας έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις πηγές, για μια απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματιστή της Deutsche Bank στη Μόσχα από Ρώσους πελάτες που επιδίωκαν να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων τους.
Οι πηγές αυτές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού, η οποία απέτυχε.
Η τράπεζα πληροφόρησε τους εποπτικούς φορείς της Βρετανίας και της Γερμανίας ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις συναλλαγές που έχουν γίνει από τους χρηματομεσίτες της στη Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση της Deutsche Bank δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για καμιά από τις δύο έρευνες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου