Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

<<O Mερκελισμός αποσταθεροποιεί τo ευρώ - Η Γερμανία θέλει να συνθλίψει την Ελλάδα>>

 

Μπορεί τα μέλη της Ευρωζώνης να παγιδεύτηκαν σε έναν μίζερο γάμο, αλλά σίγουρα μπορούν να τον κάνουν καλύτερο...
Η Ευρωζώνη έχει ξεκάθαρα ένα γερμανικό πρόβλημα, προειδοποιεί μέσω νέου του άρθρου - παρέμβαση ο Philippe Legrain, γνωστός οικονομολόγος που είχε μάλιστα διατελέσει οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν, J.M. Barroso, κατά την περίοδο 2011 - 2014.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ένα γερμανικό πρόβλημα βασανίζει ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Οι χειρισμοί του Βερολίνου για την ευρωπαϊκή κρίση αποδείχθηκαν καταστροφικοί.
Επτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε πιο δεινή κατάσταση από ότι βρισκόταν η Ευρώπη κατά την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης (Great Depression) των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930.
Oι προσπάθειες της Γερμανίας να συνθλίψει την Ελλάδα, εξαναγκάζοντάς την να εγκαταλείψει το ευρώ, προκάλεσαν την αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης.
Όσο η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel συνεχίζει να επιδεικνύει την κυρίαρχη θέση του Βερολίνου για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά της συμφέροντα, η Ευρωζώνη θα διέρχεται κρίση και τελικά, ίσως, να μην καταφέρει να επιβιώσει.
Κι ενώ η Γερμανία συνεχίζει να πιέζει την Ελλάδα - και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας - να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, η ίδια συνεχίζει επιδεικτικά να αγνοεί τις συστάσεις της Κομισιόν.
Όπως προκύπτει από τους όρους της συμφωνίας, το Βερολίνο πιέζει την Ελλάδα να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, ενώ την ίδια ώρα η Γερμανία τα μειώνει.
Το Βερολίνο πιέζει την Ελλάδα για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ενώ στη Γερμανία κανένα κατάστημα δεν είναι ανοιχτό τις Κυριακές.
Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πικρή αλήθεια.
Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εναπόκειται στις αποφάσεις και τη στάση της Γερμανίας.
Η Ευρωζώνη πρέπει να ξεφύγει από τον "Μερκελισμό", καθώς αυτός έχει προκαλέσει οικονομική στασιμότητα, πολιτική πόλωση και επικίνδυνο εθνικισμό.
Η Ευρωζώνη χωρίς καμία αμφιβολία χρειάζεται έναν νέο μηχανισμό, με βασική αποστολή την εξής:
Την αναδιάρθρωση του χρέους των χωρών που την έχουν ανάγκη.
Μπορεί τα μέλη της Ευρωζώνης να παγιδεύτηκαν σε έναν μίζερο γάμο, αλλά σίγουρα μπορούν να τον κάνουν καλύτερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου